• Secțiunea „Creștinul și Statul”

    CREȘTINUL ȘI STATUL - În contextul taxelor impuse de imperiul roman, Isus spunea să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Azi, multe acțiuni ale statului ni se par nedrepte - nepăsare, corupție, impozite, legi ce contravin valorilor noastre. Cum ne raportăm corect la stat, ca creștini? Această secțiune abordează probleme delicate contemporane - administrarea finanțelor, mita și corupția, creștinul și politica, problema emigrației, relațiile inter-etnice, raportarea la istorie/trecut.

Revoluția franceză, Iluminismul, sexualitatea și valorile creștine

Despre raportarea francezilor la Biserica in timpul revolutiei franceze din 1789 si ce implicatii au aceste lucruri astazi.

Beneficiul creștinismului este că acesta a adus foarte multe schimbări în diferitele compartimente ale societății umane. În cadrul familiei, este cunoscut faptul că creștinii erau cei care salvau copiii aruncați de pe stânci sau abandonați pe străzi. Femeile creștine recuperau acei copii. Apoi, creștinismul a adus  eliberarea sclavilor, fără o poruncă specifică. În lumea creștină, sclavia a încetat demult, pe când în lumea musulmană încă continuă să existe sclavie. Apoi, creștinismul a adus înființarea spitatelor, a educației și a școlilor. Tot ceea ce este în prezent bun în societate este datorită creștinismului.

rsp 39 tituscoltea 1Ceea ce noi numim întunecatul Ev Mediu (secolul V-XV, n.red.) are problemele lui, dar noi, într-un sistem socialist-comunist am celebrat că Revoluția Franceză (1789), iluminismul francez, a fost cel mai înalt punct al iluminării, al ruperii jugului religiei, al ruperii acestui obscurantism religios, degradant. Ni s-a reprezentat doar partea Liberté, égalité, fraternité, fără să arate ce a însemnat aceasta pentru francezi.

În 1793, Revoluția Franceză a declarat război deschis lui Dumnezeu și religiei. Au ars Bibliile și cărțile de rugăciuni și au declarat interzicerea creștinismului ca religie recunoscută legal în Franța. Inclusiv cardinalul de Paris a venit cu un sobor de preoți, și-a pus mitra în curte pe masa Adunării Naționale Franceze și a declarat „Ce am învățat eu până acum pe alții a fost o ticluire a preoților, o minciună. De acum înainte îmbrățișez cultul nou al libertății”.

Au adus o dansatoare cu cele mai senzuale forme, cunoscută ca și model al sexualității și pe aceasta au declarat-o regină a libertății. Au adus-o la Adunarea Națională Franceză cu cea mai frumoasă caleașcă, ca pe o nouă regină. Au luat-o apoi cu fanfară și au dus-o în catedrala Notre Dame de Paris, au dat-o pe Sfânta Maria jos și au pus-o pe aceasta, ca și zeiță a sexului. Acesta e iluminismul. Asta e ceea ce înseamnă raționalismul și modernismul. Întotdeauna are de-a face central cu sexul. Pentru că acela este instinctul cel mai puternic din om, la el se apelează. Și atunci când are loc desacralizarea sexului, are loc desacralizarea familiei și moartea societății.

Noi vorbim doar despre ce a însemnat această culme a cunoașterii, a descoperirilor științifice, ridicarea omului din întunecatul Ev Mediu, vorbim de descătușarea lui de religie ca ființă liberă, pentru a nu mai gândi în dogmele înguste ale religiei, să scape de Inchiziție. Fără să spună ce s-a întâmplat după aceea.

În zelul lor de a da afară orice este creștin, au scos ziua de duminică și au declarat că săptămâna va fi de 10 zile, iar a zecea zi e un timp al petrecerilor. I-au ucis pe cei care n-au dorit să se ralieze la decretele lor, pe credincioșii care au stat tari. După care a urmat o perioadă numită `Domnia Terorii` (1793-1794), în care se spionau și se vindeau unii pe alții, în care se ucideau.

Aveai o problemă cu vecinul? Îl turnai că era contra Revoluției Franceze, ei veneau după el și îl executau, fără prea mare procedură de judecată. Ghilotina lucra continuu și cadavrele erau așa de multe că nu mai puteau fi îngropate. Râul Loara, de la Paris până la mare, era plin de cadavre. Corbi în cârduri uriașe se desfătau cu carnea francezilor. 40.000 de francezi nevinovați au murit datorită Liberté, égalité, fraternité și moarte și distrugere.

Unii zic că i-a bătut Dumnezeu. Dar Dumnezeu judecă să ne lase în mintea noastră blestemată, e suficient. Nu trebuie să vină cu fulgere și tunete ca la Sodoma și Gomora. Ci pur și simplu Dumnezeu își retrage mâna și lasă fără frâu pornirea rea și demonică din noi, și ne ucidem mai rău între noi ca animalele.

