Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si relatiile 640Creștinul și relațiile - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.

Tiberiu Ciubotari - Cerinte de baza in viata de cuplu

Sfanta Scriptura spune o multime de lucruri minunate, valabile, de folos, pentru sot si pentru sotie. Dar daca ar fi sa le numesc pe cele mai importante m-as opri, probabil, la Efeseni 5, cand e vorba sotii, versetul 22: „Nevestelor, fiţi supuse barbaţilor voştri ca Domnului;”, iar atunci cand este vorba despre barbati, versetul 25: „Barbaţilor, iubiţi-va nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea,”.

Sunt doua versete cheie, de importanta cardinala, atunci cand este vorba de binecuvantarea in relatia de cuplu: nevestelor fiti supuse barbatilor vostri ca Domnului si barbatilor iubiti-va nevestele cum si-a iubit Hristos Biserica. Sunt extrem de importante, evident pentru ca sunt in Scripturi. Dar este o relatie intre cele doua pasaje. Noi barbatii facem o greseala. Adeseori stim foarte bine versetul scris in Scripturi pentru nevestele noastre si predicam, le spunem lor in mod frecvent ca trebuie sa ni se supuna, ceea ce este adevarat pentru ca asa trebuie sa fie sotia. Dar acesta este un verset pentru ea, nu pentru tine. Tu intreaba-te care e versetul pentru tine si ala ar trebui sa ti-l repeti tot mai des, sa-l traiesti, sa-l intrupezi, sa-l activezi in viata ta, daca vrei binecuvantare in relatia de familie. Mecanismul acesta spiritual functioneaza astfel: cand eu imi iubesc sotia, cum si-a iubit Hristos Biserica, ea are capacitatea si mai mult sa imi fie supusa. Si o sotie supusa este, parca, mai usor de iubit. Si pentru ca o iubesti ii dai resurse fie supusa. Si pentru ca este supusa o iubesti si mai mult, si iti este tot mai draga. Ce frumos a gandit Dumnezeu relatia de familie! In sensul acesta, punand cele doua impreuna, nevestelor fiti supuse barbatilor vostri si barbatilor iubiti-va nevestele, veti trai o minune.

Mai multe intrebari si raspunsuri similare la: http://alfaomega.tv/crestinulsisociet..

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.