Vieti in lumina 1.15 - Iosif - eliberat de dependenta de droguri

Adaugat la :  28.06.2016

Iosif s-a nascut intr-o familie de crestini avand o copilarie frumoasa si rezultate bune la invatatura. Odata cu intrarea in clasa a 5-a , cu schimbarea mediului si a colegilor, aceasta se simte respins de ceilalti, ca un tocilar, avand nevoie de atentie. A inceput sa chiuleasca de la scoala, sa vorbeasca urat iar in clasa a 7-a, a fumat prima oara din curiozitate cu un var de al sau! Ajungand la liceu, Iosif a inceput sa consume alcool si droguri impreuna cu noii prieteni care ii avea in anturajul sau, starea sa degradandu-se treptat. El ajunge sa consume cantitati tot mai mari de tutun , etnobotanice si droguri usoare in diverse ocazii, simtindu-se tot mai acceptat de prietenii sai. Dupa 6 luni de absenta de la scoala este declarat repetent. Incepe sa fure diverse obiecte din casa parintilor pentru a cumpara tigari si droguri si icepe sa prizeze prafuri pe nas! Ajunge la politie iar familia sa este foarte afectata cand primeste vestea despre starea lui. La 17 ani, familia lui l-a trimis la Teen Challenge in Bucuresti pentru 4 luni, acesta fiind un centru pentru dependenti. In tabara Teen Challenge a fost botezat cu Duhul Sfant, iar dupa doua saptamani de la terminarea programului se drogheaza din nou, ajungand intr-o stare mult mai rea. A ajuns sa-si vanda hainele de pe el, sa-i talhareasca pe altii, iar in doua luni de zile a ajuns mult mai rau decat in cei patru ani de cand se droga. Intr-o seara fiind drogat, il agreseaza pe unul dintre prietenii sai, iar acest lucru il constientizeaza pe Iosif de stare rea in care se afla, determinand-ul sa isi doreasca o schimbare. La scurt timp, Iosif a cerut sa fie primit iarasi la Teen Challenge. De data asta a scapat de dependente. Apoi s-a inscris la Scoala Biblica Cristos pentru Romania din Cluj-Napoca unde face legamant cu Dumnezeu. Viata lui se schimba radical si ajunge sa se implice in programe de prevenire antidrog in scoli.

mai multe resurse crestine gasiti pe site-ul http://alfaomega.tv/