• Secțiunea „CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE”

  CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.


  casatorie familie generic250x250Cursul Căsătoria și Familia

  Cursul Casatoria si Familia, dezvoltat de Lucian Oniga, se adreseaza in special tinerilor ce urmeaza sa se casatoreasca. Prima parte a cursului dezbate celibatul, asteptarile oamenilor cu privire la casatorie, principii pentru alegerea unui partener de viata si pregatirile pentru casatorie. A doua jumatate se aplica oricarei familii casatorite, de orice varsta. Sunt discutate rolul sotului si sotiei in familie, asteptarile reciproce, importanta comunicarii, precum si metode de rezolvare a conflictului. Este discutata de asemenea sexualitatea in cuplu. La final sunt trasate cateva principii pentru o familie sanatoasa, si cum sa imbini armonios lucrul cu familia.

  INTRA IN CURS, online     DESCARCA cursul video+PDF     COMANDA carte+DVD

Căsătoria și familia - 10. Caracteristicile unei familii sănătoase

Când vă gândiţi la o familie sănătoasă, ce vă vine în minte?

 1. Toţi membrii familiei se simt în siguranţă să gândească pentru ei înşişi.
 2. Toţi sunt încurajaţi să vorbească, ştiind că vorbele lor sunt ascultate şi preţuite.
 3. Toţi se simt în siguranţă să-şi exprime sentimentele.
 4. Toţi se simt legaţi unul de altul într-un mod profund.

Index Curs

a. Conectarea este o nevoie umană de bază. Când oamenii nu se simt conectaţi, foarte probabil că vor dezvolta diferite alte dependenţe (mâncare, alcool, droguri, prieteni nepotriviţi).
b. Pentru a dezvolta legături profunde cu alte persoane, împărtăşeşte experienţe, lucruri intime şi atingeri semnificative.

5. Proprietatea personală a vieţii este respectată de către toţi membrii familiei. Fiecărei persoane i se asigură “spaţiul” necesar şi este tratată cu respect.

(Daryel Erickson)

Dr. Stinett, după ce a studiat şi intervievat 3.000 de familii, a găsit că familiile puternice şi durabile au 6 calităţi principale. Membrii familiilor puternice:

 1. sunt devotaţi unii altora;
 2. petrec timp împreună;
 3. au o bună comunicare familială;
 4. îşi exprimă aprecierea pe care o au unii faţă de alţii;
 5. au un angajament spiritual;
 6. sunt gata să rezolve problemele în situaţii de criză.

Dr. Paul Lee crede că sănătatea unei familii este garantată de:

1. Claritatea conducerii parentale.

2. Un climat cald, afectuos şi plin de apreciere.

3. Autonomie şi creştere.

4. O comunicare pozitivă, clară şi directă.

5. Competenţe în viaţă şi abilităţi manageriale.

6. Conectare.

John Coblentz susţine că o familie creştină sănătoasă:

1. are părtăşie în jurul mesei;

2. se închină împreună;

3. se joacă împreună;

4. se implică în procesul de educare.

Index Curs

Material extras din cursul „Căsătoria și familia”, scris de Lucian Oniga, și se adresează în special tinerilor ce urmează să se căsătorească. Comandă acum pachetul carte + DVD de aici.

77351 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.