Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Ce spune Biblia despre homosexualitate

Adaugat la :  24.08.2016

In Genesa 1, Dumnezeu ne creeaza dupa chipul Sau, adica barbat si femeie. In Genesa 2, Eva e partea complementara a lui Adam. Ea e creata din el, iar cei doi devin una, completandu-se reciproc intr-un mod unic pe care doar barbatii si femeile il pot reproduce.

In Genesa 19 e povestea despre Sodoma si Gomora. Din Ezechiel 16 stim ca acolo se intamplau o multime de lucruri. Se pare ca, din cauza multumirii de sine, a mandriei si egoismului acelor oameni, au aparut si alte pacate sexuale. Manifestarea pacatelor lor a devenit homosexualitatea sporita.

In Noul Testament, Isus consolideaza iar standardul moral din Biblie si ne spune clar ca orice act sexual ce nu are loc intre un barbat si o femeie ce sunt casatoriti e pacat. E o uraciune inaintea lui Dumnezeu. In Romani 1, El ne arata ca toti oamenii s-au indepartat de Dumnezeu.

Oamenii au devenit idolatri, iar atunci Dumnezeu le-a spus: „Va las prada dorintei voastre.” De acolo, totul degenereaza in imoralitate sexuala, femeile ajungand sa faca sex cu alte femei, iar barbatii, cu alti barbati.

E clar ca barbatul si femeia sunt creati pentru a se uni sexual. Acest lucru e clar din punct de vedere anatomic si fiziologic. Cand un barbat face sex cu alt barbat, sau o femeie face sex cu alta femeie, e clar ca se ascunde adevarul cu privire la modul in care am fost creati. E contrar ordinii ce a fost creata.

Fiecare mentiune a practicii homosexuale e clar condamnata, iar Pavel spune ca cei care fac acest lucru nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu. Mai scrie: „Nu judecati, ca sa nu fiti judecati.” Poate te intrebi cu ce drept te judec pe tine. Poate spui ca toti pacatuim. Intrebarea e: ce spune Dumnezeu despre homosexualitate?

Doar de curand au inceput sa descopere oamenii semnificatii noi in Biblie. Acest lucru ar trebui sa va preocupe si sa va nelinisteasca deoarece Cuvantul lui Dumnezeu nu s-a schimbat, asa cum nu s-au schimbat nici standardele Sale. Nu eu judec, ci El e Judecatorul.

Cand Isus spune in Matei 7 si in Luca 6 sa nu judecam, vrea sa spuna sa nu condamnam, sa nu judecam superficial sau cu ipocrizie. In Leviticul 18 scrie clar ca homosexualitatea e interzisa. Barbatii sa nu se culce cu barbati, asa cum o fac cu femeile! Aici e vorba de interdictii morale universale. Aceste lucruri au fost gresite pentru toata lumea, dintotdeauna. Mai stim ca aceste pacate sexuale ce sunt mentionate in Leviticul 18 si 20 sunt reluate si in Noul Testament, fiind relevante si acum.

Gasim pacate ca: adulterul, zoofilia, incestul si homosexualitatea. Astfel, vedem ca sunt valabile mereu. In 1 Corinteni 6:9-11, Pavel scrie: „Nu va lasati inselati, caci cei care traiesc astfel nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu.” Chiar daca Biblia spune ca acest lucru e condamnat, cred ca exista indurare si ca Dumnezeu e milostiv.

Oamenii se insala cumplit cu privire la indurare. Ei spun: „Dupa ce am fost mantuit, Dumnezeu, fiind milostiv, trece cu vederea, asa ca pot trai asa cum vreau. El imi intelege pacatul si slabiciunea, intelege ca m-am nascut homosexual, ca nu pot fi implinit decat daca iubesc un alt barbat. Chiar daca e ceva gresit, depind de indurare si nu de lege.”

Aceasta e o greseala teribila. In carticica sa, Iuda vorbeste despre invatatorii falsi care au transformat indurarea lui Dumnezeu in acceptarea imoralitatii sexuale.

In al doilea capitol al cartii sale, Pavel ii scrie lui Tit: „Harul lui Dumnezeu, care aduce mantuire, li s-a aratat tuturor oamenilor, invatandu-ne sa tinem piept lipsei de sfintenie, ca sa putem duce niste vieti sfinte, disciplinate si neprihanite.”

In Romani 8:14, Pavel spune clar ca doar cei care sunt condusi de Duhul Domnului sunt copiii Sai. In Galateni 5, el spune ca doar cei ce sunt condusi de Duhul Domnului nu se afla sub jurisdictia legii.

Asta inseamna sa fii in Hristos. Daca te-ai rugat ca dorintele homosexuale sa dispara, dar nu s-a intamplat asa, trebuie sa-ti spui: „Conform Bibliei, acestea sunt gresite, asa ca trebuie sa ma predau Domnului si sa-I spun ca, datorita harului si ajutorului Sau, nu voi mai ceda ispitelor, nu voi mai avea fantezii, nu voi mai urmari pornografie homosexuala si nici nu voi mai avea vreo relatie gresita. Vreau sa fiu reintregit in Dumnezeu.”

Tot asta spune si Biblia prin mesajul lui Isus. „Nu stiti ca cei nedrepti nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu? Nu va inselati in privinta aceasta: nici curvarii, nici inchinatorii la idoli, nici preacurvarii, nici sodomitii, nici hotii, nici cei lacomi, nici betivii, nici defaimatorii, nici hraparetii nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu. Si asa erati unii din voi! Dar ati fost spalati, ati fost sfintiti, ati fost socotiti neprihaniti in numele Domnului Isus Hristos si prin Duhul Dumnezeului nostru.”

Extras din Asa ati fost si unii din voi - documentar special despre sexualitate, difuzat pe Alfa Omega TV. Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/sexualitate/homosexualitate/

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.