Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

RSP 80 - Romania si planurile lui Dumnezeu cu natiunile - Cindy Jacobs

Emisiune înregistrată pe 10 august 2018, dimineața. În seara acelei zile a avut loc protestul "Diasporei"  la București, marcat de violențe între protestatari și forțele de ordine.

Bun venit la o nouă ediție a emisiunii ``Realități și perspective`` ! Astăzi avem un invitat special în studioul nostru. Cindy Jacobs, bun venit pentru prima dată la emisiunea ``Realități și perspective``!

Sunt încântată să mă aflu în acest studio frumos. Țin minte că, în 2002, eram în biroul tău, profețind cu privire la televiziune și la satelit. Faptul că mă aflu aici acum... Am fost în numeroase studiouri, iar acesta este la un nivel superior și vreau să vă felicit că scoateți ce e mai bun din televiziunea creștină.

Cindy, vrem ca, în această emisiune, să tratăm un subiect sensibil. Am avut numeroși invitați aici și ne-am rugat pentru planul de mântuire pe care îl are Dumnezeu pentru noi sau pentru diferite alte situații, dar planul lui Dumnezeu pentru națiuni e un subiect cu totul special. Știu că tu călătorești mult și ai cuvinte profetice pentru numeroase națiuni și comunități. Acesta este subiectul pe care vreau să-l dezbatem. În primul rând, te întreb sincer: Dumnezeu are un plan și pentru națiuni, sau numai pentru indivizi, familii, persoane și biserici ?

Fiindcă El le-a creat, Dumnezeu iubește națiunile. El a stabilit hotarele națiunilor. De fapt, în Psalmii 2:8 scrie: ``Cere-Mi și-Ți voi da neamurile de moștenire și marginile pământului în stăpânire.`` Așadar, națiunile fac parte din moștenirea și stăpânirea lui Isus. România are un rol foarte important de jucat în ceea ce vrea să facă Dumnezeu în Europa și în celelalte națiuni.

Desigur că suntem curioși ce are pregătit Dumnezeu pentru România. Trebuie să spun că înregistrăm această emisiune în luna august 2018, pentru cei care vor urmări emisiunea peste câteva luni, poate. Astăzi e de așteptat  ca în România să aibă loc cel mai mare protest de până acum. Oamenii sunt derutați și preocupați cu privire la viitorul țării noastre și cred că nu întâmplător te afli aici, căci participi la o conferință și înregistrăm această emisiune chiar la începutul lunii august. Să vorbim puțin despre acest an ! În câteva interviuri și emisiuni, ai spus că este un an crucial, căci multe națiuni se află la răscruce. Nu vorbim de planuri izolate, căci Dumnezeu are un plan la nivel global. Spune-ne câte ceva despre asta.

În primul rând, cred că suntem în sezonul secerișului din vremurile din urmă, când Dumnezeu dă naștere multor treziri. Mulți oameni se întorc la Hristos și Biserica devine foarte vibrantă. România se află la începutul unei perioade de trezire. Asta înseamnă că mulți se întorc la Hristos și au loc lucrări de trezire. Însă Dumnezeu vrea ca toată națiunea să fie implicată. Am profețit că Dumnezeu vrea să dezrădăcineze corupția și că El le oferă celor foarte corupți o fereastră de timp în care aceștia să se poată pocăi. Simt că aceste revolte și tot ce se întâmplă...

Ne rugăm să nu devină prea violente și credem că așa va fi. Aceasta este un fel de declarație a sufletului poporului român. Ați fost creați să fiți liberi, dar și să fiți prosperi, chiar în domeniul natural. Nu există niciun motiv pentru care aceasta să nu fie o națiune prosperă. Aveți atât de multe resurse naturale, încât nu are niciun sens să nu prosperați, decât dacă există corupție. Eu văd că, dacă oamenii lui Dumnezeu se vor ruga... Acum vă aflați într-un moment de cumpănă în istorie, într-un punct critic. Din acest moment, națiunile fie vor deveni foarte prospere, fie vor regresa.

Acum e momentul ca oamenii lui Dumnezeu să se roage. Trebuie să fim foarte serioși în privința postului și rugăciunii. Știu că mulți sunt și nu spun că voi nu sunteți. Acum vom vedea economia României ``vindecată``. Eu văd nu numai că veți deveni un grânar, ci și că România va deveni un centru al dezvoltării tehnologice. Mulți oameni din alte națiuni vor veni aici și, datorită spiritului creator al următoarei generații de români, care vor fi inventatori... Simt foarte puternic ungerea Domnului peste mine ! Oamenii priveau cu admirație Japonia sau Coreea, dar Domnul vrea ca România să devină cunoscută.

