Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

1-1 Restaurarea Cortului lui David - Casa Internationala de rugaciune Timisoara

1-1_unlucru2011_conferinta_250În vremea aceea voi ridica din căderea lui cortul lui David, îi voi drege spărturile, îi voi ridica dărâmăturile și-l voi zidi iarăși cum era odinioară (Amos 9:11).

Sub inspirația Duhului Sfânt, Iacov citează din proorocia lui Amos pentru a-și clădi un argument în ceea ce privește secerișul Neamurilor. Dar ce are de-a face Cortul lui David cu Evanghelia și vremurile noului Testament? De ce Cortul lui David și nu Cortul lui Moise?

După ce a fost încoronat ca și împărat, primul lucru pe care l-a făcut David a fost să cucerească Ierusalimul (2 Sam. 5:3-10). Apoi, ca urmare a legământului sfânt, a construit un cort de închinare în Ierusalim (2 Sam. 6 ). El a primit revelație de la Dumnezeu despre stabilirea orânduirii dumnezeiești privind închinarea în Ierusalim. Unul dintre primele lucruri pe care le va îndeplini Isus atunci când va conduce Ierusalimul, este să așeze lauda și închinarea în centrul său (1 Cron. 15:1, 16).

David a așezat în funcție 10.000 leviți cu normă întreagă înaintea chivotului (trimitere la Tronul lui Dumnezeu și prezența Sa), să-L laude pe Dumnezeu (1 Cron. 16:1,4,37) - 4.000 de muzicieni plătiți cu normă întreagă, 288 de cântăreți și 4.000 de ușieri care se închinau non-stop (1 Cron. 25:7, 23:5). Apoi a poruncit poporului lui Dumnezeu să respecte orânduirea cerească a închinării, pe care a primit-o el prin revelație, pentru că era porunca lui Dumnezeu (2 Cron. 29:25; 35:4,15; Ezra 3:10; Neem. 12:45). După moartea lui David, închinarea a intrat în declin. Ani mai târziu, Amos proorocește o schimbare.  Care este însă „vremea aceea” la care el se referă?

Zilele în care noi trăim sunt zilele proorocite de Amos! (Amos 9.13-15). Pasajul acesta este rostit în contextul versetului 11. Ceea ce putem înțelege este faptul că restaurarea Cortului lui David va avea loc atunci când poporul exilat al lui Israel va fi strâns din risipirea sa și sădit pentru totdeauna în patria sa. 14 mai 1948 reprezintă anul constituirii națiunii moderne a lui Israel. În ciuda extraordinarei opoziții de-a lungul istoriei antice și moderne, evreii au rezistat și mai apoi au constituit o națiune unificată.

Ceea ce va restaura Dumnezeu „în vremea aceea” se referă la o restaurare, o trezire, o revitalizare a închinării adevărate asemenea celei orânduite de David, cu dimensiunea închinării și a mijlocirii necurmate „pentru ca rămășița de oameni să caute pe Domnul, ca și toate Neamurile peste care este chemat Numele Meu” (Fapte 15.17).

1-1_logo_ihoptm_200Acest lucru înseamnă că după cum proorocia întoarcerii poporului Israel din exil a fost împlinită, tot astfel se va împlini și aspectul referitor la restaurarea cortului lui David, iar această restaurare va avea ca implicație un seceriș de suflete fără precedent.

Casa Internațională de Rugăciune Timișoara își propune să se alinieze acestei revelații din inima lui Dumnezeu zidind un loc în care închinarea și mijlocirea înaintea tronului lui Dumnezeu să se desfășoare necurmat. Pentru a regăsi mai multe informații despre activitatea noastră, vizitați site-ul casei de rugăciune: http://cortulluidavid.ro/

Casa Internațională de Rugăciune Timișoara, IHOP-TM

Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.
Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.