Theodor Herzl - vizionarul evreu si tatal sionismului modern - Speranta

Adaugat la :  10.05.2019

In timpul vietii sale, lui Theodor Herzl i s-au atribuit tot felul de titluri, de la erou, la visator sau chiar eretic. Dar influenta lui asupra poporului evreu nu poate fi negata. Cunoscut ca „tatal sionismului modern”, Herzl si-a petrecut viata cautand un mod de a opri antisemitismul si de a crea un stat pentru evrei.

Extras din documentarul Speranta, produs de CBN, despre renasterea statului evreu in 1948 - urmariti acest documentar marti, 14 mai, ora 21, la Alfa Omega TV.

Mai multe informatii: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/israel/10565-renasterea-israelului-povestea-fondarii-statului-evreu-modern-in-1948