Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

De ce noul plan de pace nu va funcționa și ce vor arabii de rând - Laurie Cordoza

Adaugat la :  6.02.2020

Doamnelor și domnilor, tocmai am fost martorii unei zile istorice aici, în Statele Unite ale Americii, sub conducerea președintelui Donald Trump.

Ca de obicei, președintele Trump s-a ținut de cuvânt și a anunțat planul lui de pace pentru Orientul Mijlociu, în scopul încheierii conflictului arabo-israelian.

Scopul planului de pace a fost să asigure protecția Israelului, prosperitate pentru palestinieni și pace pentru zona Orientului Mijlociu.

Din nefericire, chiar înainte de a face anunțul, Mahmoud Abbas, liderul Autorității Palestiniene, respingea deja planul de pace. A refuzat să se întâlnească cu președintele Trump, ceea ce ne arată adevărata față a conducerii Autorității Palestiniene.

Nu îi interesează negocierile, tot ce vor să facă e să lanseze atacuri teroriste. Mahmoud Abbas a incitat la violență, a îndemnat la violență împotriva evreilor, le-a cerut tuturor țărilor arabe și vecinilor lor să i se alăture în lansarea de atacuri violente împotriva Israelului.

E un lider care nu dă doi bani pe cetățenii lui. Nu auzim niciodată interviuri luate arabilor pe stradă,în care să fie întrebați ce părere au despre un posibil plan de pace.

Cu câțiva ani în urmă, când ne-am dus să filmăm acolo, am fost la arabi, musulmani și creștini, pentru a afla care e perspectiva lor. Interviurile sunt uimitoare fiindcă oamenii nu împărtășesc părerile lui Mahmoud Abbas și ale Autorității Palestiniene.

Ei sunt oameni ca și noi: tot ce își doresc pentru familiile lor e educație, ca ai lor copii să poată crește și să devină ceva. Vor servicii medicale pentru copiii lor. Își mai doresc locuri de muncă, ca ei și familia lor să aibă un acoperiș deasupra capului, să poată acoperi nevoile celor dragi.

Nu auzim aceste lucruri de la Mahmoud Abbas fiindcă el încă ține trei generații de arabi și palestinieni în tabăra de refugiați Balata, în mizerie. E dezgustător ce le fac celor pe care îi conduc !

Există mult teren liber ! Lumea le-a dăruit Autorității Palestiniene, lui Abbas și lui Arafat, 34 de miliarde de dolari din 1993, cu ocazia Acordurilor de la Oslo.

Unde au ajuns banii ? Fiindcă nu vedem clădiri, construcții noi,nu se creează noi locuri de muncă,nu se construiesc școli sau spitale noi, nici infrastructură pe măsura unei societăți civilizate.

Dar vedem arme, vedem cum se construiesc tuneluri. Auzim despre conturi bancare suedeze, unde s-au livrat bani ca acești oameni să fie bogați, în timp ce oamenii lor trăiesc în mizerie.

Doamnelor și domnilor, lumea spune că Israelul e un stat de tip apartheid.

Serios ? Unde e adevăratul apartheid ?

Nu în Israel, nu sub conducerea guvernului israelian, ci în cadrul Autorității Palestiniene.

Ei își opresează oamenii și nu le oferă nicio speranță, nicio șansă la o viață mai bună pentru ei și copiii lor.

Doamnelor și domnilor, Dumnezeu să vă binecuvânteze !

Mulțumesc !

Dați mai departe acest mesaj, distribuiți-l pe rețelele sociale, să fie auzit. Lumea are o oportunitate grozavă de a se uni și de a-i ajuta pe acești oameni, dar conducerea refuză din nou.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.