Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

FEREASTRA 10/40 - Creştinismul în noua Asie

 "Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul." Matei 24:14. Profeţiile, revelaţiile, vremurile de pe urmă... Pot ele să devină o realitate? Toate acestea au loc în Asia. Ce fel de credinţă au cei din Asia?

De cealaltă parte a lumii, într-o regiune care se numeşte Fereastra 10/40, am văzut şi am trăit un stil de viaţă care exemplifică o valoare diferită a existenţei. E o valoare care trece dincolo de mijloacele materiale trasate de cultura noastră, o valoare definită de credinţă şi nu de poziţie socială. Fereastra 10/40 e un câmp de misiune care se extinde de la 10° latitudine nordică până la 40° latitudine nordică, din Africa până în Asia.

Mike Bickle, IHOP, Kansas: În zilele noastre în Asia are loc cea mai mare mişcare a lui Dumnezeu din istoria omenirii. În capitolul 16 din Apocalipsa e menţionat un grup de naţiuni numite "împăraţii din răsărit", singurul din întreaga Biblie care a rezistat Antihristului. Dumnezeu spune: "Fiţi atenţi la Asia. Urmaţi conducerea Asiei. Sprijiniţi Asia." Asia nu e numai dragonul diabolic despre care vorbeşte mass-media. Biserica din întreaga lume susţine această mişcare, e influenţată de ea. Majoritatea liderilor mişcării de rugăciune din întreaga lume, majoritatea martirilor din Trupul lui Hristos sunt din Asia. Dumnezeu aprinde focul în acea parte a Trupului lui Hristos care nu se va teme să păşească în Orientul Mijlociu. Dumnezeu porneşte o mişcare extraordinară în Asia prin tineri apostoli şi profeţi din toate ţările Asiei. Ei vor fi o forţă care va înspăimânta forţele întunericului.

Profeţiile, revelaţiile, vremurile de pe urmă... Pot ele să devină o realitate? Toate acestea au loc în Asia. Ce fel de credinţă au cei din Asia?

La început, în Asia exista o singură lumină, zeitate, religie. Exista o singură cultură unită sub o singură entitate: Shang Di. Există indicii care indică spre creştinism în culturile străvechi. Semnul chinezesc pentru ispită, "lán", înseamnă să-ţi doreşti ceva interzis. Semnul "lán" conţine trei elemente: doi copaci şi o femeie. Probabil că aceşti doi copaci ar putea simboliza marea pădure din Grădina Edenului: pomul vieţii şi pomul cunoştinţei. Semnul feminin o simbolizează pe Eva, prima femeie creată. Aşa cum prezintă şi istoria Genezei, Eva a comis primul păcat din istoria omenirii: păcatul poftei, poftind fructul oprit. Înainte de zeii mâncării, înainte de zeii războiului, înainte de zeii fertilităţii, a existat un singur dumnezeu: Shang Di. El era tatăl tuturor.

Dar natura umană a dat naştere la discuţii, la individualizare şi la confesiuni. Și timp de mii de ani, în regiunile asiatice a pătruns un influx al diferitelor religii: budism, taoism, confucianism, islamism şi multe altele. În perioada diferitelor dinastii, Evanghelia a continuat să se răspândească în Vest, Asia rămânând în întuneric.

În timpul uneia dintre cele mai mari perioade ale Renaşterii din China, dinastia Tang, nestorienii au călătorit spre Răsărit pe Drumul mătăsii. Au fost primiţi de împăratul Chinei, Tang Taizong. Asemeni misionarilor şi ei au împărtăşit Evanghelia. De-a lungul timpului, prezenţa lor a fost atât de apreciată de către împăratul Tang, încât a construit un templu cu şapte nivele în afara oraşului imperial Xi`an. Creştinii au început să devină cunoscuţi în acel teritoriu ca aparţinând religiei luminii, având libertatea să împărtăşească Evanghelia poporului chinez. Religia singurului Dumnezeu şi-a găsit un loc în Asia.

CHINA

Dacă nu înţelegi trecutul, nu vei înţelege niciodată viitorul. Destinul nostru se leagă de istorie. L-am întâlnit pe fratele Zhang, marele istoric şi unul dintre liderii creştini ai trezirii din grupele de case din China.

