Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Realitati si perspective 86 - In obiectiv Orientul Mijlociu - Avi Lipkin

Tema: In obiectiv - Orientul Mijlociu. Invitat: Avi Lipkin (scriitor, om politic israelian). Subiecte discutate: Probleme actuale din Orientul Mijlociu; Globalismul, Israel si largirea teritoriilor; Proiectul nuclear din Iran; Palestina, solutia „celor doua state”; Situatia crestinilor din tarile Orientului Mijlociu; Devine Erdogan liderul miscarii musulmane? Inaltimile Golan - semnificatii; Relatia dinte tarile din Estul Europei si Israel; Perspective: cum va evolua media in viitor?

De unde vine pasiunea pentru descoperirea planului lui Dumnezeu în Biblie?Sunteți cunoscut drept o persoană care caută revelația și înțelegerea lucrurilor prin Biblie. De ce e importantă Biblia?

Locuiesc în Israel de 50 de ani și îmi place mult istoria. Când îți place istoria, nu judeci o parte sau cealaltă, fiindcă ambele părți au dreptate în felul lor. Așadar, îmi place istoria, îmi place să aflu lucruri noi despre islam, creștinism, iudaism, despre toate religiile. Văzând felul în care privește Dumnezeu spre copiii Săi, fiindcă toți oamenii sunt copiii Săi, am observat o amenințare. Am observat asta mai ales cu Statul Islamic, Daesh, cu toate uciderile care au avut loc,  chiar în rândul musulmanilor. Lucrul acesta m-a întristat foarte tare. Urăsc când oamenii sunt uciși.

Israelul observă cum țări precum Liban, Iordania, Siria, Irak, Arabia Saudită se confruntă tot mai mult cu războaie civile cu islamul fanatic, care îi atacă pe musulmanii care nu sunt fanatici, considerându-i necredincioși. Fiindcă nu se găsesc soluții pentru această situație, populația din țările vecine va scădea puternic.

Aș vrea să identificăm pentru telespectatorii de rând, care poate nu sunt specialiști în înțelegerea Bibliei, a istoriei sau a aspectelor geo-politice, câteva din punctele fierbinți din Orientul Mijlociu.

Provocarea cea mai aproape de noi (de Israel, n.red.) este Siria. Vedem știri foarte interesante referitoare la Siria. Eu am scris șapte cărți, iar în ultima vorbesc despre războiul din Siria și despre implicarea Rusiei. Poporul rus, cu precădere Biserica Ortodoxă,  a venit în Rusia în 995 d.H., din cauza invaziei turce: a tătarilor, cecenilor, cerchezilor. Invaziile acestea au declanșat o mie de ani de război între (musulmani și) creștinii ortodocși, nu doar ruși, ci și români și bulgari, și Biserica Catolică din Polonia. Este un război ce durează de decenii  și are loc pe mai multe fronturi și nu pare să se încheie.

După al Doilea Război Mondial, europenii au spus că nu mai vor războaie, că trebuie să găsească o cale de a pune capăt războiului. Așa a luat naștere Uniunea Europeană. Islamiștii, însă, susțin că Allah le-a spus că trebuie să cucerească în numele său. Ei râd de europenii care cred că războaiele au luat sfârșit.

În islam, războaiele sunt încă în secolul al VII-lea. Problema la musulmani este că îi ucid și pe musulmani, chiar mai mult decât pe evrei sau creștini.  Cred că se va ajunge într-un punct critic când, nu creștinii sau evreii, ci bancherii, oamenii petrolului, globaliștii, europenii, vor decide să interzică islamul, considerându-l prea periculos:  aruncă în aer sonde de țiței, Kaaba din Mecca, împrăștie arme de distrugere în masă, iar toate acestea le afectează economia.

Cred că Guvernul Mondial, nu evreii sau creștinii, va interzice islamul, apoi îi va spune Israelului să zidească templul. Când templul va fi construit, Guvernul Mondial va spune că își va trimite liderul lor pentru a conduce în acel templu. Știm cine este acel lider.

Noi trăim astăzi în aceste vremuri foarte spectaculoase. Ați folosit termenul de globalist. Mulți lideri creștini urmăresc lideri politici precum Erdogan, Putin, Trump și spun că ei vor trage frâiele. Spuneați că, în vremurile din urmă, se va forma o altă structură care va dirija lucrurile. Dați-ne mai multe detalii referitor la această perspectivă.

Iranienii sunt în mare parte șiiți, sunt controlați de șiiți. Turcia este formată în mare parte din turci și sunniți. Rusia este un dușman al Turciei de 1 000 de ani. Turcii și rușii se consideră naziști unii pe alții. Evreii au suferit 13 ani din cauza celui de-al Treilea Reich al lui Hitler, însă neînțelegerile dintre creștinii ortodocși și musulmani durează de 1 000 de ani. Rusia sprijină Iranul, adică pe șiiți, deoarece șiiți sunt dușmanii sunniților. Cu alte cuvinte, folosești dușmanul dușmanului tău pentru a lupta în locul tău.

Acesta este unul din motivele pentru care Rusia îl sprijină pe Bashar al-Assad din Siria. Să nu uităm că Bashar al-Assad este un susținător al creștinilor, care constituie 10% din populația Siriei.