De fapt, iată ce văd  că plănuiește Dumnezeu, dar numai dacă oamenii Lui se roagă ! Oamenii vor spune: ``Trebuie să cumperi produse din România, căci sunt excelente, sunt cele mai bune !`` Oamenii poate se gândesc la Germania, dar Domnul vrea ca România să fie printre cele mai bune țări din lume.

Țin minte că, în 2002, am profețit că România va fi grânarul Europei. Văd deja acest lucru întâmplându-se. Chiar e posibil ! Am profețit pentru niște popoare care erau distruse din punct de vedere economic și pe care Dumnezeu le-a restaurat în mod uimitor. În România s-au întâmplat deja foarte multe, chiar dacă poate voi nu vă dați seama. Ultima dată când am fost aici, nu existau mall-uri și nimic de genul acesta. Văd că există o prosperitate pe care poate că voi nu o observați fiindcă a trecut mult de când am fost aici ultima dată. Cred că Dumnezeu vrea ca zona rurală să prospere. În zona rurală e multă sărăcie, oamenii lucrând din greu și neavând speranță. Însă este... E sufletul României!

Nu știu dacă înțelegeți ce spun, dar, privind la români, văd că sunteți un popor foarte creativ. Puteți face orice ! Celelalte națiuni au diferite talente, dar românii sunt creativi. E ceva frumos la voi, căci vă place să creați lucruri frumoase, precum farfurii sau tot felul de lucruri. Eu văd că aveți un spirit creator. Dumnezeu vrea să aducă tehnologia aici, să binecuvânteze zona rurală, vrea să binecuvânteze universitățile, ducându-le la un alt nivel. E o perioadă foarte interesantă.

Tată, chiar acum ne rugăm, în această zi a protestelor, în care mulți oameni se duc la București... Noi spunem, ne rugăm și mijlocim pentru ca aceste revolte să nu devină violente. Tată, mijlocim și ne rugăm să aibă loc o schimbare totală, o transformare radicală a climatului în întreaga națiune. Doamne, Îți mulțumim că, așa cum l-ai înlăturat pe Ceaușescu, dar și ultima dictatură, acum spui că ai oameni precum Daniel, Iosif și Estera care sunt pregătiți să preia poziții în guvern.

Domnul spune că acum va veni o nouă generație care nu va tolera corupția. Această nouă generație nu va îngădui ce nu este bine. Poate le vorbesc unor oameni care chiar acum urmăresc emisiunea și știu că despre ei este vorba. Ei spun: ``Sunt român și nu vreau ca națiunea mea să decadă.`` Asta simte și Dumnezeu.

Înregistrăm această emisiune în luna august a anului 2018, unul dintre cei mai grei ani pentru poporul nostru. Titlul emisiunii noastre este ``Realități și perspective``. Realitatea din România de acum este foarte sumbră, dar tu ne oferi o perspectivă profetică. Vreau să vorbim despre rolul domeniului profetic în cadrul destinului unui popor. Ești profet și ai profețit în diferite orașe și orășele, țări... De ce este important... Oamenii consideră că profețiile au existat numai în Vechiul Testament, când profeții veneau și schimbau destinul unei națiuni, îi ofereau răspunsuri regelui. De ce e important acest aspect în prezent, în situația noastră ?

Dumnezeu nu face niciodată lucruri cu jumătate de măsură, ci face numai lucruri mărețe. Dumnezeu a rostit cuvinte profetice: ``... va face altele și mai mari pentru că Eu mă duc la Tatăl.`` În Faptele apostolilor se petrec lucruri și mai mărețe:  profeții profețeau, anunțând tot felul de lucruri care urmau să se întâmple,precum seceta, dar ei păstrau mereu legătura cu Biserica pentru a aduce binecuvântări, pentru a elibera ce trebuia să se întâmple.

Când mă întâlnesc cu diferiți președinți din toată lumea, eu profețesc despre tratate, relațiile cu alte țări, iar președinții mă ascultă și acele țări prosperă. Mereu a existat o legătură biblică între proroci și regi. Regele David a avut și el proroci. Credem că acesta este tiparul după care lucrează Dumnezeu.

Acțiunea de a profeți este foarte importantă. Prorocia din cartea Ioel spune: ``Voi turna Duhul Meu peste orice făptură; fiii și fiicele voastre vor proroci.`` În 1 Corinteni 14:1 scrie: ``Umblați și după darurile duhovnicești, dar mai ales să prorociți.``  Dintre toate darurile ! Trebuie să recunoaștem că Satana vrea să umbrească darul pe care Dumnezeu ni l-a dat și pe care a zis să-l folosim mai mult decât orice alt dar. Acolo ni se spune să profețim.

