Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Vremea alegerilor. Vremea ridicării Deborelor!

Este o vreme a alegerilor… acest „dacă” exprimă o relație cauză - efect și, de fapt, înseamnă o alegere din partea noastră.

​De câte ori nu am ales corect? De câte ori nu am vrut să alegem ce ne spune Scriptura… pentru că ar fi însemnat pocăință, schimbare de atitudine, ieșire din confort, asumare de responsabilitate. Este comod să te gândești: „Sunt alții chemați pentru a se smeri și a se ruga, nu eu!”

Dar „poporul” nu înseamnă ceilalți, ci tu și cu mine, fiecare în parte și toți împreună. Altfel nu se poate! Românii spun: „Cu o floare nu se face primăvară”. În sezonul acesta de vânturi năprasnice care bat peste țara noastră, nu putem să ne mai ascundem capul în nisip, să ne gândim doar la binele propriu, ignorând țara în care locuim, pentru că de binele țării atârnă binele nostru.

Memoria colectivă se pare că e scurtă, am uitat de vremurile de opresare, am uitat că au existat martiri pentru Hristos în România, am uitat că libertatea a fost câștigată greu și se poate pierde așa de ușor.

Euforia prezentului, cu libertatea de mișcare, de exprimare liberă a crezului creștin se pare că ne-a făcut pe cei mai mulți să ignorăm semnalele de avertizare ale Domnului, care ne strigă: „Treziți-vă, strângeți rândurile, uniți-vă ! V-am dat Har sa creșteți, să vă ridicați, să vă interconectați ca și mădulare în Trupul lui Hristos, să vă echipați, să strângeți provizii de hrană tare în inimi și în case. prin resursele pe care vi le-am dat. Dar fiți atenți, vremurile se schimbă rapid, puneți în negoț ce ați primit, luptați pentru libertatea credinței, pentru binele țării, pentru ca Evanghelia să ajunga la toți”.

​Am învățat atâtea despre umblarea creștină, despre trăirea creștină, dar unde este puterea? De ce suntem așa de ușor de intimidat, așa de ușor de divizat? Unde este revelația unității, a tăriei și a autorității pe care o avem în Domnul nostu Isus?

​ACUM - este vremea alegerilor, să–L alegem pe Domnul Isus ca DOMN, să-I facem loc să domnească în inimile, în viețile noastre, în viitorul nostru, în timpul nostru. Să alegem să ne smerim, să ne recunoaștem dependența totală de El, să renunțăm la autosuficiență, mândrie. Puterea și revelația vin doar prin Isus, care domnește în noi, în viața de sfințenie, de Cuvânt, rugăciune, post, adică viața creștină reală.

E o senzație falsă de putere pe care o au mulți dintre noi: avem resurse, mașini, tehnică de ultimă generație, avem impresia că avem TIMP! Să nu ne lăsăm amăgiți! Această siguranță falsă în tehnologie, chiar libertatea noastră, toate pot dispărea atât de ușor! Iar TIMPUL nu este al nostru - este un talant dat de Domnul, pe care îl risipim cu ușurință, ne fuge ca nisipul printre degete. Să-L facem pe Isus Domn peste timpul nostru, să avem  pace în mijlocul furtunii, să răscumpărăm vremea, căci zilele sunt rele, să intrăm în odihna Lui, care ne păzește sufletele.

​Să-L alegem pe Isus! ​Este vremea ridicării noastre în puterea autorității cu care am fost investite, în revelația identității noastre în Hristos! Este vremea Marelui seceriș de la sfârșitul vremurilor. E vremea îndrăznelii, a dedicării, a curajului. Să răscumpărăm vremea, să ne aliniem la cadența pașilor Lui, la timpul Lui, la voia Lui!

ACUM este vremea alegerilor. Domnul cheamă Deborele la luptă! Ridicați-vă, Debore din România!
Este vremea Deborelor, a mamelor care se ridică în națiune pentru a lupta pentru țară, pentru copiii și tinerii țării. Când războiul era la porți, s-a ridicat Debora, ca o mama în Israel! Era o femeie care respecta autoritatea soțului, cunoștea Cuvântul (Legea), auzea vocea Domnului pentru popor, era o femeie a rugăciunii, o mijlocitoare între oameni și Dumnezeu! Domnul a ridicat-o, într-o vreme când oamenii nu cunoșteau Cuvântul și fiecare făcea ce-i plăcea. Seamănă cu ce este la noi în țară acum?
Azi războiul e la porțile țării, la porțile familiilor din România! Ridicați-vă, Debore! Isus din noi ne împuternicește și ne provoacă să ne ridicăm.

Fie ca Leul din Iuda - Isus Hristos - să se ridice prin fiecare din noi într-o îndrăzneală și o autoritate de neoprit de către nicio putere a întunericului!

Mirela Petan
Reteaua de rugaciune pentru Romania

„Dacă poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, şi va căuta Faţa Mea şi se va abate de la căile lui rele - îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul, şi îi voi tămădui ţara.” 2 Cronici 7:14

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.