Șiiții reprezintă de asemenea 10 % din populația țării. Druzii, care sunt urmașii lui Ietro, reprezintă 7% din populație. Apoi sunt iazidiții și kurzii. Toți aceștia susțin regimul lui Bashar al-Assad. 60-70% din populație sunt sunniți.

Siria avea o populație de 20 de milioane de locuitori. În prezent, are o populație de doar 10 milioane de locuitori. Jumătate din populația țării a murit sau a plecat din Siria spre Europa. Din cauza războiului civil, populația țării scade. Înainte ca Rusia să pătrundă în forță în Siria, Bashar al-Assad pierdea în fața sunniților, a Statului Islamic. Când au pătruns în Siria, rușii au lovit cu putere Statul Islamic și pe toți oponenții regimului Bashar al-Assad, salvându-i pe Bashar al-Assad, pe șiiți, creștini, kurzi, druizi.

85% dintre musulmani sunt sunniți, mulți dintre cei mai radicali fiind în sudul Rusiei: Cecenia, Uzbekistan, Tadjikistan și alte republici din sudul Rusiei. Când creștinii mă întreabă ce pot spune despre Armaghedon, le spun că există 200 de milioane de turci în republicile turce ale Uniunii Sovietice. Sunt 70 de milioane în Turcia. Situația în Turcia e mai complicată deoarece 31% dintre locuitori sunt șiiți, însă aceștia sunt suprimați și nu auzim despre ei. 25% sunt kurzi, dar și ei sunt suprimați și nu se vorbește despre ei. 44% din locuitorii Turciei sunt sunniți, însă, în cele șase republici ale fostei Uniuni Sovietice sunt 200 de milioane de turci sunniți.

Părerea mea este că Rusia se va retrage din Siria. Putin este naționalist. Trump este naționalist. Netanyahu este naționalist. Conducerea britanică de asemenea este naționalistă. Britanicii au vrut Brexit, au vrut să se despartă de UE. Istoria este asemenea unui pendul care se mișcă. În prezent, pendulul se mișcă spre dreapta.

Există posibilitatea ca oligarhii globaliști, cei care fac banii, să ajungă la concluzia că pot face foarte mulți bani dacă îl ucid pe Putin, deoarece Putin este naționalist, ceea ce le încurcă afacerile. Eu mă rog pentru Putin, nu sunt de partea globaliștilor. La fel și pentru Trump și pentru Netanyahu! Dacă oligarhii preiau puterea în Siria și Rusia se retrage, Siria cade în mâinile sunniților. Aceștia îi vor ucide pe creștini, șiiți, druzi, kurzi, pe toți.

Druzii au un munte nu departe de Israel, de Înălțimile Golan. Sunt 700 de mii de druzi acolo. Rusia a intervenit în Siria în urmă cu doi ani și pentru a-i apăra pe druzi, deoarece Bashar al-Assad nu îi putea apăra. Avem și noi druzi în armată și în țară.

Unul dintre miniștrii noștri (israelieni, n.red.), un om minunat, Ayoob Kara, a încercat să îl convingă pe Netanyahu să invadeze sudul Siriei și să cucerească acest munte al druzilor, pentru a-l proteja de dușmani, în special de sunniți, prin aceasta, granițele Israelului lărgindu-se spre sudul Siriei.

Vă voi spune o glumă care nu e deloc amuzantă, ci foarte tristă. Un comedian iordanian a fost condamnat la moarte de SI fiindcă a îndrăznit să facă glume pe seama lor. Acesta a jucat rolul unui gardian. La graniță a ajuns o mașină cu numere de înmatriculare libaneze. Când vezi o mașină cu astfel de numere, știi că e o problemă. În mașină erau patru persoane: un creștin, un sunnit, un șiit și un druz. Toți erau prieteni, deoarece în Liban toți sunt prieteni. În Liban e ca în Elveția, unde conviețuiesc în pace germani, italieni, francezi etc. Gardianul îi întreabă cine sunt. Primul îi spune: "Sunt druz. Cred în profetul Ietro". Următorul: "Sunt creștin și cred în Isus Hristos". "Eu sunt șiit și suntem considerați infideli de către sunniți". Al patrulea este sunnit, dar deoarece colaborează cu inamicul, trebuie ucis și el. Așadar, gardianul îi omoară pe toți patru.

Cred că Statul Islamic va câștiga în Siria și cele patru grupuri din Liban îi vor cere Israelului să le invadeze țara pentru a-i apăra de sunniți. Vor veni 200 de milioane de turci. Mai este o problemă. 50% din locuitorii Iranului sunt persani șiiți dar ceilalți 50% reprezintă minoritățile, iar multe dintre ele sunt sunnite, printre care și kurzii și azerii, sau balucii. Poate nici nu știți toate aceste nume. Ideea este că 50% dintre locuitorii Iranului nu simpatizează ayatolahii.

S-ar putea, așadar, să asistăm la un război civil în Iran. S-ar putea declanșa un război civil și în Turcia, deoarece iranienii i-au spus lui Erdogan că, dacă îi face probleme lui Bashar al-Assad, vor instiga rebelii dintre cei 31% din locuitorii Turciei, care sunt șiiți.

Nu știu sigur cum se va rezolva situația kurzilor, însă cred că va veni ziua când granițele Israelului vor include Libanul, Siria, până la râul Eufrat, avându-i ca vecini pe kurzi. Kurzii vor fi vecini și aliați cu noi. Asta cred că se va întâmpla cu Libanul și Siria.

