Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Despre media ca arena publica, ca un loc de influentare a gandirii tinerilor - Vasilica Croitor

Adaugat la :  24.11.2016

Tinerii trebuie sa fie constinti de faptul ca prin ceea ce se intampla astazi in mass-media, cineva vrea sa preia controlul gandirii noastre. Pana acum, mass-media lua controlul timpului nostru cu acele jocuri care te tineau ocupat si iti blurau puterea de a te concentra. Astazi insa, am ajuns la un nivel in care mass-media incearca sa ia controlul proceselor de constiinta, de judecata, de analiza.

Like-ul pe care il dai este de fapt un crez, reprezinta valorile pe care ti le insusesti. Acel like este influentat de ceilalti care au dat like-uri. Daca prietenii sau colegii au dat like si poate nu se potriveste cu valorile tale, e o presiune a grupului. Vorbim deja de o arena in care noi crestinii suntem prezenti si nu mai putem privi acest lucru ca pe ceva distant sau ca pe ceva ce nu ne afecteaza pe noi.

Media este arena publica, piata publica in care suntem invitati astazi asa cum Pavel acum 2 000 de ani era in Agora si erau filosofi de toate felurile si oamenii religiosi care cereau parerea.

Cand intri pe Facebook, pe Instagram, e ca o prezenta crestina in care cineva incearca sa iti preia controlul gandirii, sa iti arate ca anumite lucruri sunt ok, sa interactioneze cu valorile si cu crezurile tale. Ori te pregatesti ca in mediul acela sa Il reprezinti pe Hristos si sa iti pastrezi credinta, ori mai bine te tii departe de el, pana cand ajungi la maturitatea si la puterea aceea de a stapani ceea ce se intampla si de a da raspunsurile potrivite.

Afla mai multe pe aceasta tema: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/tehnologie

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.