Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Scoli crestine sau publice - ce factori sunt decisivi in educatia copiilor?

Adaugat la :  24.11.2016

Nicu Gramesc - Scolile crestine sunt foarte bune, dar ele ar trebui sa se bazeze pe calitatea actului de invatamant. Profesorii si invatatorii care sunt acolo in scoli, trebuie sa fie pusi pe baza de capacitate. Competenta ar trebui sa primeze in acest domeniu. Foarte greu se face in scoli educatie spirituala. Aceasta este apartinatoare familiei si bisericii.

Lucian Oniga: Educatia nu trebuie lasata pe seama scolii si a bisericii, chiar daca acestea doua au un raport important.

Ovidiu Blaj: Parintii au grija sa le puna copiilor in mana Scriptura, stiind ca aceasta are un impact foarte important in viata lor. De asemenea ii invata viata de rugaciune, ii pregateste pentru societate, dar uita uneori ca exemplul personal poate sa vorbeasca cel mai mult.

Adiel Bunescu - Exista valoare in scolile crestine. Sunt trei piloni atunci cand vorbim de educatia copiilor: familia (careia Dumnezeu i-a incredintat formarea copiilor respectivi), biserica (ce ar trebui sa sprijine familia si sa creeze o sinergie intre familie si biserica in formarea caracterului copilului, valorilor lui si a insuflarii credintei in Dumnezeu) si apoi este scoala. Este importanta prezenta copiilor credinciosi in sistemul de invatamant, pentru a fi acolo un exemplu al lui Hristos. Sistemul de invatamant are nevoie de reformare. Daca familia si biserica isi fac bine treaba in educarea copiilor, acestia pot contracara posibilele efecte nesanatoase sau neconstructive, ale mediului de la scoala. Eu cred ca si copii trebuie sa isi asume acest mesaj al Evangheliei.

Extras din emisiunea Realitati si perspective 31 - Responsabilitati in educatia tinerei generatii. Urmariti emisiunile „REALITATI SI PERSPECTIVE” pentru a obtine o perspectiva crestina asupra contextului actual in care traim - in fiecare sambata, de la ora 21, la Alfa Omega TV. Urmareste toate emisiunile Realitati si Perspective - http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective

#RSP‬ ‪#RealitatiSiPerspective‬

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.