Cartea Cartilor - sezonul 4

Cristi și Oana sunt copiii moderni ai secolului 22, care petrec mult timp împreună cu robotul lor amuzant, Memo. Ei sunt teleportați de un dispozitiv misterios (Cartea Cărților) în trecut, prin pagini de istorie.
Călătorește și tu în timp alături de Cristi, Oana și Memo, pentru a retrăi cele mai minunate povestiri și întâmplări din vremurile biblice!

Cu livrare prin Poșta Română - 15,00 lei
Cu livrare prin Curier - 20,00 lei
Preț:
Preţ de bază cu taxă
Pretul de vanzare cu reducere
70,00 lei
Reducere

Descriere

Albumul DVD cu episoadele sezonului 4 Cartea Cărților este acum disponibil!

Cristi și Oana sunt copiii moderni ai secolului 22, care petrec mult timp împreună cu robotul lor amuzant, Memo. Ei sunt teleportați de un dispozitiv misterios (Cartea Cărților) în trecut, prin pagini de istorie. Călătorește și tu în timp alături de Cristi, Oana și Memo, pentru a retrăi cele mai minunate povestiri și întâmplări din vremurile biblice!

4.01 - Isus hrănește mulțimile

Cartea Cărților îi duce pe copii înapoi în timp la nunta din Cana. Sărbătoarea este aproape distrusă când se epuizează vinul, dar Isus intervine și, printr-o minune, El transformă apa în vin. Cartea Cărților îi duce apoi pe copii să vadă cum Isus hrănește o mulțime de peste 5000 de oameni prin înmulțirea a câtorva pești și a cinci pâini.

LECȚIE: Dumnezeu nu are preferați.

4.02 - Petru și Corneliu

Oana și Cristi întârzie la școală. Dacă Cristi primește încă un avertisment de la foarte strictul elev de serviciu, va trebui să stea în detenție după școală. Cristi îl roagă pe Memo să-i ajute să se camufleze ca să intre în școală, dar planul lor eșuează. El și Oana sunt prinși.

Cristi imploră milă, știind că ghimpele din coasta lui nu-l va ierta. Elevul de serviciu nu are niciun interes să-i ofere lui Cristi un tratament special față de ceilalți. Atitudinea lui Cristi față de acest băiat care își face datoria, cere apariția Cărții Cărților. Cristi crede că poate scăpa într-un loc unde este împăratul propriei sale lumi.

Dar de data aceasta, Cartea Cărților îl ia și pe elevul de serviciu cu ei! Cartea Cărților îi duce înapoi în timp într-o vreme în care Petru a trebuit să învețe că Dumnezeu nu are preferați și că mântuirea este pentru toți.

LECȚIE: Dumnezeu nu are preferați.

4.03 - Pavel și Sila

Oana e tristă pentru că trebuie să-și scoată amigdalele. Cartea Cărților îi duce pe copii în Filipi, unde îi întâlnesc pe Pavel și Sila care predicau.

După o introducere interesantă, în care Paul scoate un demon dintr-o ghicitoare, Pavel și Sila sunt arestați, bătuți și aruncați în închisoare. Oana observă comportamentul lui Pavel, chiar și în cele mai întunecate momente, în timp ce el și Sila cântă laude la adresa lui Dumnezeu.

Când are loc un cutremur, ei nu profită de situație pentru a scăpa, pentru că au milă de temnicerul lor. Temnicerul este impresionat de grija lor pentru el și de marea lor credință și, în cele din urmă, este botezat de Pavel. Oana se întoarce acasă cu puteri și promisiuni noi, ca Pavel și Sila, pentru a încerca să fie bucuroasă chiar și în cele mai grele situații.

LECȚIE: Fii fericit chiar și în cele mai nefaste situații.

4.04 - Templul lui Solomon

Echipa lui Cristi este aleasă să meargă în finala competiției naționale Dezlănțuirea Roboților, dar extazul lui se transformă rapid în disperare atunci când își dă seama că nu va putea participa din cauza unor reguli.

