Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Curs Casatoria si Familia - Lucian Oniga - 7 - Comunicarea in familie

Adaugat la :  18.05.2015

In absenţa comunicarii, existenţa oricarei relaţii este imposibila.

Lista celor mai des intalnite zece probleme conjugale: eşecul in comunicare, lipsa obiectivelor şi a intereselor comune impartaşite), incompatibilitatea sexuala, infidelitatea, pierderea entuziasmului şi a bunei dispoziţii in cadrul relaţiei, banii, conflictele in legatura cu copiii, consumul de alcool şi droguri, probleme legate de drepturile femeilor, rudele.

Cauzele esecului in comunicare:

1. deprinderi neinvaţate sau ignoranţa in ce priveşte tehnicile de comunicare;

2. teama de respingere sau de a fi jignit;

3. imaginea de sine nesanatoasa care duce la reprimarea ideilor şi sentimentelor;

4. experienţe negative anterioare.

Comunicarea este trimiterea şi primirea unui mesaj de la o persoana la alta in aşa fel incat sa fie clar inţeles de ambele parţi.(Stan Dekoven). Intr-o comunicare buna trebuie sa se realizeze doua lucruri: sa inţelegi şi sa fii inţeles. Aceasta implica un proces complex, care cuprinde o mulţime de factori.


Parte din cursul Casatoria si Familia, dezvoltat de Lucian Oniga, care se adreseaza in special tinerilor ce urmeaza sa se casatoreasca. Prima parte a cursului dezbate celibatul, asteptarile oamenilor cu privire la casatorie, principii pentru alegerea unui partener de viata si pregatirile pentru casatorie. A doua jumatate se aplica oricarei familii casatorite, de orice varsta. Sunt discutate rolul sotului si sotiei in familie, asteptarile reciproce, importanta comunicarii, precum si metode de rezolvare a conflictului. Este discutata de asemenea sexualitatea in cuplu. La final sunt trasate cateva principii pentru o familie sanatoasa, si cum sa imbini armonios lucrul cu familia.

Poti urmari/citi/descarca cursul intreg aici: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii/curs-familie

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.