Iordania are o istorie interesantă. Regele Iordaniei nu este iordanian. Regele Abdullah este saudit. Poate vă amintiți de filmul "Lawrence al Arabiei". A avut loc o mare confruntare între hașemiți și casa Saud (două dinastii conducătoare din zona Arabiei, n.red.). Pentru a face pace, britanicii le-au dat hașemiților - originari din Arabia Saudită - Iordania, Irakul și Siria. Regii hașemiți din Irak și Siria au fost uciși imediat, dar în Iordania, emirul Abdullah a supraviețuit, fiind apoi urmat de regele Hussein, iar acum de regele Abdullah. Ei, însă, sunt străini.

70% din populația Iordaniei este formată din palestinieni care nu îl simpatizează pe rege, iar 30% este formată din beduini care au devenit musulmani radicali. Mă gândesc tot timpul că regele Abdullah ar putea fi asasinat de către musulmanii fanatici care nu îl plac, fiindcă nu este din neamul lor. Dacă Statul Islamic l-ar ucide pe Abdullah, am vedea steaguri negre pe tot țărmul râului Iordan, ceea ce înseamnă că vor săpa tuneluri pe sub râu. Israelul nu va putea permite așa ceva, astfel că va trebui să cucerească Iordania.

În Arabia Saudită sunt patru probleme. Statul Islamic va ucide familia regală a Arabiei Saudite, va distruge sondele de țiței  pentru a distruge economia lumii. Globaliștii, Guvernul mondial, vor distruge Kaaba, sau Piatra Neagră, aceasta declanșând răspândirea armelor de distrugere în masă, atacuri de genul 11 septembrie 2001, atacuri cu arme nucleare, biologice și chimice asupra Occidentului.

Vor muri milioane de persoane, iar globaliștii vor considera aceasta o problemă pentru economia globală și vor decide să interzică islamul. Vor cere Israelului să preia Arabia Saudită și Iordania. Granițele Israelului, din diverse motive geo-politice, se vor extinde.

Musulmanii din Occident plănuiesc un holocaust împotriva evreilor și a soților creștini ai acestora, deoarece, în America, 80% dintre evrei sunt căsătoriți cu creștini. Când va fugi în Israel, evreul va lua cu el și soția creștină. Astfel, populația Israelului va crește în curând de la 7-8 milioane la 20 de milioane. Va avea granițe mai mari și locuitori mai mulți. Cred că toate acestea vor pregăti întoarcerea lui Mesia.

Este o perspectivă destul de neobișnuită, deoarece toată lumea știe că, în prezent, Israelul luptă să își apere granițele, inclusiv Cisiordania, Gaza. Dumneavoastră spuneți că Israelul își va lărgi teritoriile. Există vreun suport biblic pentru asta? Scrie undeva în Biblie că Israelul își va lărgi teritoriile?

Da, în Deuteronomul 9-11. Lucrul acesta va fi benefic pentru arabi. Ei vor prospera, vor avea de lucru. Când stau de vorbă cu arabi, le spun că ceea ce e bine pentru evrei va fi de 100 de ori mai bine pentru arabi. Tot ce e rău pentru evrei va fi de 100 de ori mai rău pentru arabi. Așadar, arabii ar trebui să le dorească binele evreilor.

Biblia spune că Israelul va fi o binecuvântare pentru celelalte popoare. Nu știu dacă și noi, neamurile din țările creștine din Europa, intrăm sub această binecuvântare, însă probabil că da. Referitor la Orientul Mijlociu,toți privesc spre un posibil conflict nuclear dinspre Iran. Ne puteți explica ce anume declanșează acest conflict și cât de serios este? Ne putem aștepta la un conflict nuclear, sau va fi oprit?

Trebuie să ne amintim că Israelul, împreună cu Statele Unite, au început proiectul nuclear din Iran. Șahul Iranului era aliat al Statelor Unite și al Israelului. Iranul sub conducerea șahului a reprezentat temelia Războiului Rece împotriva Uniunii Sovietice. După detronarea șahului, ayatolahul a decis să continue programul. Fiindcă sunt criminali psihopați, oamenii aceștia vor să aibă bomba.

Ayatolahul Khomeini spunea că, și dacă Iranul își va pierde jumătate din populație, adică 35-40 de milioane de persoane, Iranul va câștiga. Aceasta este o nebunie. Israelul urmărește îndeaproape situația, însă Israelul are mulți aliați în această chestiune, președintele Trump fiind unul dintre ei.

Trebuie să ținem cont de faptul că Iranul, Coreea de Nord și Siria sunt aliați și lucrează împreună la proiecte nucleare. Vă amintiți de atacul israelian din urmă cu 10 ani contra instalațiilor nucleare iraniene? A fost un proiect nord-coreean, Iranul primind mult ajutor din partea Coreei de Nord.

Unei conduceri criminale psihopate nu îi pasă dacă mor zeci de milioane de oameni. Pur și simplu, sunt nebuni. Globaliștilor nu le plac oamenii nebuni. Ei vor stabilitate economică, să facă bani.

Se vorbește mult despre "Palestina", despre soluția a două state. Va avea loc sau nu? De asemenea, mulți vorbesc despre teritorii ocupate, despre așezări ocupate ilegal, despre sistemul nedemocratic. Ce le puteți spune celor care acuză Israelul că ar fi un stat nedemocratic? Există vreo șansă ca "Palestina" să devină un stat?

