Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

crestinul si relatiile 640Creștinul și relațiile - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.

Copii, ascultați de părinții voștri!

unsplash.com
  1. 1. Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept.
  2. 2. „Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta” – este cea dintâi poruncă însoţită de o făgăduinţă:
  3. 3. „Ca să fii fericit şi să trăieşti multă vreme pe pământ.”

Unii părinți folosesc aceste versete pentru a-i amenința pe copiii lor cu judecata lui Dumnezeu dacă vor încerca vreodată să se opună avansurilor atacatorului sau dacă spun cuiva ce se întâmplă în casa lor. Chiar și supraviețuitorii adulți al unei molestări din copilărie continuă să trăiască viața lor într-o legătură falsă de aceste versete. Mi se pare interesant faptul că următorul verset avertizează părinții de un potențial abuz, Efeseni 6:4: „Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului.” Orice formă de abuz, fie verbal, mental, emoțional, fizic sau sexual, provoacă copilul la mânie. Și oridecâte ori un copil este corectat sau pedepsit cu mânie în loc de dragoste, este abuzat.

Mă adresam o dată unui grup de doctori în legătură cu un adăpost pentru violență domestică care se deschidea în Venango în Pennsylvania. Unul din ei m-a rugat să definesc abuzul. Imediat am simțit că și cum Duhul Sfânt mi-a suflat în inimă „Toate lucrurile să fie făcute pentru edificare.”

Recunoscând aceste cuvinte din 1 Corinteni 14:26 și știind că edificarea înseamnă să construiești, am răspuns: „Abuzul este orice lucru care doboară personalitatea umană în loc s-o ridice.” Prin această definiție, întrebarea nu este „Sunt eu un abuzator?” ci: „La ce nivel îi abuzez pe cei pe care-i iubesc?” Nu-mi pasă cât de subtil sau cât de puternic este abuzul în personalitatea ta, poate fi depășit prin harul lui Dumnezeu.

Material extras din cartea Conspirația tăcerii de Joseph Paluszak, un manual care tratează probleme sensibile ce țin de abuz fizic, emoțional sau sexual. Comandă varianta tipărită accesând http://alfaomega.tv/librarie/consiliere-vindecare-eliberare/conspiratia-tacerii-joseph-paluszak-produs#axzz50HdROruu  sau accesează http://alfaomega.tv/viata-spirituala/abuz pentru a accesa cartea completă, gratuit online.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii/6744-12-metode-prin-care-poti-afla-daca-partenerul-tau-ar-putea-deveni-un-abuzator#ixzz50ahZ2bAC 
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Etichete: conspiratia tacerii

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.