Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Realități și perspective 41 - Avortul, dimensiuni etice si spirituale - Alex Neagoe

Subiecte abordate in emisiune: Traume in urma avortului si marturii ale unor femei care au avortat. Metode contraceptive. Avortul si practica medicala.  Avortul si implicatiile spirituale, precum si un alt subiect surpriza. Invitat: Alex Neagoe, profesor si consilier - Timisoara

Omul este om din momentul conceptiei. Biblia nu este o carte de anatomie, dar confirma in mod clar si explicit ca pruncul din pantecele mamei este privit prin ochii lui Dumnezeu ca fiind o fiinta umana. Din momentul conceptiei, nu mai este nimic semnificativ de adaugat la acea fiinta ce a fost procreata, inafara de hrana si timp. Toata incarcatura genetica si caracteristicile care il fac pe om sa fie om, sunt acolo din momentul conceptiei.

Se pune problema a ce poate face societatea civila pentru sustinerea deciziei mamei in a pastra sarcina? In marea majoritate a cazurilor, instinctul matern le indeamna sa pastreze sarcina. O optiune de ajutor ar fi aici informarea, educarea si sprijinirea femeilor, pentru o decizie pozitiva in ce priveste fatul din pantecele lor. O consiliere a femeii care se confrunta cu o sarcina neplanificata, ar trebui sa fie obligatorie inainte de actul avortului, astfel incat ei sa i se explice in mod real ce inseamna toata procedura.

Consecintele in urma avortului, pe plan emotional, nu sunt in toate cazurile la fel. Unele femei chiar au ajuns sa se imunizeze in aceasta privinta si nu mai simt mare lucru. Suntem o natiune pentru care avortul a ajuns sa fie o metoda de contraceptie, din pacate.

Aceasta informare de care vorbim ar trebui sa trezeasca in femei intrebarea: „Care sunt motivele pentru care v-ati gandit sa recurgeti la avort?” In ce priveste multe dintre aceste motive, ele s-ar putea sa constate ca aceste nu sunt valabile. Aici e vorba despre sprijinul pe care aceste femei ar trebui sa il primeasca. Ele ar trebui sa aiba sustinerea barbatului (sot, prieten, tata). In multe cazuri cand femeile ajung in situatia unei sarcini neplanicifate, ele presupun din start ca nu vor avea sustinerea barbatului si de speriate ce sunt, recurg la avort. Cel putin, in unele dintre cazuri se poate discuta cu barbatul despre tot ce inseamna cresterea unui copil si care sunt preocuparile cu care acesta se confrunta, astfel incat sa poata exista un sprijin pozitiv a lor pentru nasterea si dezvoltarea ulterioara a copilului.

Din punct de vedere al serviciilor sociale, acestea exista si sunt foarte diversificate. Ele vin in sprijinul mamei si al copilului. Din punct de vedere al comunitatilor religioase crestine, exista biserici si astfel de comunitati care ofera sprijin pentru asa ceva. Sprijin emotional, social, pana la sprijin practic. Sentimentul pe care in multe cazuri femeile il traiesc in aceasta situatie, e faptul ca sunt singure si ca nimeni nu le va ajuta. Ele trebuie sa stie ca daca iau decizia pozitiva de a pastra sarcina, exista comunitati crestine si servicii sociale ce vor veni in sprijinul lor. Odata ce aceste temeri sunt disipate, sansele sunt mari ca aceasta sa pastreze sarcina.

Metodele contraceptive in masura in care ele sunt agreate ar trebui sa vizeze impiedicarea formarii embrionului uman. Din ceea ce se numesc metode contraceptive, exista unele prin care nu se ajunge la formarea unui embrion uman. Pe de alta parte, sunt numite metode contraceptive (intr-un mod fals oarecum) si cele care constau in omorarea embrionului, la scurt timp dupa formarea lui. Intre cele doua tipuri de metode, este o diferenta semnificativa. Odata ce embrionul uman a fost format, este o chestiune de alta categorie. Chiar daca aceasta se numeste o metoda contraceptiva, face parte din categoria metodelor abortive.

Liderii din bisericile crestine nu ar trebui sa fie atat de timizi in ce priveste aceste subiecte, pentru ca ei doresc ca oamenii din biserica sa ia decizii corecte, dar cumva sfatuindu-se in afara bisericii. Daca liderii spirituali vor ca oamenii sa ia decizii pe care acestia le considera bune, e normal ca ele sa se ia in urma unei comunicari deschise, care a avut loc in biserica. Trebuie sa existe in fiecare comunitate crestina, cai prin care informatiile corecte se transmit pana la persoanele care trebuie sa le primeasca.

Unul dintre inamicii natalitatii este cariera. Dupa aceea, mai este si dorinta de distractie. Apoi, miscarea feminista in forma ei cea mai radicala, ce indeamna femeile adepte a unei astfel de gandiri sa isi pastreze trupul pentru a arata bine, sarcina modificand corpul unei femei. Ele trebuie ajutate sa inteleaga faptul ca se pot bucura de viata si de tinerete, chiar daca au copii.

De multe ori, reactia celor apropiati este ceea ce poate impinge o tanara inspre decizia avortului. Atunci cand bisericile au o atitudine doar de condamnare si nu de recuperare si sprijinire a femeii care se confrunta cu situatii din acestea critice, atunci femeia mai degraba recurge la avort

Realități și perspective 41 - Avortul, dimensiuni etice si spirituale - Alex Neagoe, cadru universitar - 25 martie 2016. http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.