Seminar Concepții despre lume și viață, cu Iosif Țon – sesiunea 910

Adaugat la :  18.11.2019

Sesiunea începe cu o reafirmare a importanței cunoașterii concepțiilor despre lume și viață și a asumării uneia. Dacă nu le cunoști, călătorești printr-o pădure fără cărări. Dacă le știi, te poți orienta bine în viață. Dacă treci la următorul nivel și stăpânești concepția creștină despre lume și viață, ești cu adevărat înzestrat. Știi de ce le respingi pe celelalte și de ce ai îmbățișat creștinismul, care te împlinește, pentru care merită să trăiești și chiar să mori. Dacă nu ai o credință pentru care merită să mori, nu ai o credință vrednică de păstrat.

În primul rând, trebuie să înțelegem ce fel de Dumnezeu avem. E un Dumnezeu care ni se revelează, Îl cunoaștem fiindcă El ni se descoperă, nu e creat de noi. Trinitatea reprezintă trei persoane într-o relație perfectă, care au făcut un plan de a-și lărgi cercul. Au zis: „să facem și alte persoane ca Noi, să le educăm, să formăm în ele caractere ca ale Noastre și să le învățăm să relaționeze ce Noi”.

Dumnezeu ne-a creat PERSOANE. Ce înseamnă aceasta și de ce e important că am fost creați persoane?