Fratele Zhang: “Sun Yat-Sen şi compatrioţii săi creştini au luptat din greu contra dominației împăratului Chinei. Această revoluţie a dus la 30 de ani de război. Acest război a apropiat puterea economică şi militară a Chinei de standardele Vestului. Apoi, au venit la putere comuniştii, care au implementat cei 30 de ani de reformă politică. Aceşti ani de reformă politică au distrus structura societăţii chineze, au distrus familiile şi valorile sociale. După 30 de ani de reformă politică, au mai existat alți 30 de ani de reformă economică pornită de Deng Xiaoping care a adus în China sistemele vestice ale economiei şi comerţului. Cei 30 de ani de reformă economică au schimbat total sistemul economic chinez. China şi-a construit o bază economică. Cred că această bază economică e pregătirea Chinei pentru răspândirea Evangheliei la toate naţiunile. Cred că Dumnezeu a ales poporul chinez ca cel mai mare grup de oameni care răspândeşte Evanghelia la toate naţiunile. Cred că, în următorii 30 de ani, va avea loc creştinarea Chinei.”

COREEA

Coreea e o ţară cu schimbări culturale masive. Numai în ultimul secol, Coreea se află sub conducerea japoneză imperialistă, a trecut prin trei războaie şi a fost împărţită în două ţări. În ciuda acestor evenimente, Coreea de Sud a devenit una dintre primele 20 de puteri economice de top din lume. E unul dintre producătorii importanţi de componente electronice, un membru important al industriei divertismentului din Asia. A devenit cunoscută după ce a câştigat 31 de medalii la Jocurile Olimpice din 2008.

În urmă cu 100 de ani, erau în jur de 100 de creştini în Coreea. Astăzi, creştinii din Coreea de Sud ating numărul milioanelor şi aici se găsesc cele mai mari biserici din lume.

În mesajul său, pastorul Owen spunea că Coreea e o naţiune mică, dar are un scop bine stabilit, mai ales în aceste vremuri. A făcut referire la trecerea ștafetei de la Biserica Occidentală la cea din Asia. Bisericile din Asia trebuie să-şi asume responsabilitatea conducerii universale cu modestie, nu numai la nivel politic şi economic, ci şi la nivel spiritual. Dumnezeu e prezent în Coreea. Cred că această naţiune are un rol extrem de important în răspândirea Evangheliei la toate naţiunile.

HONG KONG

În urmă cu 100 de ani, a avut loc un război al opiului și Hong Kongul a fost cucerit de Marea Britanie. Hong Kongul era ca o fereastră, o legătură spre China. În ultimii 100 de ani, această mică insulă din sudul Chinei a devenit importantă în dezvoltarea Asiei la nivelul economiei internaţionale. Până azi, Hong Kongul a prosperat nu numai ca oraş-port în China, ci şi ca epicentru internaţional pentru comerţ, afaceri şi cultură.

David Wang, Asian Outreach Intl - Hong Kongul nu atrage atenţia. Hong Kongul nu are nicio mină de aur, sau de pietre preţioase, nici măcar de coraliu sau de orice altceva. E doar o mică insulă cu stânci. Dar Dumnezeu a pus oameni creativi, oameni ai legăturii şi ai antreprenoriatului în această insulă. Cea mai importantă contribuţie a Hong Kongului e aceea de a-şi descoperi propria identitate, putere şi de a o folosi ca şi catalizator.

Hugo Chan, lider, Hong Kong – Cred că în următorul secol, mai ales în următorii 20 de ani, China va avea un rol important în evanghelizarea lumii. Dumnezeu a avut un motiv bine întemeiat pentru care a ales Hong Kongul ca să fie asemeni unei portiţe. Cred că mesajul speranţei şi al mântuirii poate să pornească din China şi să ajungă în lumea întreagă.

Extras din documentarul Fereastra 10-40: Creștinismul în noua Asie, ce va fi difuzat în cadrul emisiunii Realități și perspective din 2 iulie 2017, ora 21, pe canalul Alfa Omega TV.

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 7.3 - Semnele vremurilor (mai-iunie 2017). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

Etichete: rugaciune, china, evanghelizare, misiune, documentar, asia, hong kong, fereastra 10-40, trezire

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.