În Biblie scrie despre carantină și izolare Pastor Mihai Dumitrașcu

Adaugat la :  27.03.2020

Mihai Dumitrașcu, pastor, Biserica Emanuel – Galați: În înțelepciunea Sa, Dumnezeu, pentru a proteja viața a dat aceste legi. Hainele contaminate trebuiau spălate sau arse, un principiu sanitar care este prezent în practica noastră de astăzi. Uitați-vă în Levitic și veți descoperi că locuințele care prezentau urme de mucegai sau cele care au fost folosite de persoane bolnave trebuiau curățate, reparate sau chiar distruse pentru a preveni răspândirea bolilor. Vasele poroase care intrau în contact cu animalele moarte trebuiau să fie sparte deoarece acestea adăposteau, puteau adăposti bacterii. Persoanele care prezentau semne de boală trebuiau izolate, puse în carantină până când erau examinate de un preot și numai după ce acesta le declara sănătoase ele puteau reveni în comunitate.

Mai multe resurse crestine gasiti pe site-ul https://alfaomega.tv/