Fundamental defectuos

Avizul Consultativ al Curții Internaționale de Justiție
privind Teritoriul Palestinian Ocupat

Cu livrare prin Poșta Română - 20,00 lei
Cu livrare prin Curier - 20,00 lei
Preț:
Preţ de bază cu taxă
Pretul de vanzare cu reducere
30,00 lei
Reducere

Descriere

Opiniile consultative emise de Curtea Internațională de Justiție (CIJ) nu sunt obligatorii, ca și judecățile Curții în cazuri contencioase. Cu toate acestea, ele au în continuare o greutate juridică substanțială și pot avea efecte juridice semnificative. Din păcate, deosebirea dintre opiniile consultative și cazurile contencioase a devenit estompată din cauza abuzului de proceduri consultative, ca mijloc de a evita consimțământul statelor la procedurile contencioase ale Curții.  Aspect evident și în acest caz, unde statul observator Palestina a folosit deschis procedurile Avizului Consultativ pentru a obține o determinare judiciară a revendicărilor sale legale, evitând negocierile și alte mecanisme de soluționare a disputelor menite să conducă la o soluție consensuală a problemelor în dispută.

Opiniile consultative nu sunt obligatorii pentru statele direct legate de subiectul disputei; prin urmare, este și mai puțin probabil ca acestea să oblige state terțe să se conformeze, chiar și în cazuri care implică obligații erga omnes.  Prin urmare, neconformarea cu o opinie consultativă de către state terțe nu duce la responsabilitate internațională conform Articolului 41, din Proiectul de Articole privind Responsabilitatea Statelor pentru Fapte Internaționale de Încălcare. Grupurile legale pro-palestiniene încearcă adesea să îmbine conceptele de erga omnes și jus cogens pentru a constrânge statele terțe și cetățenii lor (fie persoane fizice, fie juridice) să se distanțeze de Israel.

Judecătorul Tladi, în declarația sa, a subliniat: „caracterul erga omnes al obligațiilor nu creează în sine obligații asupra statelor terțe.” Cel mai semnificativ efect practic căutat de activiștii pro-palestinieni este de a descuraja corporațiile internaționale de a se angaja în afaceri legate de activitățile de așezare în teritoriile disputate. Astfel de încercări de restricții nu sunt noi și au făcut parte din rezoluțiile Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU menite să listeze negativ aceste afaceri. Deși aceste rezoluții nu pot fi aplicate în mod obișnuit de instanțele naționale, ele pot aduce potențiale daune reputației corporațiilor listate negativ. Corporațiile private nu pot fi date în judecată în CIJ, însă statele lor de origine, în teorie, pot fi (fie în proceduri contencioase, fie consultative).

 

Nr. pagini: 66


Produse asemănătoare

Procesarea datelor personale

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor şi de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Fundatia Alfa Omega, str. Aurel Pop nr. 8, Timisoara. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.