De fapt, în ziua Rusaliilor, când au primit mesajul, apostolul a citat din Ioel: ``Fiii și fiicele voastre vor proroci.`` Așadar, acest lucru e foarte important în Scriptură. Nu e deloc un dar secundar, ci e foarte important. Cred că Satana vrea să acopere vocea care ne spune ce se va întâmpla în viitor. De ce ? Ca să ne putem ruga ca acele lucruri să se întâmple. Noi știm că Dumnezeu ne e alături.

M-am rugat pentru țări foarte sărace care au ajuns să devină prospere. Odată, m-am rugat în Ucraina. Oamenii de acolo s-au căit și s-au rugat. Ne aflam în Odessa, la Marea Neagră.  Oamenii s-au căit pentru modul în care s-au purtat cu evreii. Eu am profețit că, fiindcă s-au căit, recolta lor de grâu se va dubla. Însă am greșit, fiindcă nu s-a dublat, ci s-a triplat ! Iată cum Dumnezeu Și-a revărsat Duhul !

În 2 Cronici 7:14, Biblia ne promite că, dacă ne pocăim și ne rugăm, El ne va tămădui țara. Cuvântul folosit acolo este ``Rafa``, căci El ne va vindeca țara. Iehova Rafa este Vindecătorul ! Cred că nu ni s-a arătat modelul biblic privitor la rolul nostru, ca profeți, pe acest pământ. Rolul nostru e să ajutăm la vindecarea națiunilor noastre.Principalul nostru rol esă-i conducem pe oameni la Dumnezeu,  căci e vorba de o sarcină veșnică,  dar, ca cetățeni ai României, Dumnezeu v-a dat în administrare  această țară pentru a o ajuta să prospere.

Ne-ai convins că slujirea profetică e importantă, că trebuie să cunoaștem viitorul și care e planul Domnului, dar și să ne rugăm în funcție de ce ne arată Dumnezeu, ca acele lucruri să se întâmple. Comunitatea și națiunea noastră trebuie să-și accepte destinul. Însă cum e cu mijlocirea ? Unii spun că, dacă e planul lui Dumnezeu și El e în control, El va face acele lucruri oricum. De ce trebuie să mijlocim ?

E foarte bine să prorocim și să aflăm viitorul, dar... Chiar și Isus a mijlocit ! Isus I-a cerut Tatălui anumite lucruri și Și-a făcut timp ca să se roage. De ce a făcut-o, doar El e Mesia ?! El e un model pentru noi și i-a învățat și pe ucenicicum să se roage. Nimic nu se întâmplă pe pământ fără ca cineva să nu se roage. Dumnezeu ne face promisiuni, dar noi trebuie să ne rugăm pentru acestea.

Vă dau repede un exemplu din cartea Daniel. Poporul lui Daniel era în exil de 70 de ani, iar Biblia spune că el și-a amintit prorocia care spunea că, după 70 de ani, poporul lui Dumnezeu va scăpa de exil. Această prorocie a fost făcută de Ieremia. El s-a rugat ca acest lucru să se întâmple. De ce ?

De ce l-a determinat Dumnezeu pe profetul Daniel să mijlocească ? Fiindcă nu se poate întâmpla nimic dacă nu e cineva care să se roage și să creadă. Eu le pot profeți oamenilor multe lucruri, dar, dacă ei nu primesc profeția și nu cred, atunci ar putea împiedica și binecuvântarea. Profeția nu e precum soarta. Oamenii credeau în soartă când li se spunea că urmau să moară într-o anumită zi. Profeția nu e deloc așa. Profeția îți spune care e voia lui Dumnezeu pentru viața ta. Însă e alegerea ta dacă o vei accepta sau nu. Suntem provocați să ne rugăm. Dumnezeu poate face orice, dar El nu face nimic dacă nu suntem partenerii Lui, rugându-ne.

Un alt termen pe care-l folosim des aici este ``alinierea unei națiuni``. Nu știu dacă în America este folosit sau nu, dar noi, ca oameni de media, vedem că Dumnezeu lucrează diferit în fiecare națiune. Ce înseamnă asta ? Vorbește-ne puțin despre alinierea națiunilor la planul lui Dumnezeu !

