Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Declarația Balfour Andrew Tucker

Adaugat la :  7.05.2020

Cu aproximativ 100 de ani în urmă, în 31 octombrie 1917, la finalul Primului Război Mondial, după prăbușirea Imperiului Otoman, puterile aliate au început să câștige războiul. E vorba de Marea Britanie, Franța, Italia, chiar și SUA cu Japonia au participat în Primul Război.

Britanicii, francezii și alte națiuni erau interesate de Orient. Bineînțeles, fiindcă e de o importanță strategică. Britanicii au făcut o declarație foarte importantă, numită Declarația Balfour. Secretarul cabinetului era lordul Balfour.

Au afirmat următorul lucru: „Noi, guvernul britanic, vom susține restabilirea unei țări evreiești în Palestina.

Ce e Palestina ? E zona care acum e cunoscută ca Israel, Cisiordania și Iordania.

Timp de 2 000 de ani a fost o singură regiune, numită Palestina. Palestina vine de la numele dat de romani când au distrus Ierusalimul, în anul 70 d.H. Palestina e o zonă, iar comunitatea internațională a spus că evreii au venit din Ierusalim și Palestina. Acolo era împărăția lor. „Timp de 2 000 de ani au fost în diaspora, dar acum e timpul să-i ajutăm să se întoarcă acasă. De asemenea, le vom da și celorlalți din Orientul Mijlociu dreptul la autodeterminare.

Cu alte cuvinte, britanicii spuneau că nu vor să colonizeze Palestina, ci să-i ajute pe locuitorii indigeni să aibă autodeterminare. În Palestina indigenii erau evreii.

Declarația Balfour e foarte importantă deoarece nu avea un caracter obligatoriu din punct de vedere legal, dar a pus bazele unei decizii a puterilor aliate. În 1920, în Sanremo, Italia, au decis să obțină un mandat pentru Palestina. Acest mandat spunea că Marea Britanie are rolul de a-i ajuta pe evrei să-și creeze propria țară în Palestina.

Au fost mandate pentru Siria, pentru Irak, pentru Liban care spuneau că vor să-i ajute pe oamenii de acolo să devină independenți. Datorită acelor mandate există Siria și Irak.

Și statul Israel s-a înființat datorită unui mandat. A fost un moment foarte important care a permis începerea acestui proces, prin care s-a creat statul Israel, în 1948, după 30 de ani.

Israelul e o țară modernă. Face parte din U.E. E un stat cu drepturi depline în conformitate cu dreptul internațional, datorită Declarației Balfour din anul 1917.


Materiale asemănătoare găsești aici: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/israel

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.