Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Persecuția creștinilor în Orientul Mijlociu și în întreaga lume

Interviu cu Ken Isaacs, lider Samaritan’s Purse, lucrare umanitară creștină

persecutia crestinilor or mijlociuSituația creștinilor din Orientul Mijlociu e gravă. Lucrăm în multe țări din Orientul Mijlociu. Acel spațiu devine din ce în ce mai restrâns. SIIL trimite un mesaj clar și înfiorător când aliniază 21 de etiopieni și îi decapitează. Când răpesc femei creștine siriene și le duc în robie sexuală, sau când execută bărbați în fața membrilor familiei, ei transmit ceva. A existat un exod al creștinilor din Orientul Mijlociu, deși acesta e locul în care a început creștinismul.

După 30 de ani de lucrare prin lume, în ultimii ani am văzut o viteză crescândă a împlinirii profețiilor. E ca un râu mare ce trece printr-un canal îngust și prinde o viteză și o intensitate mai mare. Nu pot să văd în viitor, dar pot să văd unde ne aflăm. Pot să citesc Biblia și să văd cum se împlinește. Fie că e vorba de Ezechiel sau de Apocalipsa, vezi cum lucrurile se împlinesc. Biblia ne spune totul. Indiferent de situația militară și de amenințări, pericolul e asupra creștinătății, asupra lumii, asupra noastră.

Lumea trebuie să știe că oamenii care Îl vestesc pe Isus sunt persecutați, uciși. Acest lucru se face în mod sistematic și a luat o amploare atât de mare încât acum e socotit normal. Nu ne mai surprinde, nu ni se mai pare important. Persecuția poate să fie fățișă sau secretă, subtilă sau dură, dar îi agresează mereu pe creștini. Trebuie să găsim o modalitate de a-i proteja pe creștini. Creștinii au nevoie de dreptul la religie.

Dorinta refugiaților e ca Biserica să se roage pentru ei

SUA și UE clasifică persecuția creștinilor din Orientul Mijlociu ca genocid. Milioane de vieți au fost schimbate definitiv. Asemenea celorlalți cetățeni din satele creștine, familia lui Ammar a fugit să își scape viața. Pentru ei, teroarea a lovit la miezul nopții.

„Toți am fugit din Qaraqosh (Irak). Statul Islamic înainta tot mai mult, și nimeni nu ne putea proteja. Așadar, mi-am luat familia, soția și copiii, și am plecat”, a spus Ammar.

Mulți s-au îndreptat spre Erbil, capitala Kurdistanului. Alții au fugit spre Dahuk, un oraș mare de lângă granița cu Turcia. Câteva luni mai târziu, au ajuns în capitala Iordaniei, Amman, și în orașele de dimprejur.

„Nici acum nu ne vine să credem. Parcă e un vis. Viața era bună până când, dintr-odată, totul s-a schimbat. Ei vor ca niciun creștin să nu mai trăiască în Irak. Vor să-i omoare, să-i facă să plece sau să devină musulmani”, a spus Ragad, o refugiată din Irak.

„Minunea e aceea că mi-a scăpat familia. Am o soție și trei fiice. Isus ne-a scăpat de SIIL”, ne-a zis Karim, un refugiat creștin.

Chiar dacă au rămas fără țară, aceste familii au o situație mai bună decât majoritatea. Locuiesc într-un apartament decent, datorită ajutorului unui preot anglican cunoscut ca Vicarul Bagdadului, Canon Andrew White. Organizația lui oferă refugiaților locuințe și ajutor sub diferite forme.

Mulți creștini din Irak au fugit și au găsit refugiu în Iordania. Majoritatea copiilor vin din Mosul, din Ninive, sau din orașele și satele vecine din nordul Irakului. Aproape toți au fugit din cauza Statului Islamic. Însă prin toate aceste traume și suferințe, credința lor rămâne neclintită. Familiile citesc în continuare Biblia, iar când li s-a dat șansa să se lepede de Isus, au refuzat. Ei speră la ajutor din partea ONU, și a altor țări, și așteaptă ca Biserica să se roage pentru ei.

„Suntem într-o situație dificilă! Aici, în Iordania, viața e grea. Nu avem slujbe. Fiind din Irak, ne este interzis să lucrăm. Ne dorim să se roage pentru noi”, a spus Ammar.

Știri difuzate în emisiunea Jerusalem Dateline, în fiecare sâmbătă de la ora 20, pe canalul Alfa Omega TV. Ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri


PERSECUȚIA CREȘTINILOR LA NIVEL GLOBAL

În fiecare an, organizația Open Doors publică un raport indicând principalele locuri unde creștinii sunt persecutați în lume. Pe primul loc se află Coreea de nord comunistă, urmată de o listă lungă de țări islamice. Să ne rugăm pentru frații noștri aflați în suferință!

open doors watchlist 2017

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 7.3 - Semnele vremurilor (mai-iunie 2017). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

Etichete: crestinism, intelegerea vremurilor, islam, sfarsitul vremurilor, persecutie, coreea

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.