Tanarul si Scoala-Profesia

Identitatea unui tânăr este șlefuită și testată zilnic la școală. Varietatea de domenii și discipline, pe care școala le pune la dispoziție, te pot ajuta să îți descoperi preferințele și abilitățile, să îți îmbunătățești punctele slabe dar adesea îți și testează integritatea.

Școala este, de fapt, un proces îndelungat care are rolul de a te forma treptat și te motivează să îți formezi niște idealuri. Acestea idealuri sunt urmate ulterior de necesitatea de a munci în acea direcție și de a avea o disciplină, iar acea disciplină are puterea de a te conduce spre atingerea lor. Idealurile și activitățile tale vor începe să îți definească identitatea.

Ţine învăţătura, n-o lăsa din mână;  păstrează-o, căci ea este viaţa ta.” (Proverbe 4:13)

Școala pe care o frecventezi își pune amprenta asupra ta chiar dacă nu consideri că ești un tocilar. Domeniul facultății pe care ai ales-o sau profilul liceului pe care îl urmezi te vor forma, în timp, să gândești într-un anumit fel. De exemplu un inginer va funcționa și va gândi ca un inginer și în viața sa de zi cu zi, iar meseria sa devine filtrul prin care va percepe și va trata situațiile din jurul său chiar și în timpul liber. Profesia noastră devine o componentă de bază a indentității noastre pentru că reprezintă ceea ce suntem.

Repetiția este mama învățăturii și tot ea, repeteția, formează obiceiuri și mai apoi valori și trăsături caracteristice. Participând la anumite cursuri sau ore care au un domeniu specific vei dobândi abilități noi, doar pentru simplul fapt că ai fost prezent, în mod repetat, în acea sală și ai auzit de mai multe ori aceeași informație și ea a devenit parte din tine...ea va deveni oarecum identitatea ta și “viața ta”, așa cum spune versetul din Proverbe 4:13.

Frecventarea unei școli aduce cu ea nu doar informații noi, dar va aduce și provocări și teste. Vei fi provocat să ieși din zona de confort, să îți lărgești perspectiva și vei fi testat în ceea ce privește integritatea ta. Atunci când ajungi în fața unei coli albe de hârtie nu îți sunt testate doar cunoștiințele în domeniul cu pricina, ci îți este testată și integritatea, îți este testată corectitudinea și valorile, iar alegerea de a copia la un examen (sau a nu copia) îți poate spune câte ceva despre tine însuți... și nu referitor la dorința de a avea o notă bună. Gestul tău va demonstra care îți sunt valorile și cât de predispus ești să faci compromisuri.

Ei, bine, școala mai poate fi și locul perfect în care să începi să “umbli” cu Dumnezeu, să Îl implici în activitățile tale și să Îi experimentezi puterea și credincioșia. El te-a facut cap ci nu coadă, te-a creat să fii „pionier”, să excelezi și a promis că te va ajuta să nu fii dat de rușine (Psalmul 31:1). Dacă ești fiul sau fiica Sa trebuie să muncești și să Îi aduci onoare Tatălui tău în locul în care te-a pus.

Scoala nu este un scop în sine, ea este un proces de educare, de formare pentru viitor. Nu neglija școala pentru că ea poate fi totodată parte din chemarea și destinul Lui Dumnezeu pentru viața ta! Ar trebui să iei în considerare faptul că s-ar putea ca Dumnezeu să te fi dus în locul în care ești acum. S-ar putea ca El să te fi direcționat spre această școală pe care o urmezi, pentru că El știe de ce ai nevoie, ce planuri de viitor are pentru tine și pentru ce te formează.

“Ţine învăţătura, n-o lăsa din mână; păstrează-o, căci ea este viaţa ta.” Ea este lucru la care ai fost chemat de Dumnezeu și ea are puterea să te antreneze, să te formeze și să te echipeze în așa fel încât vei avea un viitor bun și o nădejde. Roagă-te și tu așa cum David s-a rugat în versetul 5 din Psalmul 25: „Povățuiește-mă în adevărul Tău și învață-mă; căci Tu ești Dumnezeu mântuirii mele, Tu ești nădejdea mea!”.

Video - Ascendent


Ascendent 1.2 - Profesie si Cariera


Ascendent 1.12 - Emisiune pentru tineri - Formula succesului


Ascendent 1.5 – Compromisul

Alte articole de citit

http://www.flacarainchinarii.ro/portile-neprihanirii/ce-poate-sa-faca-un-repetent-16930

http://www.flacarainchinarii.ro/articole/scoala-vietii-nou-13491

3441 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.