Scoli crestine sau publice - ce factori sunt decisivi in educatia copiilor?

Adaugat la :  24.11.2016

Nicu Gramesc - Scolile crestine sunt foarte bune, dar ele ar trebui sa se bazeze pe calitatea actului de invatamant. Profesorii si invatatorii care sunt acolo in scoli, trebuie sa fie pusi pe baza de capacitate. Competenta ar trebui sa primeze in acest domeniu. Foarte greu se face in scoli educatie spirituala. Aceasta este apartinatoare familiei si bisericii.

Lucian Oniga: Educatia nu trebuie lasata pe seama scolii si a bisericii, chiar daca acestea doua au un raport important.

Ovidiu Blaj: Parintii au grija sa le puna copiilor in mana Scriptura, stiind ca aceasta are un impact foarte important in viata lor. De asemenea ii invata viata de rugaciune, ii pregateste pentru societate, dar uita uneori ca exemplul personal poate sa vorbeasca cel mai mult.

Adiel Bunescu - Exista valoare in scolile crestine. Sunt trei piloni atunci cand vorbim de educatia copiilor: familia (careia Dumnezeu i-a incredintat formarea copiilor respectivi), biserica (ce ar trebui sa sprijine familia si sa creeze o sinergie intre familie si biserica in formarea caracterului copilului, valorilor lui si a insuflarii credintei in Dumnezeu) si apoi este scoala. Este importanta prezenta copiilor credinciosi in sistemul de invatamant, pentru a fi acolo un exemplu al lui Hristos. Sistemul de invatamant are nevoie de reformare. Daca familia si biserica isi fac bine treaba in educarea copiilor, acestia pot contracara posibilele efecte nesanatoase sau neconstructive, ale mediului de la scoala. Eu cred ca si copii trebuie sa isi asume acest mesaj al Evangheliei.

Extras din emisiunea Realitati si perspective 31 - Responsabilitati in educatia tinerei generatii. Urmariti emisiunile „REALITATI SI PERSPECTIVE” pentru a obtine o perspectiva crestina asupra contextului actual in care traim - in fiecare sambata, de la ora 21, la Alfa Omega TV. Urmareste toate emisiunile Realitati si Perspective - http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective

#RSP‬ ‪#RealitatiSiPerspective‬