După 3 ani și jumătate de dictatură, pentru că iluminiștii au impus cea mai strictă și mai diabolică dictatură, ei se leagă de Inchiziție. Până la greață se spune „Inchiziția a ucis atât de mulți oameni...” Inchiziția a ucis în 300 de ani doar 3000 de oameni, acesta e numărul `uriaș` al celor lichidați de Inchiziție. Dar nu se spune nimic despre faptul că francezii, în trei ani și jumătate, au ucis 40.000 de oameni în numele `libertății de gândire`, a `iluminismului`, a `egalității și fraternității`.

rsp 39 tituscoltea 1După trei ani și jumătate, Adunarea Franceză s-a strâns și au spus: „Domnilor, nu mai putem continua așa. Dacă chiar nu există Dumnezeu, noi trebuie să-L înființăm, pentru că poporul nu poate trăi fără Dumnezeu”. În sfârșit, le-a venit mintea la cap, după trei ani. Au dat drepturile înapoi Bisericii și au restaurat ordinea lăsată de Dumnezeu. Problema este că Franța nu și-a mai revenit niciodată după acel experiment. Această țară a fost 1000 de ani puterea numărul unu a lumii, de la Carol cel Mare până atunci, au dominat scena politică, intelectuală și culturală a lumii. După acel eveniment, s-a terminat cu influența franceză.        

Noi ne uităm la Europa. Multă vreme i-am admirat pe nemți. Dar dacă nu ar lucra românii sau arabii sau turcii pentru ei, nemții nu au cu ce își plăti pensiile bătrânilor. Au îmbrățișat confortul, au un singur copil și nu li se pare puțin, iar dacă nu au copii atunci `își pot trăi viața`, pot călători și își pot împlini propriile plăceri. Dar ne mirăm acum că Germania sau Franța sunt acolo unde sunt? Singurul Dumnezeu în Paris este Allah. Nu e Dumnezeul creștin, francezii nu cred în Dumnezeu. Dacă sunt oameni care cred în ceva, aceia sunt islamicii. Cred că francezii au pierdut războiul, cu o singură excepție posibilă. Dacă nu este o trezire spirituală care să-i întoarcă cu fața spre Dumnezeu, ei și-au pierdut locul și moștenirea pe care Dumnezeu le-a dat-o.

Zona marilor lacuri din Africa era condamnată la exterminare. Aproape 25% din populația mai multor țări erau infestate de SIDA și nu fără nicio șansă să aibă vreun viitor, din cauza sexului liber și a promiscuității sexuale. Conducătorii religioși din Uganda au căutat o soluție și singura soluție a fost ABC-ul: abstinență, credincioșie în relația de cuplu (și un singur partener, ca alternativă la a avea mai mulți parteneri sexuali, un principiu biblic care a primit o importanță uriașă în Uganda datorită epidemiei SIDA, n.red.) și folosirea prezervativului (În engleză, ABC e un acronim pentru Abstinence, Be faithful, use a Condom). Au implementat acest program ce a dus în cinci ani de zile la înjumătățirea celor care erau infestați de SIDA și la recuperarea națiunii.

Se poate estima pierderea imensă, colosală a 22 de milioane de vieți (numărul avorturilor în România înregistrate oficial din 1958-2014, n.red.)? Cum ar fi fost România cu 22 de milioane de vieți? Tineri. Douăzeci și ceva de ani. Capabili. Cum ar arăta familiile? Familii care să nu fie devastate de duhul de moarte și boală și de toate consecințele pe care le aduce avortul? În biserica noastră, de 15 ani, două surori au început să lucreze în a face centre în România pentru a ajuta femeile în criză de sarcină. Și știu devastările pe care le face avortul, nu doar uciderea pruncului, ci și devastările din sufletul și viața emoțională, în viața de familie. România ar fi fost un petic de cer, dacă nu ne-am fi ucis copiii și n-am fi adus blesteme asupra noastră.

Tragedia este că nu ne-a silit nimeni. În China au fost siliți chinezii să facă avort, ca metodă de a controla populația ce creștea prea mult. Noi ne uităm de sus la ei, pe vremea lui Mao Zedong erau ignoranți. Dar ei au fost forțați de guvernul lor ca să avorteze. Nebunia ar fi că am fi prea mulți. Au implementat acest sistem în China în care să avorteze (și fiecare familie să poată avea maxim un copil, n.red.). Ce s-a întâmplat a fost că fiecare familie de chinezi și-a dorit să aibă băieți. Iar acum e un surplus de băieți, dar nu sunt fete, nu sunt femei. Și este un jaf, un furt de femei peste tot. O dereglare completă a fibrei sociale. Experimente care mai de care mai toxice, începând cu Revoluția Franceză și terminând cu experimentul China. Iar noi, românii, facem parte exact din același experiment. Ce tragedie teribilă pentru noi, atunci când călcăm legile drepte, sfinte și înțelepte ale lui Dumnezeu!

Extras și adaptat din emisiunea Realități și perspective 39 - Ce spune Biblia despre sexualitate, cu Titus Colțea, pastor și medic din Florida, SUA. Urmăriți emisiunile Realități și perspective în fiecare sâmbătă de la ora 21 pe canalul Alfa Omega TV sau revedeți-le pe site-ul www.alfaomega.tv.

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 8.2 - Creștinul și spațiul public (martie-aprilie 2018). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

3448 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.