Cristian Șoimaru: despre vremurile din urmă

Adaugat la :  3.05.2022

În ceea ce privește vremurile sfârșitului, există riscul lepădării de credință, există riscul ca oamenii să cadă la testul credinței sau la testul mărturisirii. E posibil să nu ne dăm seama că Domnul Isus ne cheamă să fim o mărturie în lume, să arătăm dragoste, nu frică, să arătăm curaj, nu lașitate.

Știm că Domnul Isus Hristos întreabă, la un moment dat, dacă va mai găsi El credință pe pământ. Lepădarea de credință poate fi totală sau o renunțare la anumite elemente primordiale ale credinței și practicilor creștine, cum se întâmplă în lumea asta, din păcate.

Există biserici care abandonează anumite elemente din morala creștină: la etica creștină în domeniul afacerilor, în domeniul familiei, în domeniul vieții intime și al sexualității. Unii creștini consideră că anumite practici sunt inofensive. Nu voi face acum o listă, dar știm că există anumite tendințe spre compromis.

E important, fie că vorbim de elementele esențiale de teologie creștină, fie că vorbim de elemente de practică, de etică, să trăim conform Scripturii. Noi, în calitate de credincioși individuali, și de familiie, trebuie să ne ținem cât mai aproape de învățăturile Noului Testament, de temelia învățăturii apostolilor, de ceea ce Hristos ne-a spus, „să-i învățați să păzească tot ce v-am poruncit Eu”. Atât în cadrul Bisericii, cât și în societate.

Cristian Șoimaru este pastor al Bisericii Internaționale, din București.

Dacă îți place acest material, ne-am bucura să iei în considerare să ne susții, pentru a continua producția de materiale creștine: www.alfaomega.tv/donatii

Dacă emisiunea te-a făcut să te gândești la cum poți fi tu sare și lumină, te invităm pe site-ul nostru, unde avem muuulte materiale pe această temă: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.