Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Tiberiu Ciubotari - Certuri si neintelegeri in familie

Adaugat la :  24.07.2018
Vizualizari :  2
+ Add To

In familie, pentru ca suntem diferiti, pot aparea pareri diferite, perspective diferite si realitatea aceasta va genera neintelegeri. E foarte important sa stiu sa depasesc astfel de situatii in viata de casatorie. Unii se grabesc sa spuna: stii ceva nu ne potrivim, nu ne intelegem- divortam. Divorţul este o varianta pe care Biblia o condamna si stiti foarte bine ca este absolut nefericita. Dar am o varianta mult mai sanatoasa şi de folos pentru familia mea: aceea de a depasi astfel de lucruri. E usor de zis dar greu de facut. De exemplu: m-am suparat cu sotul, cu sotia mea, m-am suparat in familie, sufar pentru ca doare, pentru ca niciodata nu vei suferi mai mult decat atunci cand te supara cineva dintre cei pe care ii iubesti, din familia ta. Aceasta te doare pana la os. Cum depasesc o astfel de realitate? As vrea sa va amintiti ca omul credincios traieste simultan in doua realitati: cea pamanteasca, vizibila in lumea aceasta cu care interactionam prin cele 5 simturi, si cea nevazuta. Dar daca nu este vazuta nu insemna ca nu este reala, cea a Imparatiei lui Dumnezeu, cea pe care o defineste, de plida, apostolul Pavel numind-o in Hristos. O realitate vizibila, imediata, alta nevazuta, spirituala. Pot sa zici dar ce, suntem niste fiinte care asa, in mod schizofrenic, traim in doua lumi paralele? Nu! Dar fii constient de aceasta dubla realitate in care traieste crestinul credincios.

Nu uita niciodata ca noi nu avem de luptat impotriva carnii si a sangelui, dupa cum ne-o spune sfantul apostol Pavel in Efeseni capitolul 6, versetul 12. Solutia nu este sa dai cu pumnul in masa, sa te iei de guler cu celalalt, pentru ca noi nu avem de luptat impotriva carnii si sangelui. Atunci ce fac? Pentru ca sunt trist, amarat. As vrea sa intelegi ceva extrem de practic din Matei 5:43-44. In acest loc este vorba despre vrajmasi, chiar daca aici nu este vorba despre sot sau sotie, nu este cazul, dar oricat de mult v-ati fi suparat vreau sa vezi ca exista solutie. Domnul Isus ne spune: „Ati auzit ca s-a zis: Sa iubesti pe aproapele tau si sa urasti pe vrajmasul tau. Dar Eu va spun: iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc.” Este vorba despre relaţia creştinului cu un vrajmaş. Asta inseamna ca oricat de tare te-ar fi suparat soţul/soţia ta se potriveşte şi pentru tine este o soluţie la cearta voastra, la disputa voastra. Ce ar trebui sa fac in mod concret? In primul rand: binecuvantaţi pe cei ce va blestema – aici este o detaliere a ceea ce a poruncit Hristos, sa iubim pe vrajmaşii noştri. Opreşti critica, opreşti acuzaţiile, poveştile tale din care tot aduci la zi tot ce s-a intamplat. In al doilea rand: faceti bine celor ce va urasc. A face bine inseamna ca in mod inteligent, in mod planificat cauţi ocazii sa ii faci bine, il bucuri cu ceva pe celalalt. In al treilea rand: rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc. Trei lucruri: binecuvantezi, faci bine si te rogi. Ce se intampla? Se intampla o minune, pentru ca relaţia voastra va fi reparata şi, mai mult, emoţia ta, starea ta va fi schimbata. Vei vedea cum in tine, clocotul acela interior, framantarea, durerea, frica, spaimele, tot launtrul tau care este in uragan, se va linişti şi vei avea sentimente bune pentru ceilalţi şi vei putea sa te vindeci mult mai uşor, sa ierţi, sa mergi mai departe. Nu lasaţi sa fie rapusa, franta, relaţia de cuplu, pentru ca suntem atat de neglijenţi cu Cuvantul, atat de frumos şi de practic, al lui Dumnezeu.

Mai multe intrebari si raspunsuri similare la: http://alfaomega.tv/crestinulsisociet...

Adauga comentariul tau!


x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.