Îmi place foarte mult expresia ``alinierea națiunilor`` ! În primul rând, trebuie să ne aliniem la Cuvântul lui Dumnezeu. Biblia este manualul Producătorului, ea arătându-ne cum vrea Dumnezeu ca lumea să funcționeze. Dacă facem ce scrie în Biblie, lumea va funcționa cum trebuie. De aceea trebuie să credem în valorile biblice.

În al doilea, rând, când ne rugăm, nu numai că trebuie să facem asta, ci trebuie și să ne aliniem la Cuvântul lui Dumnezeu. Trebuie să ne asigurăm că și națiunea noastră e aliniată. Susținem Israelul ? Acesta e un lucru major în Biblie. Scriptura spune că, dacă binecuvântezi Israelul, vei fi binecuvântat, iar dacă îl blestemi, vei fi blestemat. Eu le spun oamenilor să citească Biblia și să facă ce scrie în ea. E foarte simplu ! Atunci, totul va funcționa. Ni se fac multe astfel de promisiuni. România, dacă se va alinia...

Țin minte că am prorocit în SUA că, dacă ne vom muta ambasada în Ierusalim, națiunea americană, atunci vom prospera. Știți ce s-a întâmplat cu economia noastră ? A crescut uimitor de mult. Cum se face că America, reprezentând numai 5% din populația lumii, aduce 33% din PIB-ul global ? Numai 5% din populația lumii contribuie atât de mult la economia globală ! De ce ? Se vede că, atunci când facem ceea ce spune Dumnezeu, suntem binecuvântați, iar când nu mai ascultăm de El, ni se prăbușește economia. E foarte simplu !

Ai amintit de Israel, iar noi, aici, în România, am vorbit mult, mai ales în acest an, despre aspectele și perspectivele politice cu privire la consecințele mutării ambasadei noastre de la Tel Aviv în Ierusalim. Ne poți explica mai bine ? Ai spus că face parte din alinierea noastră să fim de partea Israelului, dar de ce e important ? E, cumva, o decizie politică sau nu ? De ce e important pentru o țară precum România ?

Este o decizie biblică. Trebuie să ne întrebăm dacă Dumnezeu e Stăpânul pământului sau nu. El a spus să ne rugăm pentru pacea Ierusalimului și cât de important este Ierusalimul. Eu consider că nu e o chestiune politică, ci e vorba de alinierea la Cuvântul lui Dumnezeu. Orice confesiune am avea, fie că suntem ortodocși sau nu, cu toții trebuie să ascultăm ce spune Biblia.

Cred că aceasta e voia lui Dumnezeu și încă nu am aflat care e poziția României cu privire la această chestiune, dar cred că, dacă România își va muta ambasada, atunci această națiune va fi binecuvântată, vor începe să apară investitori, produsele vor fi cumpărate, importul și exportul prosperând, iar voi veți primi binecuvântarea Domnului.

Vorbind despre Israel, poate ne poți spune câte ceva... Sunt multe speculații cu privire la acest lucru, dar te rog să ne spui cum vezi Orientul Mijlociu. Ai fost în Israel de mai multe ori, te rogi, ai fost și în Rusia, iar emisiunea voastră e difuzată și în limba rusă. Cunoști situația din Orientul Mijlociu. Oferă-ne o perspectivă profetică privitoare la situația actuală din Orientul Mijlociu !

Chiar acum trăim  profețiile biblice ! În Isaia 19 se vorbește despre ``autostrada sfințeniei``, care începe din Egipt și trece prin Asiria și Israel. Citim în Isaia 19 despre ``autostrada sfințeniei`` care unește aceste națiuni, dar ne gândim că acest lucru este imposibil. Să știți că acest lucru se întâmplă chiar acum !

Unele țări din Orientul Mijlociu se alătură Israelului, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată în istorie. Pare a fi vorba de marea dezbinare. Acest lucru se întâmplă chiar acum. Ne apropiem cu rapiditate de sfârșitul vremurilor și de marele seceriș al sufletelor. Nu știm dacă se va întâmpla peste 20 de ani, 100 de ani sau un an. Noi trebuie să ascultăm de Dumnezeu în continuare.

Situația Israelului este foarte interesantă. Israelul e doar o bucățică din Orientul Mijlociu, dar pe care toată lumea o vrea. Este foarte interesant, fiindcă oamenii din celelalte țări au mai mult teren. Însă Israelul a început să înflorească precum un trandafir. Nivelul de precipitații pe acea bucată de pământ a crescut cu 100% de când Israelul a devenit o națiune. Nu e uimitor ? Ar părea că Dumnezeul Creator binecuvântează acea țară.

