Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

1-1 Semnale ale trezirii - masa critica a fost atinsa

semnale_are_trezirii_750px

In Romania ca si de altfel in intreaga lume, Dumnezeu face lucruri noi. Ne-a instiintat ca in vremurile din urma lucrurile noi care se vor intampla vor fi in stransa legatura cu revarsarea Duhului Sfant asa cum intelegem din cartea lui Ioel. A inceput aceasta revarsare? O vedem, o remarcam, ii simtim efectele?

Inainte de orice manifestare vizibila, simptomatica este foamea crescanda dupa Cuvant pe care o simt tot mai multi crestini din diferite confesiuni si medii sociale. Cei care isi doresc mai mult primesc. Cei care doresc sa ramana intr-o zona de confort si rutina, nu inteleg ce se intampla si chiar devin impotrivitori. Vizitarea Duhului Sfant a trecut demult de zidurile bisericilor penticostale si carismatice si atinge in ultimii ani biserici baptiste, catolice, ortodoxe,...

Este apoi o deschidere, o preocupare, catre slujirea de vindecare si eliberare. Sunt reconsiderate valori si slujiri ale Bisericii primare, e o deschidere tot mai mare catre revelatia profetica. Sunt cautate resurse, materiale de studiu, sunt organizate intalniri, conferinte, scoli pentru echipare si slujire la o scara nemainitalnita in urma cu cativa ani. Pe scena slujirii se adauga evanghelistilor si celor cu ungere de invatatori, slujitori care slujesc cu putere in vindecare, in proclamarea Cuvantului, in slujire profetica. Indrazneala de a se ruga pentru bolnavi, in credinta, de a face ungeri cu untdelemn, cu punerea mainilor, depaseste slujirea obisnuita ca parte din programul unei biserici.

În al treilea rand, Domnul a declansat la scara nationala si mondiala, lucrari corporative de post si rugaciune. Tot mai multi crestini sunt parte din grupuri, retele si miscari de post si rugaciune, se intalnesc in structuri organizate sau informale. Mijlocirea, lupta spirituala, rugaciunea profetica, revendicarea teritoriului, rugaciuni de reconciliere si pocainta pentru greselile inaintasilor sau comunitatilor din care fac parte, forme de inchinare si adorare extinsa, au devenit un fenomen spiritual complex in Romania uneori fara corespondente in traditia evanghelica.

Este apoi un nivel nou al revelatiei si a intelegerii vremurilor in care traim, asteptarea reintoarcerii Domnului e tot mai activa. Se ridica in biserica Domnului din Romania o forta in rugaciune pentru Israel de o intensitate si o coerenta probabil unica in Europa.

Ar fi de adaugat miscarile de trezire din randul tinerilor. Cu un mod dezinvolt si liber in inchinare, cu o indrazneala in vestirea Cuvantului, cu o dedicare pentru o viata de sfintenie, un segment important al tinerei generatii se separa tot mai mult de mersul lumii, de alternativa materialist-umanista, de o viata traita acum, aici...

1-1_semnale_trezire_colaj_700

Un semn special al acestei treziri, probabil ultima inainte de revenirea lui Isus, este trezirea din randul rromilor. La nunta Fiului de imparat, la care invitatii chemati initial nu au venit, sunt primiti acum cei care au fost, generatii la rand, marginalizati...

In fiecare trezire este pericolul ca cei care au fost promotorii unei treziri anterioare sa fie la urmatorul val de trezire impotrivitori. Este si pericolul extremelor si de aceea ancorarea in Cuvant este vitala.

Luminile trezirii se vad in Romania. Unele sunt deja flacari, altele sunt abia luminite. Doar Domnul are intreaga perspectiva... dar cu siguranta aceste lumini includ Miscarea din Zalau, lucrarile in putere ale Duhului din intalnirile Maslinul si Rugul Aprins, Miscarea Strajerilor, intalnirile tinerilor la Peniel, scolile de invatatura si slujire in vindecare si eliberare, retelele de rugaciune, fenomenul de tip Toflea, mijlocirea si inchinarea in bisericile libere sau forme de rugaciune extinsa...

Trezirea in Romania a inceput si Duhul Sfant este gata sa ne surprinda. Similar unei reactii de fisiune nucleara, masa critica a fost atinsa si explozia trezirii spirituale nu mai poate fi oprita.

Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin (Dec 2011). Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.
Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.