Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Mantuirea si pacatul (2)

Inapoi Inainte

E. Nu păcatul este problema

De asemenea e important să înţelegem că nu păcatul este problema.

Păcatul este produsul şi rezultatul actului de a crede minciuni despre bunătatea şi credincioşia lui Dumnezeu. Păcatul înseamnă necredinţă. Necredinţa are de-a face cu neîncrederea în adevăr. Atunci, problema nu este păcatul, ci minciuna din spatele păcatului. Fiecare încercare, ispită, sau testare a credinţei poate fi redusă la o singură întrebare: ne încredem în Dumnezeu? Ne încredem în Cuvântul Său? Dacă încercăm să scoatem păcatul din vieţile noastre, fără a lua în seamă minciunile, vom ajunge frustraţi, religioşi şi epuizaţi. Vom cădea în aceeaşi capcană a legalismului ca şi fariseii pe care i-am condamnat.

Păcatele se aseamănă cu frunzele şi fructele unui copac. Minciunile pe care le credem sunt rădăcina. Minciunile sunt implantate în sol (firea) şi sunt udate de cuvintele şi acţiunile diavolului, până când fructele ucigaşe apar. Mâncăm din fructul otrăvit, până când devenim slăbiţi spiritual, ba chiar bolnavi de moarte. Putem distruge acele frunze până la epuizare, şi totuşi să ne luptăm încă pentru a obţine neprihănirea Lui. Isus a spus că a venit pentru ca să avem viaţă, şi s-o avem din belşug, nu pentru ca să putem face faţă şi să ne numim supravieţuitori.

copacul-raului

VERSETUL CHEIE: Matei 12:33-34 - „Ori faceţi pomul bun şi rodul lui bun, ori faceţi pomul rău şi rodul lui rău: căci pomul se cunoaşte după rodul lui… Căci din prisosul inimii vorbeşte gura.”

Nu păcatul este problema

  • Păcatul este necredinţă
  • Necredinţa este atunci când nu crezi adevărul
  • Problema nu este păcatul, ci minciuna din spatele păcatului.

F. Neproductivi şi blocaţi

Înainte de a-i condamna pe alţii pentru că nu duc bătălia credinţei foarte bine, haideţi să luăm în considerare minciunile şi întăriturile greşelii sub care poate că ei se află.

inima-ingreunataOamenii prinşi în viciul minciunii sunt ineficienţi şi neproductivi pentru Împărăţia lui Dumnezeu, fără a mai vorbi de frustrarea lor. Sunt foarte predispuşi spre eşecuri spirituale şi morale majore, oridecâte ori încearcă să facă ceva semnificativ pentru Dumnezeu. Diavolul i-a făcut confuzi şi ineficienţi. Diavolul obişnuieşte să ne atace pe două căi: prin comportamentul învăţat şi prin convingerile noastre. Multe dintre părerile pe care ni le formăm în timpul copilăriei nu sunt adevărate, şi pot fi privite ca nişte greşeli în esenţa sufletelor noastre. Credinciosul care persistă în îndoială şi nehotărâre se află în pericolul de a deschide o uşă prin care Satan pătrunde, pentru a-şi fixa întăriturile, folosindu-se de păcatele din trecut.

erori-tiparire

Singura poziţie sigură în condiţia noastră compromisă este să rămânem în turnul tare al lui Cristos, să învăţăm şi să creştem sub protecţia Duhului Sfânt. Altfel vom fi ca o fortăreaţă ale cărei uşi sunt larg deschise. Atâta timp cât vrăjmaşul nu e în preajma noastră, avem siguranţă şi pace. Dar atunci când credinciosul atrage atenţia asupra sa opunându-se duşmanului, Satan va începe să riposteze. Mulţi dintre cei care se plâng că „totul a fost bine înainte de a începe să-L servim pe Domnul sau să citim Biblia” ar trebui să verifice dacă porţile vieţilor lor sunt închise.

VERSETUL CHEIE: Psalmul 61: 3 - „Căci Tu eşti un adăpost pentru mine, un turn tare împotriva vrăjmaşului.”

Eliberează-ţi şi restaurează-ţi viaţa

  • Isus este cel mai minunat Consilier
  • Adevărurile biblice formează fundaţia
  • Ascultarea este cheia
  • Adevărul ne eliberează
Inapoi Inainte
Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.