Ai fost de multe ori în China, Taiwan și nu știu câte alte țări. Cum vezi ceea ce face Dumnezeu acum în China și în țările din Orientul Îndepărtat ?

Acum câteva săptămâni, am fost în Indonezia. Aceste țări îți oferă o perspectivă foarte interesantă. Foarte mulți oameni se întorc la Dumnezeu. Este o minune nemaipomenită ! Taiwan, Indonezia, Filipine, dar și China...

Asia se trezește, fiind vorba de o ungere puternică a Duhului Sfânt. Am vorbit la o conferință în Indonezia. Acolo au fost prezenți 13 000 de lideri din 45 de țări. Au fost 900 de pastori din China, 1 200 din Vietnam... Într-una din zile, le vorbeam pastorilor vietnamezi. Mi-am amintit că am fost în Vietnam în 1998, când în biserici erau numai vreo 10-20 oameni. Mi se pare uimitor că acum am stat alături de atât de mulți pastori. Vietnamul va deveni celebru în Asia.

În ce privește fereastra 1040, în țări precum Mongolia, în 1994, erau cam șase sau opt creștini deoarece comuniștii îi uciseseră pe toți. Însă acum sunt zeci de mii de creștini. De fapt, unele dintre aceste țări sunt mult mai evanghelizate decât Austria, să zicem. Acolo sunt mai mulți creștini, pe când, în Austria, numai 5% din populație este mântuită. Însă perspectiva e uimitoare. Sunt vremuri interesante. Dumnezeu a pornit o mișcare de ungere nouă de la est către vest. 

Țin minte că, acum un an, am participat cu tine la primul summit al profeților din Dallas. Într-o seară, ne-am rugat foarte intens pentru Zimbabwe, din Africa. După 24 de ore, a acolo a avut loc o schimbare politică majoră. Au existat câteva voci profetice care au spus că Dumnezeu va ridica Africa, aceasta fiind atunci ultimape lista continentelor. Te rog să ne spui ce face Dumnezeu și ce planuri are pentru Africa.

În luna mai am fost în Africa de Sud, în Zimbabwe, unde am ținut un congres pentru toată Africa. Africa s-a trezit acum la chemarea lui Dumnezeu. E greu de descris. Multe țări spun că nu vor corupție și, ca în România, spun că vor elimina corupția și vor schimba situația. Azi e o zi istorică pentru înlăturarea corupției.

Suntem în data de 10 august 2018 și cred că e o zi la care vom privi retrospectiv și vom spune că, în această zi, situația s-a schimbat. Vrem să ne rugăm ca situația să se îmbunătățească, dar ceva sigur se va schimba. Aceasta este o zi a schimbării. Cred că acest lucru se va întâmpla și în alte țări.

Corupția poate fi puterea întunericului. Există o principalitate a corupției care poate fi peste națiuni. Mă aflam în Brazilia și am profețit că principalitatea corupției va fi ``legată``. După aceea, oamenii au început să iasă în stradă, iar președintele a fost pus sub acuzare, au fost arestați judecători, politicieni și oameni de afaceri.

Când am profețit în România despre acest lucru, s-a întâmplat la fel. Vom asista la mișcări majore ale lui Dumnezeu. Când ne-am rugat pentru Africa și Zimbabwe, ne-am rugat ca dictatorul Mugabe să fie înlăturat. Erau acolo profeți din 35 de țări și era foarte multă autoritate în acea încăpere. În timp ce ne rugam, tancurile au intrat în Harare, capitala țării Zimbabwe, luându-l pe dictator. Tocmai am fost în Zimbabwe, unde oamenii dansau în stradă. El se autointitula un lider ales, dar nu era așa. M-am bucurat să mă duc acolo. Auzisem că Mugabe ceruse ca eu să fiu ucisă dacă intram în țară, dar eu am dansat când am trecut granița fiindcă obișnuiam să spun că, atunci când el nu va mai fi acolo, eu voi intra în acea țară. Așa am și făcut și a fost distractiv.

Vorbești foarte frumos despre alte continente, dar noi ne aflăm în Europa. Un prieten din Africa mi-a spus că, pentru ei, Europa este acum un ``continent negru``, un câmp de misiune. Credem că Dumnezeu va face ceva miraculos în Europa și în România. Am o altă întrebare pentru tine fiindcă, la sfârșit, vreau să vorbim iar despre România. Ai amintit despre niște întărituri în anumite țări. Desigur că profeții și mijlocitorii trebuie să identifice puterile și întăriturile demonice din orașe și națiuni. Ce ne poți spune despre asta ? Este un subiect sensibil, fiind înțeles numai de câțiva dintre telespectatorii noștri. Însă e important. Ce întărituri ai observat în România ? Ai menționat corupția, dar mai sunt și altele. Din proprie experiență, cum putem identifica întăriturile dintr-o anumită țară ?