În timp ce Cristi se plânge cu privire la modul în care echipa pe care a fondat-o merge fără el cu robotul proiectat de el, Cartea Cărților îi duce pe copii în Israelul antic. Acolo copiii îl întâlnesc pe tânărul Solomon care va moșteni în curând tronul de la tatăl său, regele David. Odată cu aceasta, va moșteni de la tatăl său și sarcina de a construi Templul Domnului, unde se pot închina Domnului Dumnezeu și Chivotul Legământului va avea o casă permanentă.

Cristi este uimit și puțin confuz de cum regele David a putut proiecta și pregăti o structură atât de uimitoare precum Templul care urmează să fie construit, apoi să lase pe altcineva să-l construiască. Când Solomon este uns un rege și construiește Templul, Cristi află că planul lui Dumnezeu – nu al oamenilor - se va împlini și că cel mai bun plan dintre toate e să fii în planul Său. După ce se întorc din aventura lor biblică, Cristi acceptă faptul că, deși este posibil să nu participe la competiția Dezlănțuirea Roboților, el încă poate da echipei sale planul și strategia de câștig a jocului, pe care o și folosesc pentru a câștiga trofeul campionatului.

LECȚIE: Câteodată planul lui Dumnezeu este ca unul să pregătească mâncarea, iar alții să servească.

4.05 - Evadarea lui Petru

Cristi și Memo o “ajută” pe Oana să se documenteze pentru un proiect la geografie trimițând-o într-un tur virtual împrejurul lumii cu Holo-9, dar când vede lipsurile și greutățile unor popoare, Oana este copleșită de condiția umană și se întreabă dacă ar putea ea sau altcineva să facă o diferență.

Ca răspuns, Cartea Cărților îi duce pe copii înapoi în timp ca să-i cunoască pe Petru, Roda, Maria și alți urmași ai lui Isus ca să fie martorii puterii rugăciunii care duce la schimbări miraculoase.

LECȚIE: Roagă-te și voia lui Dumnezeu se va face pe pământ.

4.06 - Isus vindecă orbii

Oana și Cristi merg să vadă o scenetă de Crăciun unde tatăl lui Cristi se ocupă de lumini. Când ajung la biserică, Cristi își dă seama că e aceeași biserică la care îl ducea bunicul său.

Aceasta îl face pe Cristi să se întrebe de ce nu mai merg la biserică ca familie. Cartea Cărților și povestirile pe care le prezintă în aventurile lor sunt parte doar din trecut? Nu ar trebui să facă parte și din prezent?

Între timp, Cartea Cărților îi duce înapoi în perioada în care unii oameni erau prea orbi pentru a-L vedea pe Isus ca Mesia și sunt martorii a trei ocazii în care Isus a vindecat orbi. Cristi se întoarce cu dorința de a merge la biserică cu mama și tatăl său.

LECȚIE: Unii oameni sunt prea orbi să vadă ce binecuvântare este Isus pentru noi. Cei care pot vedea cu adevărat, devin urmașii Săi.

4.07 - Iosua și Caleb

Cristi este nerăbdător să dea lovitura și să iasă de pe banca de rezervă, dar entuziasmul lui dispare rapid când își dă seama că unii dintre coechipierii săi sunt dispuși să trișeze pentru a câștiga. Nu doar atât, ci vor ca și el să ia parte la planul lor. Când Cristi nu știe cum să le țină piept, Cartea Cărților îi duce pe copii înapoi în timp pentru a-i întâlni pe Caleb, Iosua și restul spionilor trimiși de Moise pentru a explora țara Canaanului - țara „laptelui și a mierii” pe care Domnul a promis-o israeliților.

Această țară era bogată în vii, livezi și culturi agricole, cât puteai vedea cu ochii, dar spionii nu se puteau gândi decât la uriașii care locuiau în acea țară. În timp ce Caleb și Iosua văd bogăția uimitoare a țării ca împlinire a promisiunilor Domnului, restul spionilor lasă frica de uriași să îi domine. Atât de mult încât stârnesc frică și neînțelegeri pentru a submina raportul bun despre țară pe care Caleb și Iosua îl aduc la Moise.

