Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Puterea rugaciunii 7.5 - 40 de zile de pocainta, post si rugaciune pentru Romania

Afla mai mult, vezi si motivele de rugaciune pentru celalalte saptamani aici.

Perioada de 40 de zile inaintea sarbatorii Pastelui, cand celebram jertfa Domnului Isus Hristos, Care a murit pentru pacatele noastre, si invierea Lui, este o perioada in care cred ca Domnul vrea sa ne smerim si sa ne intoarcem la El cu toata fiinta noastra, in post si rugaciune pentru noi, familiile noastre, Biserica Lui din Romania.

Va chem sa ne unim in aceasta perioada: 27 februarie - 7 aprilie in POST si RUGACIUNE, in care esenta este POCAINTA noastra de pacate personale, in care sa ne cerem iertare pentru pacatele si faradelegile comise de altii, facand aceasta slujire de a fi mijlocitori intre oamenii pierduti si Dumnezeu (Daniel 9:1-19).

Este chemarea Domnului de a ne INTOARCE de la starea actuala caldicea – ca a bisericii din Laodiceea (Apoc. 3:14-22), la starea smerita a bisericii din Filadelfia, o stare dupa voia Domnului (Apoc. 3:7-13). Este chemarea din IOEL 2:15-17- de a ne intoarce fetele catre Domnul, de a ne smeri, de a ne pocai, pentru a se implini cuvantul din Faptele apostolilor 3:19-21.

Cartea Daniel 9:1-19 ne arata un model de rugaciune in care noi, cei ce-L cunoastem pe Domnul, ne cerem iertare pentru pacatele comise pe teritoriul Romaniei de catre locuitorii tarii - cum spune Daniel - “noi si parintii nostri am pacatuit.” Chiar daca Daniel era un om neprihanit, el si-a cerut iertare Domnului. Daniel s-a rugat pentru izbavire din captivitate si restaurarea tarii, la 70 de ani dupa daramarea Ierusalimului, pentru implinirea promisiunilor lui Dumnezeu. Daniel a recunoscut ca starea de pacat a natiunii a dus poporul in robie si tara a fost pustiiita. Izbavirea vine de la Domnul, dar numai in urma pocaintei si smeririi.

Noi vedem azi cum tara noastra, dupa 70 de ani de la instaurarea comunismului in Romania (dec 1947), este inca in captivitate, cu o populatie care vrea sa plece din tara, cu resurse tot mai putine - o forma de pustiire pe care o traim azi. Familia, Biserica, natiunea noastra sunt sub asediul puterilor intunericului. Si noi, astazi, Biserica lui Hristos din Romania, suntem chemati sa recunoastem ca starea de pacat a natiunii noastre a adus Romania la starea ei de astazi. Si noi, astazi, suntem chemati sa ne pocaim, sa ne smerim inimile, sa ne rugam, ca Domnul sa ierte pacatele, sa ne vindece tara si sa vina vremurile de inviorare dupa care tanjim.

2 Cronici 7:14 - „Daca poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, şi va cauta Faţa Mea şi se va abate de la caile lui rele – atunci il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul, şi ii voi tamadui ţara.”

Perioada aceasta de rugaciune si post ar trebui sa aiba aceste 4 caracteristici:

- Pocainta intensa - sa ne doara pacatele noastre, sa tanjim sa ne curatim inimile, sa fim plini de Duhul Sfant.

- Tanjire dupa Domnul – apropiere de El, dor dupa Dumnezeu, foame si sete dupa Cuvant si Duhul Sfant

- Rugaciune fierbinte - o comunicare pasionata, din dragoste, cu Creatorul universului si Mantuitorul nostru

- Durere pentru cei pierduti - sa ne doara pentru oameni, sa luptam ca sufletele lor sa nu ajunga in iad!

6 saptamani de post si rugaciune

27 februarie–7 aprilie. Perioada de 40 zile este impartita in saptamani, in care ne vom focaliza pe anumite puncte de rugaciune

Saptamana 1: 27 februarie - 4 martie – Personal
Saptamana 2: 5 martie - 11 martie – Familii
Saptamana 3: 12 martie – 18 martie – Biserica
Saptamana 4: 19 martie – 25 martie – Natiune/populatie
Saptamana 5: 26 martie – 1 aprilie - Tara
Saptamana 6: 2 aprilie – 7 aprilie – Lauda, inchinare, multumire

Cum postim

Postim cum are incredintare fiecare, dar ar fi bine macar 2 zile/saptamana. Cine poate, ar fi bine ca in acest interval sa ia 21 zile de post ca Daniel, sau 7 zile sau 3 zile de post cu lichide, o data sau de mai multe ori in timpul celor 40 de zile. Dar este dupa incredintarea fiecaruia. Esentiala este atitudinea inimii noastre si dorinta de a ne infrana firea noastra care pofteste impotriva Duhului!

Postim de mancaruri neesentiale (dulciuri, mancaruri grele, sofisticate). Se poate posti cu o alimentatie simpla, bazata pe legume si fructe- ca postul lui Daniel.

Postim de timp petrecut inutil la televizor (se pot vedea scurt stirile importante sau programe crestine), post de stat pe internet sau pe Facebook

Postim de obiceiuri care fura timp si ne impiedica in relatia cu Domnul (mers excesiv la cumparaturi, timp pierdut prin magazine, timp pierdut in activitati neesentiale, timp pierdut in discutii inutile)

Afla mai mult, vezi si motivele de rugaciune pentru celalalte saptamani aici.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.