Dacă vecinul nostru ar fi Adolf Hitler și acesta ar spune că vrea să ucidă toți evreii, am putea face un stat împreună cu el? Nu am putea. Islamul spune că evreii ar trebui omorâți sâmbăta, iar creștinii duminica. Aceasta este credința lor.

Pentru a fi corect din punct de vedere politic, Netanyahu ar putea fi de acord cu soluția a două state. Ei nu vor o soluție cu două state, nici cu un singur stat. Ei vor să îi ucidă pe evrei sâmbăta și pe creștini duminica.

Îmi place să studiez istoria. La început, în America existau 13 colonii. Când albii din Europa au ajuns în America, au început să negocieze pământurile de acolo, cum a fost în cazul insulei Manhattan. Insula Manhattan a fost cumpărată cu 24 de dolari, sub formă de bijuterii.Indienii, americanii nativi, le-au dat-o pentru numai 24 de dolari. După aceasta, indienii au început să atace. Când indienii atacau, albii își extindeau teritoriul, până când au ajuns la Oceanul Pacific. Americanii nativi, sau triburile indiene, au devenit americani. Nimeni nu mai e indian sau american, toți din America au sânge indian. La fel e în Mexic sau America Latină. Acesta se numește destin evident („manifest destiny”, n.red.). În engleză, destin evident înseamnă un destin care nu poate fi oprit. Destinul american s-a extins de la Atlantic până la Pacific. În același fel, rușii s-au extins în Europa, dar și în est, spre Coreea și Japonia. Și în acest caz, vedem un destin evident.

Cred că și Israelul are un destin evident. Arabii care își spun palestinieni ar fi putut să accepte o mică parte din țara Israel, între Tel Aviv și Haifa, în 1936. S-a numit Comisia britanică Peel, dar nu au vrut. Apoi, evreii le-au dat puțin mai mult pământ, dar palestinienii tot nu au acceptat. Au urmat granițele din `48, din `49, apoi din `67. În vara anului `68, Rezoluția de la Khartoum (între țările Ligii Arabe, n.red.) a exclus pacea, negocierea și recunoașterea, lucruri valabile până astăzi.

Am ajuns la acorduri de pace cu Egiptul, cu Iordania, cu care trăim în pace deplină deocamdată, însă totul se poate încheia cu un singur glonț, deoarece Iordania nu este o țară democratică. Orientul Mijlociu nu este un loc democratic.

Oficial, Siria încă este în război cu Israelul. Siria a fost distrusă, divizată. Irakul, de asemenea, este încă în război cu Israelul. De fapt, Irakul nici nu mai există. În est sunt irakienii șiiți, în vest sunt irakienii sunniți, care se urăsc între ei, iar kurzii, cu ajutorul Domnului, vor avea în curând propria țară. Voi face tot ce pot pentru a-i ajuta pe kurzi.

Care e situația creștinilor din țările Orientului Mijlociu? Nu știm prea multe lucruri despre ei în România. Doar ne rugăm pentru protecția lor.

Media seculară nu prezintă știri despre ei. Soția mea este din Egipt. Este evreică, însă cunoaște situația creștinilor și a arabilor. Musulmanii au invadat Egiptul și l-au cucerit în secolul al VII-lea, însă creștinismul a rămas majoritar în Egipt. În 1 000-1 300 de ani, însă, populația creștină a scăzut tot mai mult. Acum, creștinii copți reprezintă doar 10-15% din populația țării,  musulmanii fiind majoritari.

Pe teritoriul Turciei de azi, a fost Imperiul Bizantin, țara fiind creștin-ortodoxă. Și România, Bulgaria și Ungaria au fost sub dominația turcă timp de 150 de ani. Trebuie să laud românii că au avut curajul să le țină piept turcilor. Au fost sute de ani de bătălii. Chiar și Polonia a trimis o armată în Viena pentru a lupta împotriva turcilor.

Rușii au făcut câteva lucruri barbare. Poate ați auzit despre Soci, din sudul Rusiei. Exista acolo un grup de oameni numiți cerchezi. Aceștia spun că armata rusă, sub conducerea țarului, a ucis în Soci trei milioane de cerchezi, în 1854. A fost ca Holocaustul lui Hitler, dar pentru turci. Există o istorie cumplită de 1 000 de ani între turci și ruși.

Noi am avut probleme din cauza germanilor în al Doilea Război Mondial, însă, în Primul Război Mondial, armata germană, sub domnia împăratului Wilhelm, a intrat în Polonia ca eliberatori. Familia mea era înfometată sub oprimarea Rusiei, iar germanii le-au dat mâncare. I-au dat un loc de muncă bunicului meu și l-au instruit. Germanii au fost buni cu evreii în Primul Război Mondial. În 30 de ani, însă, nazismul le-a luat mințile oamenilor. 6 milioane de evrei au murit în Holocaust, însă au murit și șapte milioane de creștini. Hitler a ucis șapte milioane de creștini înainte de a-i ucide pe evrei. Când le-a venit rândul evreilor, nu mai era cine să îi apere.