Copiii văd cum Caleb și Iosua refuză să lase ca frica și intimidarea să afecteze ceea ce știu ei că e adevărat. Ei văd cum Domnul îi binecuvântează pentru credincioșia lor. Restul israeliților, pe de altă parte, trebuie să plătească un preț dur pentru că și-au întors din nou spatele Domnului. Când copiii se întorc acasă, un Cristi inspirat își face curaj să țină piept coechipierilor săi trișători, Îl urmează pe Domnul și face ceea ce trebuie.

4.08 - Ilie și văduva din Sarepta

Maria l-a trimis pe Cristi cu o listă de lucruri pe care să le cumpere de la mai multe magazine. Când Cristi decide că știe mai bine și că poate să facă toate cumpărăturile de la un singur magazin, Cartea Cărților îi ia pe copii în aventură. Ei petrec timp cu Ilie la pârâul Cherit și călătoresc cu el la Sarepta, unde Dumnezeu poartă de grijă în mod supranatural unei văduve și fiului ei, și unde ascultarea suprema a lui Ilie îl aduce înapoi la viață pe fiul văduvei.

Cristi învață o lecție miraculoasă prin ascultarea lui Ilie de a face ce i-a cerut Dumnezeu chiar și atunci când nu a știut de ce i s-a cerut să facă ceva anume. Înapoi acasă, Cristi aplică ce a învățat și face cumpărăturile de la magazinele indicate de mama sa. Doar când ajunge acasă își dă seama că l-a trimis să facă ceva imposibil, doar ca să-l țină ocupat toată după-masa pentru că i-a plănuit o petrecere surpriză cu ocazia zilei lui de naștere.

4.09 - Învață-ne să ne rugăm

Bunica lui Cristi se mută din casa în care a locuit ani de zile. Soțul ei, bunicul lui Cristi, murise recent și, deși casa e plină de amintiri dragi, e prea mare pentru o singură persoană. E o zi dulce-amară, în care pun amintirile în cutii. Când Cristi întreabă despre cum se ruga bunicul său, bunicii îi dau lacrimile și trebuie să se scuze. El o aude plângând în cealaltă cameră și nu știe cum să o ajute.

Cu toate acestea, când Cartea Cărților îi duce pe copii, ei primesc o lecție despre cum se roagă diferite persoane - cum rugăciunea întărește credința – și, în final, cum Isus ne-a învățat să ne rugăm Rugăciunea Domnească.

Când Cristi se întoarce, descoperă un pliant care a căzut din Biblia bunicului și își dă seama că obișnuia să se roage exact aceleași cuvinte pe care Isus i-a învățat pe ucenici. Cristi intră cu grijă în camera în care e bunica lui și spune că ar trebui să se roage împreună - și încep să spună Rugăciunea Domnească, în timp ce bunica explică semnificația fiecărei părți și de ce este modelul perfect pentru TOATE rugăciunile.

4.10 - Ieremia

Când Cristi întâlnește o familie fără adăpost, simte că ar trebui să facă ceva pentru ei, dar nu știe ce - sau dacă ar trebui să se implice - nimeni altcineva nu pare să facă ceva. Cartea Cărților îi duce pe copii în Ierusalim în anul 600 î.Hr. ... Acolo, ei îl întâlnesc pe marele profet, Ieremia, care trăiește umilire, degradare și o posibilă moarte când este aruncat într-un puț ca pedeapsă pentru că i-a mustrat pe evrei fiindcă nu au respectat Legământul pe care Dumnezeu l-a făcut cu ei.

