Realitati si perspective 34 - Extinderea si radicalizarea islamului - Vasilica Croitor

Islamul de astazi este un concept care impune o influenta militara, sociala si politica. Este o masinarie de propaganda uriasa si extrem de bine pusa la punct, insemnand desigur si un sistem religios. Tot acest complex pe care il alcatuieste islamul de astazi, face ca identificarea problemelor si a solutiilor in consecinta, sa fie extrem de dificila. Dar ce este Islamul in detaliu, si cum ne afecteaza?

In islam, influenta politica si preocuparile pentru cucerirea teritoriului, preocuparile pentru a-si indeplini obiectivele lor escatologice pentru final, sunt extrem de prezente si de active in tot ceea ce face islamul. Din aceasta cauza, liderii politici cat si presedintele Romaniei si alti lideri occidentali, trateaza cu islamul pornind de la niste premise gresite.

Islamul este o religie monoteista., insa monoteismul islamic spre deosebire de crestinism si de religia iudaica, este unul fundamental anti-crestin si anti-mozaic. Islamul vorbeste despre Isus, nu despre Isus Hristos, pentru ca Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Mesia, Salvatorul omenirii, este pentru crestini Dumnezeu. Atunci cand musulmanii vorbesc despre Isus, ei se gandesc doar la un simplu profet in acest sirag al profetilor, Isus fiind unul dintre ei. Aceasta il egaleaza pe Isus cu Adam, Moise si Mohamed.

Este interesant faptul ca musulmanii considera ca Isus va reveni. In conceptia islamica, Isa (Isus) va cobori de pe minaretul marii moschei din Damasc. Dupa ce va veni in lume, el se va casatori, va avea copii si va construi un imperiu islamic. Nu este nimic aici in ce priveste conceptia crestina despre revenirea lui Isus Hristos. De asemenea, cand va reveni Isa, el va omori toti porcii, toti crestinii, va distruge toate crucile si ii va converti pe toti oamenii la islam. Musulmanii cred cu tarie in revenirea lui Isus, dar este un Isus care va distruge crestinismul.

Musulmanii de asemenea cred ca noi traim in ultimul secol al omenirii si ca acest secol a inceput undeva in noiembrie 1978. Ei au intrat atunci in al 15-lea secol al lumii. In secolul acesta islamic, ei sunt motivati de faptul ca Isa va reveni si acest lucru a dat nastere tuturor miscarilor teroriste in Iraq, Siria, Afghanistan, Pakistan si Africa, pentru ca ei cred ca nu fac altceva decat sa pregateasca o cale pentru revenirea lui Isa, pentru a crea acest imperiu. Din moment ce asteptarea este a unui Isa militant care vine sa instaureze o astfel de imparatie lumeasca si militara, este normal in aceasta logica ca si musulmanii sa puna mana pe arme si sa promoveze o astfel de imparatie. Pe cand crestinii care asteapta revenirea lui Hristos care a fost Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatele omenirii, este normal sa pregateasca o cale pentru Mesia. In mediul islamic nu se vorbeste numai despre venirea lui Mesia, ci se vorbeste si despre un Antichrist.

Un musulman poate minti senin, stiind ca daca a mintit pentru Allah nu va fi vinovat, pentru ca Allah este deasupra oricaror reguli morale, el le-a facut, asa ca el le poate schimba. Crestinii nu mint, chiar daca isi pierd viata pentru a spune adevarul.

Confuzia pe care liderii mondiali au aratat-o fata de islam, sta la radacina expansiunii statului islamic. Solutia recurge prin schimbarea atitudinii liderilor mondiali. Daca marile puteri ar fi de acord sa isi incheie legaturile cu Statul Islamic, intr-o luna, acesta nu ar mai exista pe harta. Problema e ca fiecare dintre aceste mari puteri au interese, intelegeri si afaceri in aceste tari.

Nu asistam la un conflict dintre Occident si Orient, nu este o batalie intre islam si crestinism. Este in primul rand un razboi fratricid al islamului: sunitii cu siitii au convingeri atat de ferme si de divergente, incat ei nu vor reusi sa cada la pace. Conform teologiei simodului in care sunt asezate lucrurile in islam, nu exista cale de impacare sau perspective de o parte si de alta a taberelor. A incerca sa gandesti ecumentic in islam vis-a-vis- de cealalta tabara, inseamna sa fi eretic.

Astazi in Dobrogea, sunt tot mai multe femei si fete tinere care incep sa poarte aceasta imbracaminte islamica. Este un semn ca acea populatie are niste germeni care duc spre o radicalizare a islamului. In educatie si in afaceri, influenta islamica este tot mai vadita in Dobrogea.

Erdogan este un lider important in geopolitica regionala a Turciei. Omul acesta a venit la Bucuresti si a mers in diverse tari cu fonduri pentru constructia unei moschiei. Un lider occidental intelege din asta ca e dorinta justa si legitima a unei comunitati religioase de a avea un lacas de inchinare. Erdogan si cei din spatele lui se gandesc la o platforma de lansare a islamului politic.

Extinderea si radicalizarea islamului - 10 decembrie 2016, pe canalul Alfa Omega TV. Urmariti emisiunile REALITATI SI PERSPECTIVE, o perspectiva crestina asupra contextului actual in care traim - in fiecare sambata, de la ora 21, la Alfa Omega TV.

http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective

2458 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.