Astăzi, germanii sunt prieteni cu evreii. Vă spuneam despre pendulul care se mișcă într-o parte și alta. Acum există un grup de oameni numiți musulmani care sunt oameni buni. Eu îi iubesc pe germani, dar urăsc nazismul. Îi iubesc pe turci, pe arabi, pe musulmani, însă islamul este un sistem satanic. Aceștia îi ucid pe evrei sâmbăta și pe creștini duminica. Îi ucid pe hinduși, pe budiști, pe afro-americani. Se ucid chiar și între ei. Aceasta este o religie? Este o nebunie. Dacă liderii palestinienilor cred în violență și instigă la violență, poate exista un stat palestinian? Ei nu vor un stat, ci vor să ne ucidă.

Să ne gândim la Betleem ! Nu e Betleemul un loc important pentru creștini? Reprezintă locul nașterii creștinismului. Este inima creștinismului. În noiembrie-decembrie, anul 1999, ``Terrasanta``, un editorial franciscan, a publicat un articol scris de un preot catolic, George Abou Khazen. Acesta spunea că motivul pentru care creștinii pleacă din Betleem nu sunt evreii, ci Hamas și musulmanii. Oriunde ajunge, islamul stârpește creștinismul. Am încercat să cumpăr revista. A fost foarte greu de obținut. Titlul articolului era "Exodul trist al creștinilor din Țara Sfântă". Am alergat cu revista din Orașul vechi până la stația de autobuz. Am luat autobuzul până în Tel Aviv  și am mers la purtătorul de cuvânt al Armatei. Au tradus articolul din italiană în ebraică, iar eu l-am tradus apoi în engleză, după care l-am introdus în cartea mea. În prezent, doar 10-15% din populația Betleemului este creștină. Creștinii sunt terminați. Doar 35% din populația Nazaretului este creștină, 65% fiind musulmană. Vorbim despre Nazaret!

Ce ne puteți spune despre Irak?

În Irak situația este la fel. De asemenea, în Siria. Este foarte greu să fii creștin în aceste țări. Și în Egipt. Și în Egipt, însă creștinii copți luptă, nu se dau bătuți.

Referitor la vremurile sfârșitului, unii vorbesc despre cutremure, boli. Alții vorbesc despre conflicte, despre Gog, Magog, Meghido. Există deja alianțe între națiunile pomenite în Biblie?

Multe persoane spun că Meșec din Biblie este Moscova, iar Tubal este Tbilisi. M-am contrazis mult cu prietenii mei creștini din America deoarece susțineau că Rusia este Armaghedon. Dacă ar fi spus asta despre Uniunea Sovietică, aș fi acceptat, dar referitor la Rusia nu pot să le dau dreptate. Populația fostei Uniuni Sovietice era de 350 de milioane de locuitori, dintre care 200 de milioane erau musulmani. Majoritatea populației Uniunii Sovietice era musulmană.

După căderea comunismului și separarea republicilor, Rusia a ajuns la 150 de milioane de locuitori, cei mai mulți fiind creștini ortodocși. Nu cred că rușii ortodocși, sau oricare creștini ortodocși ar ataca Israelul, însă turcii musulmani din cele șase republici, din Turcia, sau din alte țări musulmane, ar putea vrea să atace Israelul printr-o bătălie de tip Armaghedon.

Erdogan chiar a declarat că vrea să formeze o armată pentru a distruge Israelul. Devine Erdogan liderul mișcării musulmane?

El își dorește asta, doar că arabii nu îl simpatizează fiindcă nu e arab, ci turc, iar turcii sunt indo-europeni. Turcii, iranienii sunt indo-europeni. Nu sunt semiți, nu sunt arabi.

Să ne oprim puțin la Erdogan! Noi, în România, avem o oarecare sensibilitate față de regimurile totalitare. Am observat că, în ultimii trei ani, Erdogan a făcut câțiva pași pentru a deveni lider. Ce ne puteți spune despre asta?

Ascensiunea la putere a lui Erdogan a început pe când era primarul Istanbulului. A făcut o treabă foarte bună ca primar și a fost foarte popular. La început nu a fost atât de fanatic. Cu fiecare an și lună, însă, a urcat tot mai mult pe scara fanatismului. A avut loc chiar o tentativă de lovitură de stat împotriva lui care se spune că a fost organizată de Gulen. Nu știm dacă Gulen a fost implicat în asta sau nu, dar știm că Hitler și-a consolidat puterea prin incendierea Reichstagului, în luna ianuarie a anului 1934. Toți adversarii săi au fost uciși sau trimiși în lagăre de concentrare, deși Reichstagul a fost incendiat de oamenii lui Hitler, nu de cei din opoziție. În America, asta se numește "semnal de alarmă".

Anul trecut am fost și eu pe Înălțimile Golan (la granița dintre Israel și Siria, n.red.). De ce credeți că este important acest loc și pentru cine? Este un teritoriu pe marginea căruia au loc dispute? Nu pare să aibă prea multe avantaje economice. Cât de important este din punct de vedere militar, poate ca punct strategic, în Orientul Mijlociu?

Am fost purtător de cuvânt pentru Armata israeliană timp de 14 ani. Duceam adesea grupuri pe Înălțimile Golan pentru a le explica asta. Până în 1967, sirienii stăpâneau malul Mării Galileei. Oricine stăpânește malurile Mării Galileei are control asupra mării și îi amenință pe ceilalți care stăpânesc zone din malul mării. Armata siriană ar fi putut pătrunde în orașul Tiberias și să îl cucerească în 15 minute. În 1973, în timpul Războiului de Yom Kippur, sirienii au avansat spre sudul Înălțimilor Golan, până aproape de Marea Galileei, dar s-au oprit, neputând să creadă că au câștigat. A doua zi, au venit veteranii israelieni care i-au trimis înapoi, înaintând până în Damasc.