Viața lui este plină de durere și suferință, și totuși el perseverează atunci când Dumnezeu îi spune să continue să vorbească poporului Său. În ceasul său cel mai întunecat, eunucul, Ebed-Melech, îl caută pe rege în numele lui Ieremia, iar profetul este în cele din urmă salvat. Copiii sunt duși înapoi acasă și Cristi își face curaj, în urma prieteniei sale cu Ieremia, și își apără convingerile și acționează pentru a ajuta familia fără adăpost.

LECȚIE: În ciuda oricărei situații, rămâi neclintit în ce-ți spune Dumnezeu că e corect.

4.11 - Isus în pustie

Când Cristi este tentat să joace un joc video violent pe care părinții săi l-au interzis, Cartea Cărților îl duce împreună cu Oana și Memo înapoi în timp pentru a-L întâlni pe Isus - mai întâi, la vârsta de doisprezece ani, când a vorbea cu învățătorii din Templu - și apoi ca adult, când Satana L-a ispitit în cele patruzeci de zile în pustie.

Cristi învață cum Isus a biruit ispitele Satanei citând din Scriptură, iar când se întoarce acasă studiază Biblia cu o curiozitate mai profundă.

LECȚIE: Ține piept ispitelor folosind Cuvântul lui Dumnezeu.

4.12 - Pavel și Barnaba

Cristi este rușinat de un coleg de clasă pe seama căruia se fac glume pentru că invită elevi la un grup de studiu biblic.

Cartea Cărților îi duce pe copii cu Pavel și Barnaba în misiunea lor de a răspândi mesajul lui Isus. Aventurile lor îi duc în Pafos unde sunt martorii miracolului lui Pavel, orbindu-l pe Bar-Isus și convertind guvernatorul roman, pe Sergius Paulus.

De acolo merg la Perga, unde lucrarea devine prea grea pentru ucenicul Ioan Marcu, care abandonează lucrarea și se întoarce la Ierusalim. Cu toate acestea, Pavel și Barnaba continuă și merg la Listra, unde Pavel este bătut cu pietre și aproape moare. Cu toate acestea, el și Barnaba, întotdeauna „Fiul mângâierii”, continuă să răspândească mesajul lui Isus împotriva oricărui fel de adversitate și, în sfârșit, până la punctul în care prietenia lor se rupe.

Cristi urmează exemplul lor și când Cartea Cărților îi duce înapoi la școală, el, Oana și Memo îi iau apărarea băiatului și grupului de studiu biblic. Cristi devine propria versiune a „Fiului mângâierii”, în timp ce face un mic prim pas în călătoria de proclamare a Evangheliei ca putere pentru mântuire.

LECȚIE: Proclamă Evanghelia ca puterea lui Dumnezeu pentru mântuire.

4.13 - Filip

Cristi este impresionat de o nouă invenție la care lucrează tatăl său împreună cu un coleg. Cristi râvnește dispozitivul și vrea să-și folosească puterea pentru a-și impresiona prietenii și a câștiga mulți bani. Cu toate acestea, Cartea Cărților îi duce pe copii în Samaria, unde îi văd pe Filip, Petru și Ioan cum vorbesc unui magician local și adepților săi despre adevărata putere a Duhului Sfânt.

După un scurt salt în timp, ei se întâlnesc din nou cu Filip și asistă la botezul famenului etiopian din Fapte 8. La întoarcerea acasă, Cristi este o persoană schimbată. El a fost trezit de puterea Duhului Sfânt și face primul pas în studierea Bibliei în vederea unui botez care va avea loc într-un episod viitor din Sezonul 5.

 

Proiect bazat pe seria clasică „Cartea Cărților”, difuzată de TVR în anii ’90, desene animate ce au influențat o întreagă generație în România. Nominalizată la premiile Emmy, seria „Cartea Cărților” este un triumf de imaginație, inspirație, curaj, dragoste, bucurie și umor pentru copii și întreaga familie.

4 DVD-uri X 13 episoade/ 26 min.


Produse asemănătoare

Procesarea datelor personale

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor şi de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Fundatia Alfa Omega, str. Aurel Pop nr. 8, Timisoara. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.