• Secțiunea „CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE”

    CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.


    casatorie familie generic250x250Cursul Căsătoria și Familia

    Cursul Casatoria si Familia, dezvoltat de Lucian Oniga, se adreseaza in special tinerilor ce urmeaza sa se casatoreasca. Prima parte a cursului dezbate celibatul, asteptarile oamenilor cu privire la casatorie, principii pentru alegerea unui partener de viata si pregatirile pentru casatorie. A doua jumatate se aplica oricarei familii casatorite, de orice varsta. Sunt discutate rolul sotului si sotiei in familie, asteptarile reciproce, importanta comunicarii, precum si metode de rezolvare a conflictului. Este discutata de asemenea sexualitatea in cuplu. La final sunt trasate cateva principii pentru o familie sanatoasa, si cum sa imbini armonios lucrul cu familia.

    INTRA IN CURS, online     DESCARCA cursul video+PDF     COMANDA carte+DVD

Tiberiu Ciubotari - De ce sunt atatea divorturi?

Una dintre intrebarile frecvente care apar este: de ce sunt atatea divorturi? As vrea sa va imaginati impreuna cu mine urmatoarea scena: sunt undeva la o nunta si intr-un colt la o masa speciala, frumos aranjata, sunt mirele si mireasa - el imbracat elegant, frumos, parfumat; mireasa, ce sa zic, stralucitoare, extraordinara - fericiti, amandoi se tin de maina, se privesc unul pe celalalt fericiti, bucurosi. Ii vezi impliniti, bucurosi, indragostiti si daca ii intrebi constati ca au sperante.

O sa iti zica fiecare ca dragoste ca a lor nu a mai fost si nu va mai fi. De ce am dat aceasta ilustratie care se potriveste la oricare nunta? Pentru ca aproape orice casatorie incepe cu intentii bune, foarte bune. Nimeni nu pleaca pe acest drum cu gandul ca sa-si bata joc de el sau de celalalt, ci pleaca gandindu-se ca va avea o casatorie frumoasa si o relatie de cuplu cum, poate, nu a mai avut nimeni. Atunci intrebarea este: de ce atatea divorturi? De ce spun statisticile ca 50 la suta din cupluri divorteaza? De ce am ajuns vremuri de felul acesta? Si raspunsul pe care vi-l propun este ca neglijam, suntem indiferenti si nepasatori la Cuvantul lui Dumnezeu. Suntem nepasatori la ceea ce are ceea Dumnezeu de spus in ceea ce priveste familia. Inventia aceasta tine de Dumnezeu. Dumnezeu a inventat, a creat, a gandit familia si atunci trebuie sa ma duc la Cuvantul Lui si sa incerc sa pricep cum functioneaza familia, daca vreau sa ma bucur de aceasta institutie si de aceasta realitate extraordinara. Ce are de spus Dumnezeu cu privire la familie, cu privire la indatoririle sotului si ale sotiei? Trebuie sa iau sa citesc, sa aplic si sa traiesc. Domnul Isus Hristos ii mustra undeva pe farisei si, implicit, pe noi toti, zicandu-le ca nu cunosc nici Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu. Doamne ajuta-ne ca in cel mai important domeniu al vietii noastre pamantesti, familia, sa aplicam aplicam Cuvantul Tau si sa-L traim spre fericirea noastra si spre slava Ta.

Mai multe intrebari si raspunsuri similare la: http://alfaomega.tv/crestinulsisociet..

1081 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.