Cred că fiecare segment al societății se află sub influența spirituală a unui ``om tare``. Astfel, educația poate fi sub influența umanismului, iar familia se poate afla sub influența divorțului și a nerespectării promisiunilor. Am menționat deja principalitatea corupției. Spiritul religiozității domină Biserica, astfel că Duhul Sfânt nu poate acționa. E vorba de duhul religiozității și știu că unii oameni nu se vor bucura să audă asta, dar acest duh de religiozitate împiedică acțiunea Duhului Sfânt. Ne purtăm ca și cum Duhul Sfânt  nu ar fi Dumnezeu, întristându-L astfel ! Vă puteți închipui  că, în fiecare duminică, Îi spunem lui Dumnezeu că nu are voie să vorbească în clădirile Sale ? E ceva major ! Acestea sunt întărituri.

Sărăcia e alt duh. Cine are autoritatea de a ``lega`` aceste întărituri, ``omul tare`` ? Tu, fiindcă ai venit cu autoritate din afară, sau anumiți mijlocitori sau lideri spirituali din România ? Cine are autoritatea de a se implica ?

Cred că, în primul rând, Biserica din țara respectivă, dar eu și Biserica suntem ``generali de mijlocire``. Lucrarea noastră este Generals International. Cred că noi avem mai multă autoritate deoarece în Efeseni scrie: ``Fraților, în cele din urmă, după ce veți fi făcut tot ce e de făcut, luptați-vă cu domniile și stăpânirile.``

Apoi sunt enumerate puterile întunericului. Însă unii oameni o fac cu îngâmfare atunci când apare păcatul în viața lor sau au probleme și sunt atacați. Satana nu are putere asupra noastră dacă nu îi permitem. Cred că e important...

Iată ce cred eu că se întâmplă: viziunea occidentală asupra lumii ne spune că ceea ce nu vedem nu poate fi real. Așadar, nu au cum să existe demoni, îngeri sau toate aceste lucruri despre care scrie în Biblie. Însă Isus a alungat demoni, nu ? Nu erau demoni, sau a zis cumva că era ceva ce ține de psihoterapie ? El a zis că erau demoni !

Așadar, aceste lucruri sunt cât se poate de reale fiindcă Biblia spune că sunt reale.Însă noi ne purtăm ca și cum nu ar fi. Astfel, aceștia se înmulțesc și ajung să populeze tot mai multe zone.

Ai amintit despre demoni, dar vreau să vorbim câteva minute despre îngeri. În cadrul Bisericii din România este o discuție cu privire la faptul dacă noi, în calitate de creștini, avem autoritatea de a-L ruga pe Dumnezeu să trimită îngeri sau avem dreptul de a le cere îngerilor în mod direct să acționeze. Eu cred că, în viitor, Dumnezeu va folosi armate de îngeri care să acționeze în România mult mai puternic decât până acum.Cum ar trebui să abordăm acest subiect ?

Eu Îi cer lui Dumnezeu să-Și trimită îngerii. Asta am ajuns să cred eu după ce am studiat Biblia. Mulți oameni cred că noi le putem porunci îngerilor și că noi le suntem superiori îngerilor, după cum scrie în Psalmi. Este adevărat. Cred că, în această dispensație, îngerii sunt ``duhuri slujitoare trimise să îndeplinească o slujbă pentru cei ce vor moșteni mântuirea``. Biblia nu spune clar dacă noi le putem porunci sau nu. Cred că ambele variante se pot dovedi a fi adevărate. Eu, cel puțin, Îl rog pe Dumnezeu să-Și trimită îngerii. Așa mă rog eu. Cred că rezultatul este același și ești în siguranță. Înțelegeți ? Nu afectează Biblia nicicum dacă te rogi astfel, căci îngerii tot sunt trimiși în misiune. Nu cred că încape vreo dezbatere aici.

Acest lucru e important fiindcă, după cum am spus, cred că Dumnezeu va folosi armate de îngeri în România în viitor, fiind intervenția Sa supranaturală. El folosește deja armate de îngeri, căci este Comandantul acestora !

