Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Leo van Doesburg - Starea actuala a Europei si perspectiva asupra Brexitului

Uniunea Europeana este in criza. Dupa Brexit, s-a cazut de acord ca ea ar trebui reformata. Problema se pune cum ar trebui Europa reformata, asa ca din acest punct de vedere apar mai multe versiuni. Liberalii de stanga spun ca Uniunea Europeana nu s-a implicat destul in problema refugiatilor si ca din aceasta cauza sporeste scepticismul la adresa Uniunii. Unii spun ca Europa ar trebui sa creasca, altii ca ar trebui sa se micsoreze. Anul acesta se implinesc 50 de ani de cand a fost semnat Tratatul de la Roma, care sta la baza Europei.

Sunt atat de multe perspective in Europa, incat Comisia Europeana a dezvoltat un raport care dezvolta cinci strategii posibile in Europa. Prima strategie propune ca Uniunea Europeana sa continue ca inainte. A doua sustine ca Uniunea Europeana va deveni o piata unica si nimic mai mult. A treia strategie spune ca acele tari care vor sa faca mai mult, pot sa o faca, intr-o europa cu mai multe viteze. A patra strategie spune sa facem mai putin, dar mai bine. A cincea strategie propune sa facem mai multe impreuna.

Acestea cinci strategii arata tensiunea care are loc. Realitatea e ca exista un nivel ridicat de euroscepticism, exista mai putina incredere in Europa.

Extras din emisiunea Realitati si perspective 48 Brexit, imigratie, populism si viitorul Europei, difuzata pe 27 aprilie 2017 pe canalul Alfa Omega TV. Gasiti emisiunea completa aici: http://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/rsp/7090-realitati-si-perspective-48-brexit-imigratie-populism-si-viitorul-europei#axzz4sMqgRQkI 

Mai multe resurse crestine gasiti pe site-ul http://alfaomega.tv 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.