Chemare în Ierusalim

Chemare_in_Ierus_4f746575bca7d.jpg
Aceasta carte descrie marturia remarcabila a Lydiei Prince, o profesoara daneza, a carei viata fusese schimbata radical in urma convertirii si a unei intalniri tulburatoare cu Duhul Sfant

Cu livrare prin Poșta Română - 15,00 lei
Cu livrare prin Curier - 20,00 lei
Preț:
Preţ de bază cu taxă
Pretul de vanzare cu reducere
20,00 lei
Reducere

Descriere

Aceasta carte descrie marturia remarcabila a Lydiei Prince, o profesoara daneza, a carei viata fusese schimbata radical in urma convertirii si a unei intalniri tulburatoare cu Duhul Sfant. In cautarea ei curajoasa de a cunoaste voia lui Dumnezeu pentru viata ei, Lydia este calauzita de Domnul la Ierusalim, unde invata puterea rugaciunii si experimenteaza multe minuni in ce priveste protectia si aprovizionarea lui Dumnezeu. Ea a salvat multi copii abandonati in perioada violentelor dureri de nastere a statului modern Israel. in epilog, Derek Prince face unele predictii semnificative despre Ierusalim.

Cuprins

1. Tikva
2. Soren
3. Intalnirea
4. Inmormantarea
5. Mesajul doctorului
6. Karlsson
7. Calatoria
8. Ierusalim
9. Locul meu
10. Prima sarcina
11. Mahaneh Yehuda
12. Capitularea
13. Asediul
14. Paznici pe ziduri
Epilog “ drama in trei acte

PREFATA de Derek Prince Aceasta este povestea a trei ani din viata unei femei foarte remarcabile, care a fost si sotia mea. Sunt acei ani care au condus-o de la o viata a confortului material si a succesului profesional la o viata in pericol, saracie si instrainare de cei care candva au insemnat ceva pentru ea. Ea, o invatatoare cu perspective profesionale din cele mai promitatoare, si-a parasit patria, Danemarca “ acea tara curata si pasnica “ pentru a calatori singura si fara un ban intr-un loc destul de primitiv si nelinistit (pentru acei ani). Acest loc era Ierusalimul, iar timpul era chiar inceputul razboiului lung dintre iudei si arabi, care pana astazi inca nu si-a gasit sfarsitul. 

Lydia a suferit acolo duritatea foamei si a setei, pericolele luptelor de strada si ale asedierii. Acolo a descoperit lucrurile pe care noi toti le cautam si atat de putini le gasim: bucurie, pace, ocrotire desavarsita, indiferent de circumstantele exterioare ale vietii noastre.
In timp ce ea “ fiind cu o generatie inaintea timpului ei “ se avanta in domeniul experientelor cu Duhului Sfant, a devenit un deschizator de drumuri pentru trezirea carismatica, ce din timpul aparitiei ei a fost considerata de multi ca fiind factorul cel mai pozitiv si cel mai plin de speranta din lumea de azi. Avand in vedere problemele si tensiunile crescande cu care toti ne confruntam in ziua de azi, povestea ei ne indica o cale spre raspunsuri care isi vor trece testul inaintea sfarsitului secolului douazeci.

sžtiu ca acest lucru este adevarat pentru mine. Lydia si cu mine ne-am intalnit si ne-am casatorit in Ierusalim spre sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. Dupa terminarea studiului meu la colegiul Eton si la universitatea Cambridge din Anglia, am predat timp de sase ani la colegiul King's din Cambridge. Dar in acea zi in care am urcat pe treptele unei cladiri gri din piatra a inceput o faza total noua a carierei mele “ am intalnit o daneza cu ochi albastri, pe care o casa plina de copii iudei si arabi o numeau "mama".
In acea casa am ajuns sa-L cunosc pe Duhul Sfant “ nu ca o Persoana care face parte dintr-o dogma teologica, numita trinitate, ci ca o realitate zilnic prezenta si puternica. O priveam pe Lydia cand punea masa intr-un timp cand nu exista nimic cu ce sa umple farfuriile. Totusi ea era sigura ca, pana la momentul in care ne asezam la masa, Dumnezeu va avea grija sa avem ce manca. O vedeam cum se ruga cu autoritate pentru copiii bolnavi, iar acestia se insanatoseau. Observam mai ales cum Duhul Sfant o hranea, o conducea si o ajuta cu cuvintele din Biblie in fiecare zi, de dimineata pana seara. Eu studiasem Sfanta Scriptura in limbile ei originale, analizasem componentele ei istorice, meditasem la exegeza ei. Insa Lydia lasa Biblia sa vorbeasca inimii ei. Odata a spus: "Eu am citit Evanghelia dupa Ioan ca o scrisoare de dragoste." 