Cindy, am publicat în România opt dintre cărțile tale. De fapt, ți-am publicat toate cărțile și în limba română. Am aici câteva dintre acestea, iar altele pot fi cumpărate de pe site-ul nostru  de către doritori. Una dintre cărți nu este foarte populară, așa că te voi întreba despre aceasta. E vorba de ``Manifestul reformei``.  Am o întrebare legată de această carte, care cred că va deveni foarte populară în viitor. Crezi în trezirea, transformarea sau reformarea unei țări ? Am încercat să rezum într-o întrebare o întreagă teologie.

Eu am lucrat foarte mult la transformări în anii `90 și începutul anilor 2000, însă am observat că națiunile care fuseseră transformate nu rămâneau așa. Când L-am întrebat pe Dumnezeu de ce era așa, El mi-a spus că nu avusese loc nicio reformă a legii și a structurii. Așadar, chiar dacă au fost aleși lideri buni, credincioși, dacă nu e reformată întreaga societate, prin ceea ce se predă în universități și așa mai departe, atunci e ca și cum nu ai fi slujit în acea națiune.

Ni se poruncește să facem ucenici din națiuni și să învățăm națiunile. Mulți credincioși nici măcar nu s-au gândit la asta. Nu și-au dat seama că fac numai ucenici individuali. Desigur că asta ni se cere să facem, dar ni se mai poruncește să avem grijă ca toată România să fie ucenicizată și să primească învățătura Domnului. Dacă trăiești în România, asta trebuie să faci !

Cred că am și vorbit puțin despre asta. E ca și cum oamenii nu ar înțelege că avem și un destin corporativ pe lângă destinul individual. Cartea aceea, ``Manifestul reformei``, va schimba multe vieți. Chiar și în România, unii spun că, atunci când vine vorba de societate, datoria noastră e doar să ne rugăm în bisericile noastre. Legea care transformă societatea ține doar de Stat, fiind o separare între Biserică și Stat. Principala noastră îndatorire este să ne rugăm și nu să ocupăm o funcție publică sau să influențăm legislația unei țări. Ce ne sfătuiești cu privire la acest lucru ?

Cred că ar trebui să citească Matei 6:10: ``Vie Împărăția Ta; facă-se voia Ta, precum în cer și pe pământ.`` Dacă voia lui Dumnezeu se va face în domeniul educației, credeți că oamenii care nu cunosc voia lui Isus vor ajuta la împlinirea voii lui Dumnezeu ?

Există două împărății: una actuală și una viitoare. E important să înțelegem că, pentru a schimba o națiune, trebuie să ne integrăm în aceasta. Ni se spune să mergem și să facem ucenici, nu să stăm în biserică. Trebuie să facem ucenici care să se ducă și să facă alți ucenici în națiuni. Trebuie să facem ucenici individuali care să ucenicizeze națiunile.

Știu că privești foarte îndeaproape la România, Ungaria și alte țări din Europa de Est, dar și din toată Europa. După conferința aceasta din România, vei avea alta în Marea Britanie. Cum vezi situația politică, atmosfera spirituală în Europa de Est ? Reamintește-ne ce rol au România și celelalte țări. Cum ar putea colabora acestea ? Cum s-ar putea alinia ? Mulți oameni au speranțe mari ca România și Europa de Est să influențeze Europa de Vest. Aceasta ar fi o perspectivă. Cum vezi Europa de Est în planul lui Dumnezeu ?

Cred că fiecare națiune are un destin. Din punct de vedere biblic, nu găsesc niciunde vreun motiv pentru care o națiune să depindă de ceea ce face altă națiune. Dumnezeu e destul de mare încât să vindece România de Unul singur. Știu că națiunile lucrează în colaborare unele cu altele, dar eu cred că Dumnezeu vrea să alunge stigmatul a ceea ce s-a întâmplat în trecut, în perioada comunismului în Europa de Est. El vrea ca Europa de Est să devină atât de prosperă, încât Occidentul să ajungă să privească spre Est. De ce ? Fiindcă Europa Orientală Îl va pune pe Dumnezeu pe primul loc.

Cred că, dacă ai trăit sub comunism multă vreme, îți este afectat modul de gândire și îți influențează încredințările. Lucrarea noastră a fost foarte influențată de învățăturile lui John Osteen, astfel că putem fi binecuvântați. Nu sunteți deloc sub puterea duhului sărăciei. Priviți în jur numai ! Funcționează ? Priviți numai acest frumos studio ! Toți credeau că e imposibil, dar voi ați crezut că se poate fiindcă Biblia spune că orice e posibil. Dacă credem că Dumnezeu nu poate face ceva, Îl vom împiedica să facă acel lucru.

