Aventurierul Bear Grylls vorbește despre credință

Adaugat la :  6.12.2019

El este un adept al aventurii care sfidează moartea și care cucerește medii extreme. Viața vedetei de emisiuni bazate pe fapte reale, Bear Grylls, înflorește în preajma pericolelor. Această personalitate internațională mai are o latură. Corespondentul CBN, Chuck Holton a stat de vorbă cu el despre cartea sa cea mai recentă, „Soul Fuel”.

Chuck Holton, corespondent CBN: Numele lui Bear Grylls se asociază cu aventura. El și-a construit o carieră de televiziune prin emisiuni în care a supraviețuit în cele mai extreme condiții. Dar pe lângă munca sa în fața camerelor, el este și un om de afaceri, un autor și tatăl a trei băieți. Multe dintre cele 20 de cărți scrise de el vorbesc despre experiențele sale în care a sfidat moartea. Însă, cartea cea mai recentă intitulată „Soul Fuel” este o carte cu devoționale scurte, scrisă pentru cei care nu se regăsesc în largul lor într-o religie organizată.

Bear Grylls, vedetă internațională: Nu am intenționat să public această carte. Am scris-o deoarece încerc să fac ceva zilnic, la începutul zilei. Astfel, de-a lungul anilor, mi-am notat gândurile. Cartea „Soul Fuel” conține aceste gânduri. Cartea vorbește despre ceea ce fac în fiecare zi, despre puțină hrană și combustibilul care mă ajută să mă confrunt cu tărie cu problemele actuale. În asta îmi găsesc tăria. Este înrădăcinată în învățături creștine și vorbește despre dragoste.

Chuck Holton: Ultima dată când am discutat cu Grylls a fost acum șapte ani, când am vorbit despre autobiografia sa „Mud, Sweat and tears” („Noroi, transpirație și lacrimi”). În cadrul acelui interviu, Bear mi-a povestit cum a ajuns să-L acceptepe Isus ca Mântuitor.

Bear Grylls: Am avut mereu o credință firească în copilărie. Am simțit că Dumnezeu există și L-am simțit liber și sălbatic. Nu a fost ceva religios. Însă, când m-am dus la școala duminicală, sentimentul a devenit mai religios și nu mi-a plăcut. A trebuit să merg la școală și oamenii mi-au spus să nu fumez pe ascuns când aveam 12 ani.

Chuck Holton: În carte ai scris, citez: „Nu m-a interesat Dumnezeul întrunirilor interminabile de la școală.”

Bear Grylls: M-am gândit că dacă astea îl reprezintă pe Dumnezeu, atunci nu sunt interesat așa că m-am lăsat de credință. Apoi, la vârsta de 16 ani mi-am pierdut nașul care a fost ca un al doilea tată pentru mine. Am fost foarte apropiați. M-a șocat moartea sa subită. Am vrut să mă rog, dar nu am știut cum să o fac. Îmi amintesc că m-am urcat într-un pom și am spus o rugăciune foarte simplă: „Vrei să fii prietenul meu așa cum ai fost când aveam cinci sau șase ani, când totul era firesc? Amin.” Aceea a fost o rugăciune pentru a găsi credința.

Chuck Holton: Multe dintre devoționalele din această carte sunt inspirate din aventurile sale. Însă, spune că acele experiențe au fost nesemnificative față de vremurile grele cu care ne confruntăm.


Bear Grylls: Nu am întânit niciodată o persoană puternică și care să nu fi trecut prin greutăți. Credința noastră este testată când suntem speriați, când jelim, când ne confruntăm cu o boală. În astfel de vremuri creștem în credință, când înțelegem că nu este vorba de o religie și înțelegem mesajul important al credinței, care este: „Eu voi fi alături de tine, te voi ajuta, te voi ține.”

Chuck Holton: El nădăjduiește că această carte va duce mai mulți tineri la acea credință simplă pe care a găsit-o în copilărie.


Bear Grylls: Este important ce ai în sufeltul tău și să te conectezi la ce este sus, în cer, și să umbli în credință. Credința înseamnă tăcere și frântură, iar în acea frântură se găsește relația cu Dumnezeul Atotputernic care îți spune că te iubește, că ești iertat, că aici ești acasă și aici vei fi întărit.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 803 - decembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.