Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Brexit și implicații pentru viitorul UE - revenirea la valori creștine

Acest vot al ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană poate fi și o oportunitate, nu doar a unor tratate comerciale. Ci ar trebui să reflectăm la Europa, la ce face Europa, la ce a făcut Europa să fie un continent aparte, în ultimele sute de ani. Europa a devenit ceea ce e datorită valorilor iudeo-creștine, respectului față de semeni și dragostei față de aproape care a dus la cel mai bun sistem medical din lume, datorită căutării adevărului care a dus la apariția universităților.

Toate aceste valori sociale creștine ce au inspirat cultura și civilizația europeană au fost negate în ultimii ani, iar unii lideri europeni chiar s-au luptat contra lor. E binecunoscută poziția președintelui Franței de la acel moment care a respins orice menționare a valorilor creștine sau istoriei creștine a Europei în Constituția Europeană. Fără a fi radicali, respectând dreptul altora la opinia lor, e bine să spunem că Europa trebuie să cultive în continuare valorile iudeo-creștine, inclusiv acea valoare care dă dreptul cuiva să-L respingă pe Dumnezeu. Dumnezeu ne-a dat acest drept să-I întoarcem spatele, cine suntem noi să impunem credința noastră altora? Nu vorbesc de a impune oamenilor să-și schimbe valorile filozofice, sociale sau religioase, dar e momentul să spunem că o societate, o țară, comunitatea Uniunii Europene nu pot funcționa, nu poate fi binecuvântată,cum spunem noi, dacă respectă doar valorile progresismului și ideea ca tot ce e vechi trebuie aruncat ca un balast.

Nu trebuie să spunem, ca lideri creștini, că tot ce a făcut creștinismul în Europa este numai bine. Trebuie să recunoaștem că în anumite momente în istorie, Biserica a făcut și greșeli. Trebuie să avem o atitudine smerită față de contribuția creștină și ce putem noi face în societate, dar și curajoasă. De a susține că familia, așa cum a fost lăsată de Dumnezeu, este modelul potrivit, nu doar pentru credincioși, ci și pentru alții. De a respecta opiniileși religia altora, dar fără a ne face preș și a nega propria istorie, cultură și valori.

Și tărâmul acesta al valorilor, al modelelor culturale este foarte controversat în această perioadă. Mulți preferă să se retragă, să nu mai vorbească. Dar e și un pericol aici: când lăsăm liber spațiul ideilor, al mass-mediei, spațiul cultural, și lăsăm doar doar acele voci care neagă valorile valorile iudeo-creștine să vorbească, să nu fim mirați că acest dialog al valorilor nu va genera ceea ce e bine și luminos.

E o vreme în care credincioșii, atât cei din poziții formale, cât și cei din diferite sfere ale societății, din educație, din business, cultură, civism sau politică să promoveze și cu pasiune, dar și cu smerenie valorile creștine – dragostea de oameni, echilibrul, adevărul – pentru că asta e cu adevărat moștenirea iudeo-creștină a Europei.

Interviu cu Cristian Soimaru, pastor, București

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 7.3 - Semnele vremurilor (mai-iunie 2017). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

Etichete: crestinism, cristian soimaru, Uniunea Europeana, crestinul si societatea, brexit, marea britanie, valori crestine

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.