Un aspect important în acea zonă este apa. Apoi, profunzimea strategică. Israelul este o țară foarte mică. Dacă dușmanul ar ajunge la Marea Galileei, ar putea cuceri Tiberias în 15 minute, ar putea cuceri orașul Safed în jumătate de oră, Nazaretul, în 45 de minute, iar Haifa, într-o oră. Atât de mică este țara. Israelul este foarte mic.

Dacă noi stăpânim Înălțimile Golan, nu ne gândim să cucerim Damascul, deși suntem la doar 30 de minute depărtare de Damasc, acestuia fiindu-i mai greu să ne lovească orașele.

Multe persoane evită să vorbească despre armeni, despre genocidul armean. Credeți că armenii, ca grup etnic, vor juca un rol important la un moment dat? De ce credeți că oamenii nu vorbesc despre ceea ce li s-a întâmplat armenilor? Are acest popor vreo importanță spirituală sau politică?

În vremurile bune, după Reformele lui Ataturk, Turcia a fost secularizată. Deși erau musulmani și nu simpatizau prea mult Israelul, aveam relații normale cu ei.

Am avut relații foarte bune cu Iranul sub conducerea șahului, lucru important pentru noi, deoarece nicio altă țară arabă nu voia să facă pace cu noi. În prezent, avem relații bune cu Egiptul, cu Iordania. Mai sunt și alte țări arabe care doresc relații de pace cu noi, inclusiv Arabia Saudită, din cauza amenințării Iranului.

Dacă vrei să ai Turcia ca aliat, nu vei aminti niciodată despre armeni. De aceea, mulți din Guvernul Israelului nu vor să vorbească despre armeni. Eu formez un partid iudeo-creștin. Deși nu este unul dintre principiile partidului, primul lucru pe care îl voi face, dacă voi fi ales în Knesset, este să lupt pentru recunoașterea holocaustului armean comis de turci, și asta fiindcă armenii sunt frații noștri.

Formez un partid iudeo-creștin, iar turcii au ucis creștini. Dorința mea este să ne apărăm creștinii, iar, pentru mine, armenii sunt creștinii noștri.

Ce ne puteți spune despre "autostrada sfințeniei" menționată în Isaia 19?

"Autostrada sfințeniei" din Isaia 19 este o profeție. Se spune că va exista o autostradă care începe din Egipt, străbate Israelul și ajunge până în Asiria. Mulți spun că Asiria ar fi Irakul de astăzi. Nu spune Siria, ci Asiria. De asemenea, mulți spun că denumirile din Biblie se referă la țări noi care nu existau pe atunci. Sunt întrebat adesea despre această autostradă.

Eu cred că va exista când tot acest pământ va fi al Israelului, când vom ajunge

la Tigru și Eufrat, când vom ajunge până la kurzi. Kurzii vor fi niște vecini minunați pentru noi. Bineînțeles că va exista această autostradă.

Isaia 19 este un capitol interesant. În primele versete se spune că egiptenii vor lupta între ei, că vecinii vor lupta între ei, că se vor bate frate cu frate și cetate cu cetate. Am văzut întâmplându-se asta cu Frăția Musulmană, înainte de căderea lui Mubarak. Egiptenii au luptat între ei, La fel frații, vecinii, cetățile. Știm despre confruntarea dintre echipa de fotbal din Port Said și cea din Cairo. A fost o adevărată nebunie. S-ar putea ca profeția despre drumul care pornește din Egipt să nu se împlinească cât timp frații se bat între ei.

Mai este o chestiune. Ezechiel 28-29 vorbește despre o catastrofă uriașă care va avea loc în Egipt. Se spune că Egiptul nu va mai exista timp de 40 de ani. Nu spune că egiptenii vor muri, ci că vor fi împrăștiați în cele patru colțuri ale lumii.

Fiecare țară va trebui să primească egipteni. Se va întâmpla ceva ce nu le va mai permite să stea în Egipt. Mă gândesc la vreo două explicații în acest sens. Egiptenii sunt sunniți și l-au tot amenințat pe Bashar al-Assad, care este șiit.  La fel ca în cazul turcilor. Iranienii le-au spus egiptenilor că, dacă vor trimite trupe împotriva lui Bashar al-Assad, își vor folosi rachetele pentru a distruge Barajul Aswan.

Barajul Aswan nu este menționat în Ezechiel 28, dar este menționată Siena. Dacă barajul este spulberat de rachete, sau de un cutremur, apa va inunda Nilul, distrugând Egiptul pentru 40 de ani și egiptenii vor trebui să fugă în alte țări. Ar putea să urce vreo doi kilometri pe ambele maluri ale râului, însă ar fi imposibil să fie hrăniți în fiecare zi și vor trebui să fie scoși din țară și duși în America, de exemplu.

America va trebui să primească 50 de milioane de egipteni musulmani și copți. Mă rog să nu fie așa, însă asta spune Dumnezeu în Ezechiel 28 și 29. Dumnezeu spune, în Isaia 19:1-2, că egiptenii vor lupta unii împotriva altora. Se pot întâmpla multe lucruri înainte de construirea autostrăzii dintre Egipt și Asiria, din Isaia 19.

