Calea Adevarul si Viata 460 - Binecuvantat pentru a fi o binecuvantare - Alexandru Scheul

Adaugat la :  7.03.2019

Binecuvantat pentru a fi o binecuvantare - Interviu cu Alexandru Scheul, om de afaceri din industria alimentara, jud. Suceava

Corectitudine in afaceri. Interviul complet: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/profesia/10197-valorile-crestine-in-afaceri

Daca umbi cu siretlicuri, chiar daca reusesti sa inseli pe cativa, Dumnezeu vede acel lucru. Si cu statul trebuie sa fii corect. Chiar daca duc un baton de salam la mama mea, eu imi tai bon si-l platesc. La stat nu am nicio datorie. Sunt foarte corect privind datoria catre stat si oameni. Nu am intarziat un minut sa dau salariile la oameni. Trebuie sa fii corect in orice faci. Daca nu faci asa, chiar daca pe moment ai un castig, nu te vei bucura de el, e un castig marsav, cu inselatorie. Nu am fost niciodata de acord cu acest lucru. Cea mai mare rusine ar fi sa ma prinda cineva ca-l mint, il fur, sau l-am inselat cumva, ar cadea tavanul pe mine. Am instalat si un program pe calculatoarele firmei, a costat multe mii de euro, astfel incat, chiar daca vreau sa fac o smecherie, nu va merge, nu ma lasa programul. Dar inima mea nu e sa fac asa ceva.

Intr-adevar, sistemul fiscal e greu, ne impovareaza cu multe impozite si taxe pe noi, oamenii de afaceri. Sunt acum trecut la „marii contribuabili” si, daca imi trebuie o hartie, trebuie sa merg dupa ea la Bucuresti, e dificil. Dar daca esti cinstit, Dumnezeu te ajuta, iti da binecuvantare. Si dintr-un leu vei face cinci, cinstit si corect, daca Dumnezeu binecuvanteaza ceea ce faci, iar tu esti corect cu oamenii, cu statul si cu orice lucru.

Am cunoscut, din pacate, cativa crestini care spuneau „in afaceri, nu am mama, nu am frate”. Nu se face asa ceva. O perioada de timp mergi cu acest principiu, dar nu e binecuvantare din partea lui Dumnezeu si lucrurile nu le vor merge bine. Daca Dumnezeu e drept si iubeste pe toti oamenii, nu poti sa-ti bati joc de oameni, sa calci peste cadavrul altuia ca sa te ridici tu mai sus. Daca nu tii cont de ceilalti, sa stii ca Dumnezeu nu priveste cu bucurie acel lucru si nu este binecuvantare. „Tot ceea ce faci, sa faci cu dragoste, ca pentru Domnul”. Cand iubesti pe aproapele tau, nu il vei insela, nu il vei minti, ci incerci sa-l cinstesti. E important ca oamenii de afaceri sa fie corecti cu ei insisi, fata de Dumnezeu si fata de ceilalti oameni. Cand pe un om de afaceri crestin il vorbeste lumea de rau, nu il vorbeste pe el de rau, ci pe Dumnezeu, e foarte trist.

Vreau din tot sufletul ca, atat cat mai sunt pe pamant, sa nu fac sa se vorbeasca de rau numele lui Dumnezeu. Nu exista zi sa nu ma gandesc ca tot ce am si tot ce sunt e de la Dumnezeu. Nu stiu ce urmeaza in viitor. Poate Dumnezeu ma va binecuvanta pe mai departe, sau poate va spune „Stop, hai pe partea cealalta, sa vedem cum reactionezi cand nu esti binecuvantat”. Eu sunt pregatit, sper ca Dumnezeu sa ma ajute sa trec prin toate, si la bine, si la rau.

Dorinta mea e sa fac acest orfelinat pentru copii. Totdeauna incerc sa am grija de cei care au probleme, mai ales de fratii in credinta care au probleme, cei care au copii multi sau cu probleme de sanatate. Vin la mine fel de fel de oameni si, pe cat posibil, incerc sa nu plece nimeni cu mana goala, sa pot ajuta cu ceva.