În ultimele minute vreau să vorbim despre mass-media. Ești realizatoarea emisiunii ``Dumnezeu știe``, pe care noi o difuzăm de 10 ani, oferind o perspectivă profetică asupra lucrurilor. Cât de importantă crezi că e mass-media ? Dacă ai ceva pentru Alfa Omega, mă voi simți binecuvântat și onorat. Cum vezi rolul mass-media în această perioadă ?

Cred că mass-media este unul dintre principalele moduri de a răspândi Evanghelia. Când difuzăm emisiunea ``Dumnezeu știe`` și voi ne ajutați, ne gândim că poate ne vor urmări vreo 300 sau 400 de milioane de oameni. Dacă ar fi să merg din loc în loc, nu aș avea cum să predic într-o săptămână în fața atâtor oameni, chiar dacă ar fi milioane de oameni de față !

Domnul spune că Alfa Omega va juca un rol important în toată Europa. Domnul mai spune că vă veți extinde chiar și dincolo de Europa. Emisiunile voastre vor fi difuzate în America, Canada și în alte țări. Văd că vă veți extinde proprietatea, dar și centrul de training în media. Vor veni aici studenți ca să fie pregătiți în domeniul mass-media. Eu văd că multe biserici vor avea propriul departament mass-media pentru a-și difuza propriile emisiuni. Domnul spune că pastorii vor deveni voci importante. În plus, veți avea vedete de cinema și profesori de top. Văd că toată lucrarea Alfa Omega va fi folosită pentru a ajuta la reformarea națiunilor.

În încheiere, țin să spun că, în 2002, am publicat prima ta carte ``Stăpânind porțile vrăjmașului``. Atunci nu știam că, după câteva săptămâni, aveai să vii în țara noastră ca să ții o conferință cu același titlu. Atunci ai profețit, cu toate că ne știai numai de o zi, că acea carte era doar începutul și că Dumnezeu voia să ne extindem și să avem o editură mare. Până acum am publicat peste 100 de titluri. Ar trebui să ne facă să ne gândim serios.

Îmi place că ați crezut în ceea ce a spus Dumnezeu și v-ați rugat să se împlinească.

Vă reamintesc: înregistrăm emisiunea într-un moment crucial pentru țara noastră, în data de 10 august 2018. Este o zi importantă pentru noi fiindcă acum au loc numeroase evenimente în România. Sunt curios ce se va întâmpla mâine și după câteva zile. Numeroase lucrări creștine cred că vara aceasta e un fel de punct de repornire, un punct de cotitură, începutul unui alt sezon atât pentru indivizi, cât și pentru biserici sau lucrări precum Alfa Omega, dar și pentru întreaga țară.

Poate ai vreun cuvânt de final pentru telespectatorii noștri despre acest nou început, sau an crucial, care e o răscruce. Ai mai vorbit despre un moment important pentru țara noastră, ce are loc în vara aceasta.

Acesta este un moment kairos, adică unul strategic. Domnul spune că e un moment kairos, de trecere mai departe nu numai pentru națiune, ci și pentru fiecare în parte. Domnul spune că vrea să mergeți mai departe pentru a primi binecuvântarea și pentru a trece la lucruri noi. El vă pregătește momente noi de binecuvântări. Dușmanul a dat năvală. Văd numeroase atacuri ale acestuia. Dumnezeu mi-a spus că ne aflăm într-un moment de încercare, când vom fi ``trecuți prin foc`` pentru a fi sfințiți. Însă Domnul îmi mai arată și că, dacă vom rămâne în picioare și nu vom ceda sub presiune, atunci vom ieși rafinați ca aurul din această încercare. Dumnezeu va aduce progres în viețile noastre și ne va împlini visurile.

În ce privește România, văd că Satana încearcă să vă blocheze. Însă Domnul le spune oamenilor că, dacă vor continua să-și ridice vocea, să nu se lase reduși la tăcere, atunci El vă va schimba națiunea. Nu e deloc momentul să rămâneți tăcuți. Însă nu am spus să fiți violenți, ci să nu rămâneți tăcuți. E momentul să treceți la acțiune și să vă rugați, dar trebuie și să exercitați presiune acolo unde e nevoie. Dacă o faceți, va avea loc o schimbare majoră.

Domnul le transmite unora dintre lideri că vrea să renunțați la corupție. Dacă renunțați la corupție și returnați banii care au fost luați, chiar dacă voi credeți că e ceva îngrozitor, atunci, Dumnezeu vă va binecuvânta în asemenea măsură încât veți deveni niște lideri care vor schimba națiunea. Amin !

Cindy Jacobs este profet, mijlocitor și fondatoarea lucrării Generals International.

Etichete: cindy jacobs

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.