Spuneți-ne câteva cuvinte despre aliyah ! Oamenii spun că a fost un timp al pescuirii, iar acum e un timp al vânătorii. Au fost trimiși pescari, apoi vânători. Cum vedeți acest proces în prezent?

Fenomenul acesta a avut loc și înainte, în mai multe etape. Este un aspect esențial pentru a înțelege partidul meu politic. În vara anului 1999, am fost în Canada, mai exact în Edmonton. Am vizitat mai multe biserici, precum și o sinagogă. În sinagogă era o femeie creștină care ne-a spus că merge în sinagogă fiindcă Isus mergea în sinagogă de sabat și voia să Îl cunoască pe Isus evreul. În Noul Testament scrie că Isus a citit din lege, a citit din profeți, după care a predicat. Exact la fel se procedează și astăzi în sinagogă. Femeia aceasta voia să înțeleagă rădăcinile evreiești ale lui Isus.

Ne-a spus și o întâmplare. Ea este asistent social pentru Guvernul Canadei în orașul Edmonton. Ne-a spus că lucrează ca asistent social pentru o doctoriță egipteană musulmană care a primit azil în Edmonton, fiind urmărită de jihadiști care vor să o omoare. Aceștia i-au spus că, după ce va ajunge în Canada, va trebui să facă rost de numele, adresele și numerele de telefon ale tuturor evreilor, precum și ale soților lor creștini, fiindcă vor să îi omoare pe toți.

Femeia le-a spus că ea e medic și are slujba de a vindeca oameni, nu de a-i ucide, nici măcar pe evrei. Deși era musulmană, era o femeie bună, nu o criminală. Era medic.

Au întrebat-o dacă vrea să lucreze pentru ei, dar ea a spus că nu vrea. Lângă ea era o altă femeie care o ajuta în clinică. Aceștia au luat un cuțit și i-au tăiat gâtul, apoi i-au spus doctoriței că, dacă refuză să lucreze pentru ei, la fel i se va întâmpla și ei. Asta se întâmpla în 1999, înainte de SIIL, de Daesh.

Poliția canadiană i-a spus femeii că 90% dintre musulmani sunt oameni pașnici, și doar 10% sunt teroriști. Dacă în Statele Unite sunt 30 de milioane de musulmani, și 10% dintre aceștia sunt teroriști, adică trei milioane, cât de mare este această amenințare?

În America locuiesc șase milioane de evrei, iar soți creștini sunt patru milioane. Cei trei milioane de musulmani cu arme AK-47 în mâini, ținând cont că evreii din America sunt împotriva deținerii de arme, iar musulmanii vor arme, prevestesc un holocaust. Cred că evreii și creștinii care vor supraviețui vor fugi în Israel, iar partidul meu va fi cel mai mare partid din Knesset, deoarece îi va reprezenta pe cei zece milioane de imigranți.

Spuneți-ne câteva cuvinte despre partidul dumneavoastră. Poate ar trebui să explicați la început structura politică din Israel, fiindcă oamenii nu știu prea multe despre asta.

Sistemul politic israelian seamănă mult cu cel european. Avem ceea ce se numește reprezentare proporțională. Cu alte cuvinte, avem 35 de partide politice și fiecare partid caută voturile sectorului pe care îl reprezintă. Sectorul meu va reprezenta creștinii, evreii căsătoriți cu creștini și evreii care au trăit în țări creștine, în special în cele din Occident, unde există cel mai bun sistem.

Nu trebuie să fie neapărat din America. Pot fi și din Canada, Anglia, Olanda, Germania. Acestea sunt cele mai prospere țări, în care toți vor să plece.

Vreau să aduc acest sistem și în Israel. Creștinii din Israel nu au reprezentant în Knesset. Musulmanii au, deși sunt dușmanii noștri și au jurat că ne vor ucide, fiindcă religia lor îi obligă să facă asta. Creștinii sunt căsătoriți cu noi, slujesc în armată, plătesc taxe, votează, dar nu au nici măcar un reprezentant în Knesset. Ei reprezintă 8% din populația țării.

2% sunt vorbitori de limbă arabă, 6% sunt vorbitori de limbă rusă și ucraineană. Au venit recent și câțiva creștini etiopieni. Eu cred că numărul lor va crește de la 8% până la 20%, chiar 30%.

Dacă vor veni zece milioane de evrei și creștini din Occident, procentul creștinilor din Israel va fi de 30% și voi avea cel mai mare partid.

Vorbiți puțin despre tensiunile recente din zona Gaza. În România nu ajung prea multe știri despre aceasta. Auzim din când în când despre tuneluri săpate, de exemplu, dar nu prea multe lucruri. Care este cauza principală a acestor tensiuni?

Înainte ca Israelul să cedeze Egiptului Sinaiul, în 1979-1981, am avut așezări evreiești în Sinai. Anwar Sadat a spus că trebuie să îl cedăm pe tot și am cedat tot pământul, până la ultimul milimetru.

Relația cu Egiptul nu a fost mereu la fel de bună, însă acum devine tot mai bună, mai ales din punct de vedere militar și guvernamental. Am observat că numărul creștinilor copți care vin în pelerinaj în Israel a crescut, ceea ce e foarte bine. Am avut așezări evreiești și în Gaza, însă Ariel Sharon nu a făcut nicio negociere. El a spus clar că palestinienii sapă tuneluri sub pozițiile noastre militare și sub așezările noastre.

