Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
Căsătoria și familia - Lucian Oniga - Pachet carte + DVD
SKU:
Fii primul care scrie o recenzie
Pretul de vanzare cu reducere
15,00 lei

Cursul se adresează în special tinerilor ce urmează să se căsătorească, dar și oricărei familii căsătorite, de orice vârstă, datorită diversității subiectelor abordate.

Cursul Familia și căsătoria, scris de Lucian Oniga, se adresează în special tinerilor ce urmează să se căsătorească.

Prima parte a cursului dezbate celibatul, așteptările oamenilor cu privire la căsătorie, principii pentru alegerea unui partener de viață și pregătirile pentru căsătorie. A doua jumătate se aplică oricărei familii căsătorite, de orice vârstă. Sunt discutate rolul soțului și soției în familie, așteptările reciproce, importanța comunicării, precum și metode de rezolvare a conflictului. Este discutată de asemenea sexualitatea în cuplu. La final sunt trasate câteva principii pentru o familie sănătoasă, și cum să îmbini armonios lucrul cu familia.

Acest material compilat servește drept curs de folosință internă în cadrul unor școli de profil creștin, dar poate fi folosit și în cadrul bisericilor care doresc să pregătească tinerii în vederea căsătoriei.

DVD-ul contine 13 sesiuni:

1. Celibatul (7 min.)

2. Înainte de căsătorie (8 min.)
3. Alegerea unui partener (13 min.)
4. Definirea căsătoriei din punct de vedere biblic (14 min.)
5. Așteptările oamenilor de la căsătorie (10 min.)
6. Rolul soțului și al soției (13 min.) 
7. Comunicarea în familie (6 min.)
8. Conflictul și rezolvarea conflictului (6 min.)
9. Copiii în familia creștină (13 min.)
10. Caracteristicile unei familii sănătoase (3 min.)
11. Despre intimitate (13 min.)
12. Planificarea nunții (3 min.)
13. Familia slujitorului (5 min.)

 

Lucian Oniga este fondator şi preşedinte al organizaţiei “Peniel”, lider de tineret in Biserica “Sfânta Treime” din Bistriţa si predă cursuri modulare în 3 şcoli biblice din Romania. A obţinut licenţa în teologie la Continental Theological Seminary din Bruxelles, iar masteratul la aceeaşi şcoală, prin University of Wales. Este căsătorit cu Veronica şi împreună au trei copii: Thea, Petra şi Simon.

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cele mai noi produse

x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!