Ce înseamnă pentru România mutarea ambsadei la Ierusalim Andrew Tucker

Adaugat la :  7.05.2020

Declarația lui Trump a ridicat întrebarea: „Care e semnificația mutării ambasadei la Ierusalim ? De ce e important ? De ce ar trebui ca țările să facă asta ?”

În primul rând, e o decizie politică. Fiecare stat poate decide dacă vrea sau nu o ambasadă în capitala unui anumit stat. În cazul acesta, cred că e ceva mai mult decât politică. Are de-a face cu o dimensiune spirituală.

Când recunoști capitala unui anumit stat, recunoști suveranitatea acelei națiuni, recunoști dreptul statului de a avea capitală. Sunt și alte state care au spus că vor muta ambasada.

Prin asta, noi ne asociem cu Israelul, cu ideea că Ierusalimul este capitala poporului evreu. Lăsăm la o parte tratatele cu palestinienii. E problema Israelului cum negociază și ce face.

Trump a spus foarte clar că nu se implică în tratate. Dacă Israelul dorește să accepte soluția celor două state, e bine. Între timp, noi recunoaștem dreptul evreilor la autodeterminare în țara pe care Dumnezeu le-a dat-o.

Nu doar că le-a dat-o, ci ei acolo s-au născut și au fost creați, acolo și-au avut împărăția

timp de mulți ani. Țara care decide să-și mute ambasada spune, de fapt, că vrea să susțină lucrarea lui Dumnezeu. E o mișcare curajoasă, are multe implicații politice.

Cred că pentru țările mici e greu, dar unele își mută ambasada. De exemplu, Vanuatu, o insulă mică din Oceanul Pacific, cred că a anunțat mutarea înainte de anunțul lui Trump. Și Cehia ia în considerare mutarea ambasadei, plus multe alte state.

Prin asta recunosc importanța acestui fapt. Poporul evreu aparține acelui loc, fără să-i excludem pe ceilalți.

Poporul evreu aparține Ierusalimului. Noi vrem să ne implicăm, să-i sprijinim și să-i binecuvântăm pe evrei. Astfel, și națiunea noastră va fi binecuvântată.

Dacă noi binecuvântăm Israelul, și noi vom fi binecuvântați. E principiul fundamental al lui Dumnezeu, pe care îl găsim în întreaga Biblie. E vorba de națiuni și de modul în care se asociază cu Israelul.