• Secțiunea „Creștinul și Dimensiunea socială”

    CREȘTINUL ȘI DIMENSIUNEA SOCIALĂ - În Scriptură, Dumnezeu anunță repetat că e interesat nu doar de mântuirea indivizilor, ci și de restaurarea comunității per ansamblu, inclusiv social-economic. Domnul ne cere să fim drepți, să iubim mila, să nu fim aroganți (Mica 6), să avem grijă de văduve și orfani (Iacov 1), să practicăm filantropia și să eliminăm nedreptatea (Isaia 58), să ne iubim aproapele ca pe noi înșine (Matei 22). Vă prezentăm ce fac creștinii pentru a fi răspunde marilor nevoi din România, a fi mâna lui Dumnezeu întinsă celor defavorizați.

3-3 Fundatia Copiii Fagaduintei, Oradea

3-3 Fundatia Copiii Fagaduintei, Oradea

de Ionica Mitra

Biserica creștină își trăiește viața în cetate, nu doar duminica, în clădiri dedicate. Influența ei nu se poate măsura, dar se poate observa. Dragostea față de semeni este declarată și demonstrată în mii și mii de feluri pretutindeni unde există mărturie creștină.

Socotim că e chemarea noastră de ispravnici ai Cuvântului prin mass media creștină să informăm pe cei care nu știu, să inspirăm pe cei care vor să învețe și pe cei ce vor să se implice, să intermediem idei și relații. Pavel le scrie Filipenilor să se lase însuflețiți de „tot de este adevărat, vrednic de cinste, drept, curat, vrednic de iubit, vrednic de primit; de orice faptă bună și orice laudă” (Fil.4:8)

Va semnalăm în cele ce urmează o lucrare creștină de pionierat, vrednică de a fi popularizată. De 15 ani Fundația COPIII FĂGĂDUINȚEI din Oradea hrănește, îmbracă, adăpostește și iubește pe Cristos.

Așa a spus Domnul Isus, că ori de câte ori facem aceste lucruri celor mai neînsemnați „frați ai Lui” de fapt I le-am făcut Lui. O mână de creștini s-au instruit și s-au dedicat ajutorării copiiilor săraci, țiganilor și celor fără adăpost. Mai nou această Fundație administrează Centrul de Plasament din Oradea (fostul orfelinat) cu 80 de copii și tineri.

De asemenea Fundația are o locuință unde adăpostește 9 fete ce provin din orfelinate și care au dificultăți de integrare socială. O parte au găsit ajutor și dragoste în marea familie a comunității creștine. Încet, încet se conving că sursa de bunătate și compasiune, e numai iubirea lui Cristos manifestată prin familia creștină.

În fiecare zi 7o de copii vin la Centrul de Zi din Oradea după orele de școală, primesc hrană caldă, ajutor la efectuarea temelor, primesc educație muzicală (cursuri de pian, chitară, cântă în cor), sau desfășoară diferite activități recreative (sport sau calculator) http://copiiifagaduintei.ro/ Ar trebui să ascutați pe acești copii cântând la pian, la chitară sau în cor. Atunci când sunt cuprinși de euforie și le vine să cânte, fredonează cântări creștine ce le-au învățat aici. Sunt singurele cântece pe care le cunosc. Să-i auziți cum cântă cu grupul de la Toflea, sau cu grupul Speranța în înregistrările de pe You Tube. Bucuria creștină este o terapie pentru sufletul lor poluat de înjurăturile și agresiunea de acasă. De aceea nu s-ar mai duce acasă.

O parte din copiii mai mari, care au ieșit de la Centru, l-au primit pe Cristos și s-au facut membri în diferite biserici evanghelice din Oradea. Este doar o mică parte din rezultatele pe care ni se îngăduie să le vedem.

La Centrul din satul Cheriu de lângă Oradea alți 25 de copii din clasele primare au parte de aceleași îngrijiri. Din aceeași localitate – ce are școală doar pentru clasele 1-4, copiii de țigani din clasele mai mari beneficiază de transport gratuit la școală în Oradea, își fac temele la Centrul de zi, servesc masa și sunt transportați acasă cu microbuzul Fundației. Tot acest efort are menirea să împiedice abandonul școlar și să le ofere un model de normalitate, un model creștin. Mulți din acești copii frecventează școala duminicală la biserica din sat, participă la concursuri pe teme biblice și învață versete pe de rost.

Cârcotașii poate vor zice „apă de ploaie”. Biblia spune însă că „după cum ploaia și zăpada se pogoară din ceruri...udă pământul și-l fac să rodească...tot așa Cuvântul Meu care a ieșit din gura Mea, nu se întoarce la Mine fără rod...”

Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.
Etichete: familie
7608 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.