Seminar Concepții despre lume și viață, cu Iosif Țon – sesiunea 410

Adaugat la :  13.11.2019

În sesiunea de față se vorbește despre Friedrich Nietzche, un om „superinteligent” și gândirea nihilistă. Logica lui e o logică de fier, greu de combătut.

Prof. dr. Iosif Țon analizează 3 afirmații importante:

1.„Materia e tot ce există”.

2.„Întregul cosmos e operează prin uniformitatea cauzei și a efectului, într-un sistem închis”.

3. „Ființele umane sunt doar niște organisme sau niște mașini foarte complicate, ale căror personalități nu sunt decât o funcție a unor proprietăți fizice și chimice”.

Către final, este prezentată o problemă sensibilă: măcelul din cel mai civilizat continent al lumii. Cum s-a ajuns ca cele mai cultivate popoare de pe planetă să se măcelărească între ele în cel mai barbar mod?