In treizeci de ani de casnicie am invatat de la Lydia ca o rugaciune izvorata din aceasta legatura stransa cu Biblia nu este o chestiune subiectiva, ci o putere in lumea aceasta “ cea mai mare din cate exista. Mai demult, fiica noastra, Johanne, ii spunea fiului ei, Jonathan, ca Lydia se ruga pentru ceva anume. "Pai daca bunica se roaga pentru ceva," comenta Jonathan, "atunci problema aceea se va rezolva."

Ceea ce ma fascineaza in toate acestea este faptul ca in primii treizeci si cinci de ani ai vietii ei, atat dupa propria ei parere, cat si a altora, Lydia ar fi fost ultima persoana careia ar fi putut sa i se intample astfel de lucruri. Era inteligenta, putin snoaba, o tanara bine situata, in pas cu moda, ii placea dansul si toate placerile lumii culturale in care se nascuse “ in Biblie nu citise decat atunci cand i s-a cerut acest lucru la seminarul de invatatori.

Calea pe care acest om al ratiunii din secolul douazeci a descoperit realitatea lui Dumnezeu este pentru noi toti atat de plina de linii calauzitoare, atat de plina de ajutor practic pentru toti care sunt astazi in cautarea aceleiasi tinte, incat de la bun inceput am rugat-o pe Lydia sa-si astearna experientele pe hartie. Dar Lydia era mai degraba ocupata sa traiasca viata decat sa scrie despre ea insasi. Incetul cu incetul mi-am dat seama ca mie imi va reveni sarcina sa spun povestea ei daca vroiam ca ea sa fie candva povestita. Intre timp, am ajuns foarte familiarizat cu toate aceste locuri, la fel si cu aproape toate persoanele care au jucat un rol in evenimentele relatate. Astfel mi-a devenit posibil, prin cunostintele mele de prima mana, sa reconstruiesc atat scenele, cat si personalitatile.
Aceasta este povestirea Lydiei. Am incercat, in masura in care poate un barbat sa reuseasca asa ceva, sa patrund in gandul si in lumea sentimentelor ei, ca sa relatez evenimentele cu propriile ei cuvinte pe care le-a folosit atunci “ fara sa distrag atentia de la lupte si slabiciuni, ci lasand femeia adevarata sa vorbeasca pentru sine. 

Dar cartea de fata contine si o alta imagine de caracter “ intr-un anumit sens, adevaratul erou: orasul Ierusalim. In aceste capitole, Lydia descrie Ierusalimul asa cum ea l-a cunoscut in acel deceniu care a urmat unei stapaniri turcesti de patru sute de ani: un loc foarte diferit de cel oferit astazi turistilor. La incheierea cartii, in postfata, am luat eu cuvantul si am incercat sa dau la o parte valul de deasupra viitorului si sa proiectez o imagine despre ce ne sta inainte, atat in ceea ce priveste Ierusalimul, cat si pe noi toti. Aceasta deoarece cheia pentru istoria lumii este in acest singur oras.
Poate ca lucrurile despre care am scris acolo se vor intampla in anii saptezeci, optzeci sau nouazeci din secolul nostru. Biblia nu ne spune cand; ci doar ne asigura ca totul se va desfasura exact asa cum ne arata profetia. Este rugaciunea noastra, ca Lydia si cu mine sa va putem transmite voua, dragi cititori, ceva din impresia noastra adanca despre cat de insemnate sunt pentru acest oras zilele care urmeaza, dar si ceva din dragostea pe care ii inspira pe cei care iau in serios indemnul lui Dumnezeu, de a ne ruga pentru pacea Ierusalimului. 

Derek Prince

Procesarea datelor personale

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor şi de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Fundatia Alfa Omega, str. Aurel Pop nr. 8, Timisoara. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.