Romii și abandonul școlar. ALTERNATIVA EDUCAȚIEI ÎN COMUNITĂȚILE DE ROMI

Adaugat la :  21.05.2020

Copiii și tinerii care provin din grupuri defavorizate sunt cei mai expuși riscului de abandon școlar. În această categorie se regăsesc familiile de romi. Educația copiilor romi din zonele sărace este esențială pentru formarea unor adulți care să poată fi integrați în societate. În România, 2 din 10 copii de etnie romă nu merg la școală, iar rata abandonului școlar în clasele 1-8 este de 75%. În România există mai multe proiecte care au ca grup țintă copiii proveniți din familii sărace.

Extras din documentarul ”ALTERNATIVA EDUCAȚIEI ÎN COMUNITĂȚILE DE ROMI” produs de Alfa Omega TV. Urmăriți documentarul ÎN PREMIERĂ: MIERCURI, 27 mai 2020, de la ora 19:30; RELUARE: Joi 28 mai, ora 14, Vineri 29 mai, de la ora 16, Sâmbătă 20 mai, ora 10:30 și Luni 1 iunie, ora 16, la Alfa Omega TV. Va fi live pe canalul TV și pe pagina de Facebook Alfa Omega TV. Află mai multe: https://alfaomega.tv/alfa-omega-tv/noutati-alfa-omega/12563-alternativa-educatiei-in-comunitatile-de-romi-doc-special-speranta-pentru-romania