Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Este vremea pentru o nouă reformă - Samuel Tuțac

Pe 31 Octombrie 1517, Martin Luther a afișat pe ușa Bisericii din Wittenberg 95 de teze, ca o invitație la dezbatere asupra credințelor fundamentale ale Bisericii oficiale. După 500 de ani de la începuturile Reformei cei mai mulți dintre noi ne luptăm, de ani buni, cu întrebări dificile la care dorim un răspuns.

De ce este Biserica atât de ineficientă în implinirea nevoilor disperate ale societății noastre? De ce atât de mulți lideri ai Bisericilor sunt epuizați? Putem cu adevărat experimenta felul de Biserică despre care citim în Faptele Apostolilor?

Se pare că tipul de viață bisericească atât de potrivit pentru Reformă, este, în zilele noastre, lipsit de putere. Biserica este neputincioasă, iar neputința ei se vede peste tot. Oamenii au intrat intr-o nouă eră, una care n-a existat niciodată până acum în istoria omenirii. Schimbările se produc din ce în ce mai repede, iar Biserica este din ce în ce mai incapabilă să le facă față.

Este vremea unei noi Reforme, o Reformă a structurilor, a sistemului care ne-a înăbușit viața. Este vremea să înțelegem că "mentalitatea care a creat problemele pe care le avem astăzi nu le poate și rezolva" (Albert Einstein). De asemenea, trebuie să conștientizăm că marea problemă a Bisericii este că "metoda de vindecare este foarte asemănătoare cu boala."

De la bun început, Martin Luther a intenționat ca, odată cu teologia Bisericii, să reformeze și structura ei. Dar dintr-un spirit exagerat de precauție, anumite considerații politice, cât și din teama de a nu pierde mișcarea în favoarea anabaptiștilor, Luther, nu a mai dus la capăt reforma stilului de viață al Bisericii, așa cum a făcut cu teologia ei. Cu siguranță dacă Luther ar fi avut același succes în domeniul structurii, precum a avut în cel al teologiei, Biserica ar fi mult diferită de ceea ce este astăzi.

samuel tutac e vremea pentru o noua reforma carteAcum, după aproape cinci secole, putem, dacă vrem, să inițiem o nouă Reformă care să permită Bisericii să iasă din blocaj. Așa cum Luther și ceilalți reformatori au deschis drumul citirii Bibliei pentru creștinii obișnuiți, noi trebuie să reformăm structurile și să creem cadrul pentru transformarea credincioșilor din spectatori în lucrători. "A face lucrul acesta este, într-un sens, începutul unei noi Reforme, iar în altul este completarea logică a primei Reforme." (Elton Trueblood)

Adesea vorbim despre Biserica lui Cristos ca fiind speranța pentru secolul XXI. Dar ce fel de Biserică? Ce model? Ce structură? Poate Biserica, așa cum o știm, să fie folosită pentru împlinirea scopului lui Dumnezeu în aceste vremuri?

Francis Schaeffer spunea că Biserica trebuie să se schimbe radical pentru a fi instrumentul eficient al lui Dumnezeu în secolul XXI. Pentru ca acest deziderat să devină realitate, Biserica trebuie să construiască structuri prin care să poată fi exprimate doctrina curată, puterea spirituală și revelația lui Dumnezeu. Noua Reformă trebuie să fie o întoarcere la scopul și spiritul originar al Bisericii, al acelei Biserici vii, dinamice, victorioase și glorioase, așa cum o găsim în Noul Testament.

articol de Samuel Tuțac, pastor al Bisericii Betel din Timișoara, autor al cărții "ESTE VREMEA PENTRU O NOUĂ REFORMĂ"

Etichete: biserica, reforma, samuel tutac, carte

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.