Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Realități și perspective 56 - România, platformă de misiune transculturală - Florin Mihaly

Temele discutate: Ce inseamna misiunea transculturala, organizatii ce trimit misionari din Romania, Festivalul ProMisiune, Organizatia Tineri pentru Misiune (YWAM) Romania. Invitat: Florin Mihaly, Tineri pentru misiune (YWAM)

Tineri pentru misiune (YWAM) este o organizatie internationala si interconfesionala. In Romania a inceput dupa anii 1990, in 1991 in Falticeni. Momentan aceasta lucrare in Romania are 7 centre si trei lucrari nationale. Suntem undeva la 90 de lucratori cu norma intreaga. In aceasta organizatie, la nivel international suntem in 1100 de locatii in 180 de tari si avem 18.000 de lucratori. Din Romania avem 15 misionari trimisi in parteneriat cu alte organizatii din Tineri pentru misiune.

Activitatile noastre pot fi incadrate in trei mari ramuri. O ramura pe care ne axam sunt lucrarile de caritate. Este foarte important nu doar sa vorbim cu omul, ci sa putem exprima dragoste. Acest lucru implica de la constructii, asistarea oamenilor saraci care au nevoie de ajutor si pana la organizarea de proiecte scoalare, deoarece copiii care vin si provin din astfel de familii sa poata avea o sansa. O alta ramura este evanghelizarea. De la evanghelizare pe strada, pe plaja sau evenimente de evanghelizare, care in parteneriat cu alte biserici sau organizatii, putem merge sa le spunem oamenilor si sa le reamintim ca Dumnezeu ii iubeste si are un plan. Sa le spunem ca El le vrea binele. Avem sedii in Constanta, Cluj, Bratei si Iasi. A treia ramura de care ne ocupam este educatia. Avem o universitate in cadrul organizatiei. O numim Universitatea Natiunilor. Aceasta este o universitate descentralizata. Acest lucru inseamna ca si pe teritoriul Romaniei sunt anumite module acreditate de universitate, prin care tinerii pot avea parte de ele si la care pot invata. In Romania, din cadrul Universitatii Natiunilor avem DTS (Discipleship Training School). Este un curs foarte practic in care accentul principal cade pe relatia cu Dumnezeu. In misiune, trece foarte repede acea perioada in care esti politicos cu celalalt., deoarece presiunile sunt foarte mari. Modul practic de ucenicie ajuta tinerii sa creasca mai mult si sa se cunoasca pe ei insusi.

Festivalul Pro-Misiune a fost un proiect prin care de la inceput Dumnezeu ne-a provocat sa colaboram ca centre de misiune. Ne-am gandit care ar putea fi domeniul in care sa colaboram. Pro-Misiune a inceput in 2006. Intentia era ca tinerii care percep o anumita chemare intr-o anumita tara sa ii luam cu noi sa vada misiunea si ce presupune ea, sa vada locul si sa ii ajutam sa isi poata imagina cum ar arata daca ei s-ar muta acolo. Aceasta are treie tape. Prima etapa este de incurajare si motivare. Dumnezeu e cu ei si ei trebuie sa porneasca plini de curaj si siguranta. O alta etapa este cea de misiune, in care explicam ce inseamna sa ajute misionarul local sau biserica cu care colaborau. Ultima etapa ar fi cea de evaluare in care ne focalizam pe urmatorul pas.

Misiune inseamna orice initiativa a Bisericii de a prezenta Evanghelia (intr-o forma sau alta) oamenilor pierduti. Un alt mod de a gandi este sa separam momentul cand ineractionezi cu cineva dintr-o alta cultura. Atunci misiunea transculturala sau externa poate sa insemne ca tu mergi din tara ta intr-o alta cultura si trebuie sa gasesti o modalitate de a comunica, fie prin translator, fie prin a invata limba poporului respectiv. Putem avea misiune transculturala si la noi in tara, pentru ca poti interactiona cu cineva care e dintr-un alt grup etnic si pentru tine anumite obiceiuri sau lucruri pe care ei le fac ti se par interesante sau ciudate. Bineinteles ca trebuie sa le inveti, sa stii de ce ei fac lucrurile respective si sa poti comunica in mod eficient Evanghelia.

Organizatii in Romania specializate pe misiune

Daca la inceput mi s-a parut ca diferite biserici in care liderii si pastorii au prins viziunea de misiune, bucuria mea e sa vad ca s-au format astfel de organizatii de misiune si in Romania. Aici as vrea sa mentionez APME (Agentia Penticostala de Misiune Externa)-ul, care funtioneaza foarte bine si au un impact foarte mare, ca si agentie misionara. De asemenea, ei au inceput cu scoala de misiune transculturala CRST (Centrul Roman de Studii Transculturale) in Constanta, pentru a pregati misionarii pe care ei vor sa ii trimita. De asemenea mai e si Agentia Kairos, un proiect romanesc din Suceava, ce sarbatoreste in acest an 10 ani de existenta. A inceput ca o initiativa in Biserica Crestina dupa Evanghelie. Imi place foarte mult ca ei sunt romani si au descoperit misiunea.

Realitati si perspective 56 - Romania, platforma de misiune transculturala - difuzata pe 23 septembrie 2017, la Alfa Omega TV. Urmariti emisiunile „REALITATI SI PERSPECTIVE” pentru a obtine o perspectiva crestina asupra contextului actual in care traim - in fiecare sambata, de la ora 21, la Alfa Omega TV. Urmareste toate emisiunile Realitati si Perspective - http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective  #RSP‬ ‪#RealitatiSiPerspective‬

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.