Poate vă amintiți de postul de pază format din șase soldați israelieni. Hamas a săpat un tunel până la locul unde erau cei șase soldați și l-au detonat, omorându-i pe toți șase.

Fiind un teren nisipos, pot săpa tuneluri oriunde vor. Ariel Sharon a spus că nu putem apăra așezările și pozițiile militare din Gaza și că trebuie să părăsim zona. Am renunțat la Gaza și le-am dat-o lor, însă acum sapă tuneluri spre Israel pentru a ne ataca așezările de aici. Au săpat tuneluri lungi de kilometri întregi.

Cum comentați relația țărilor din Europa de Est cu Israelul, care poate și-au mutat ambasada, se roagă pentru Israel sau au relații economice cu Israelul, sau protejează evreii din țara lor, ori încurajează aliyah? Cum vi se pare relația acestor țări, printre care se numără și România, cu Israelul?

Țările din estul Europei înțeleg cel mai bine Israelul deoarece ele știu ce înseamnă teroarea dictaturii, iar Europa de Est e liberă acum. Mulți evrei din Israel au venit din Europa de Est, inclusiv familia mea. Familia tatălui meu a trăit în Ucraina, iar a mamei, în Polonia. Cred că și Cehia urmează să își mute ambasada la Ierusalim.

Vreau să vă spun un lucru interesant, deși e alt subiect. Știu despre trei țări care au interzis islamul, unde nu există islam. Prima este Japonia. Poți spune că Japonia este o țară nebună, rea, dar Japonia a interzis islamul. Au spus că ei nu acceptă sistemul nebun al islamului. Mai este Cehia, în Europa, și Angola, în Africa. În aceste țări, islamul nu este tolerat. În China, islamul există oficial, însă chinezii sunt foarte stricți cu musulmanii. Sunt stricți și cu creștinii.

Ce vă motivează să urmăriți știrile cu Biblia în mâini? Ce vă motivează să apărați Israelul și să îl susțineți?

Vă spuneam că am lucrat 14 ani ca purtător de cuvânt al Armatei Israeliene, din 1988 până în 2002. De asemenea, am lucrat ca editor șef și traducător în cabinetul primului-ministru Itzhak Shamir și am tradus din presa islamică.

Soția mea, fiindcă este egipteană și vorbește arabă, a lucrat ca observatoare. Asculta și urmărea transmisiile arabe. Auzeam și vedeam mereu toate nebuniile pe care le fac musulmanii, iar creștinii... Scuzați-mă că spun asta, însă creștinii sunt niște "bebeluși drăguți". Ei nu înțeleg cât de diabolic este islamul. Ei nu înțeleg de ce fac musulmanii astfel de lucruri.

Răspunsul, însă, e foarte simplu: dumnezeul lor este Satana. Toți care cred în Allah îl urmează, de fapt, pe Satana. Satana îi omoară în primul rând pe cei care sunt de partea lui. Hitler a ucis 20 de milioane de germani. Toți cei care l-au urmat pe Hitler au fost uciși în al Doilea Război Mondial. La fel s-a întâmplat cu cei care l-au urmat pe Stalin. Rusia și Ucraina au pierdut 30-40 de milioane de oameni. Toate acestea sunt lucrarea Satanei.

Poziția mea este foarte simplă. Știu că Dumnezeu mi-a spus să merg și să vorbesc. De asemenea, sunt evreu, iar evreii și creștinii sunt un singur popor: poporul Cărții. Singura diferență e că noi ținem sâmbăta, iar creștinii, duminica.

În Europa, și noi ne confruntăm cu imigranții. Sunt două tendințe. Unii spun să îi primim, să folosim ocazia pentru a-i evangheliza. Alții spun că trebuie să fim precauți și să îi considerăm teroriști. Acestea sunt cele două abordări în Europa. Ce puteți spune referitor la asta? Chiar și în România există aceste două perspective.

Trăim și noi asta în Israel cu cei 35-40 de mii de intruși veniți din Africa. Să îi acceptăm și să le oferim azil, sau să îi expulzăm? Avem și noi această discuție. Vă amintiți ce spunea poliția canadiană: că 90% dintre musulmani sunt cetățeni pașnici care respectă legea și doar 10% sunt teroriști?

Cred că lideri precum Angela Merkel se gândesc că, dacă doar 10% sunt teroriști, poliția se va ocupa de ei, iar cei 90% vor ajuta la ridicarea economiei Germaniei. Cred că sunt persoane care nu se mai gândesc la Dumnezeu, ci doar la economie. Nu le pasă că acele persoane violează femei și ucid oameni.

Există un oraș în Suedia numit Malmo, unde rata violurilor și a crimelor este mai mare ca oricând în istoria Suediei. Unii lideri își asumă riscurile acceptării acestor oameni, însă aceasta nu este în favoarea creștinilor. Părerea mea este că...

Urma să merg la Vatican, însă am suferit un atac de cord și a mers fiul meu în locul meu. El s-a întâlnit cu liderii principali de la Vatican. Mesajul meu pentru ei a fost că avem nevoie de o cruciadă ca cea din urmă cu 1 000 de ani. În urmă cu 1 000 de ani, cruciada a fost un răspuns la invadarea Europei de către islamiști. Acum asistăm la o nouă invazie islamică și credem că data aceasta va fi mai bine.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.