Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Curs Casatoria si Familia - Lucian Oniga - 11 - Care este rolul sexului in familie

Adaugat la :  18.05.2015

A. Relatia intima a fost inventia lui Dumnezeu si este buna! (nu este un “rau necesar”)

Toate fapturile create de D-zeu sunt fapturi sexuale. El ne-a creat aşa (Gen. 1:26-28; Mc. 10:6-9; Ps. 139:14). D-zeu a zis despre barbat şi despre femeie ca ei se vor face “un singur trup” şi ca vor avea copii (Gen. 1:28).

V.T. da cititorului impresia ca rel. intima nu trebuie justificata, explicata sau scuzata. Cu alte cuvinte, V.T. spune “Sexul este bun pt. ca este darul lui Dumnezeu” (cutare s-a impreunat cu cutare, Isac s-a jucat cu Rebeca, etc.).

N.T., de asemenea, conclude ca relaţia intima este buna. Isus face prima Sa minune la o nunta (Lc. 2:1-11). Şi Isus a afirmat ca barbatul şi femeia se vor face un singur trup dupa casatorie (Mat. 19:6). Relatia Cristos – Biserica este comparata cu relaţia dintre un soţ-soţie, deci o relaţie curata (Efes. 5:31-32).

B. Relatia intima este importanta (1 Cor. 7:3-5)!

Textul acesta evidenţiaza 3 principii de baza ale relaţiilor intime:

1. Principiul necesitaţii (v. 3);

2. Principiul autoritaţii (v. 4);

3. Principiul regularitaţii (v. 5).

C. Relatia intima este permisa numai in cadrul casatoriei (Evr. 13:4; Prov. 5:15-20)!

Sexul este cea mai buna expresie a dragostei dintre un barbat şi o femeie, insa “intalnirea a doua trupuri nu poate genera dragoste”. Sexul poate exprima doar iubirea ce exista deja, iar iubirea adevarata exista numai in relaţia de familie, deoarece implica angajament şi dedicare reciproca.


Parte din cursul Casatoria si Familia, dezvoltat de Lucian Oniga, care se adreseaza in special tinerilor ce urmeaza sa se casatoreasca. Prima parte a cursului dezbate celibatul, asteptarile oamenilor cu privire la casatorie, principii pentru alegerea unui partener de viata si pregatirile pentru casatorie. A doua jumatate se aplica oricarei familii casatorite, de orice varsta. Sunt discutate rolul sotului si sotiei in familie, asteptarile reciproce, importanta comunicarii, precum si metode de rezolvare a conflictului. Este discutata de asemenea sexualitatea in cuplu. La final sunt trasate cateva principii pentru o familie sanatoasa, si cum sa imbini armonios lucrul cu familia.

Poti urmari/citi/descarca cursul intreg aici: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii/curs-familie

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.