Seminar Concepții despre lume și viață, cu Iosif Țon – sesiunea 310

Adaugat la :  13.11.2019

Intelectualul creștin este omul care știe care sunt concepțiile despre lume și viață. Există cel puțin 9 concepții despre lume și viață.

Un intelectual creștin trebuie să cunoască ce gândesc ceilalți.

În plus, un intelectual creștin este cel care poate diferenția datele unei discipline de interpretarea datelor, care se face în lumina concepției despre lume și viață a cuiva.

O altă idee: un intelectual creștin nu se lasă intimidat de știință.

Un intelectual creștin a integrat concepția despre lume și viață cu datele meseriei lui sau a științei pe care o studiază. El gândește ca un creștin și la biroul lui, e creștin în fiecare aspect al vieții.