Puterea rugaciunii 8. 16 - Punctele de rugaciune ale lunii august 2019

Adaugat la :  1.08.2019

Citeste mai departe si aboneaza-te: http://prayernet.ro/rugaciune

La inceputul lunii iulie spuneam ca intram intr-un sezon nou, de teste pentru cei din jurul nostru - vecini, loc de munca, comunitate - si pentru tara si ca urmeaza o perioada mai dificila pentru Romania. Domnul vrea sa fim atenti la ce este in jurul nostru, in tara noastra, sa ne rugam si sa actionam. Vor fi situatii in care Biserica Domnului din Romania va fi mana de ajutor pentru oamenii aflati in situatii limita. Biserica Domnului ajuta si acum, dar vor fi situatii in care va fi nevoie de mobilizare rapida pentru ajutorare. Sa fim deschisi si sa ne pregatim inimile.

Au fost cele doua cazuri care au rascolit Romania: cel al fetitei data spre adoptie intr-un mod brutal, violent, si cel al crimelor din Caracal, a caror victime au fost doua tinere, una dintre ele, adolescenta.

Daca astfel de lucruri rele se intampla pe teritoriul tarii, responsabili suntem si noi, Biserica Domnului in Romania, pentru ca nu ne-am rugat, pentru ca stam pasivi, nepasatori la ce este in jur. Avem comentarii si ganduri de condamnare de multe ori, socotind ca asa merita cei care traiesc in pacat. Da, cei din jurul nostru care nu-L cunosc pe Domnul, asa cum pretindem ca-L cunoastem noi, traiesc in pacat, dar nici noi nu am fost altfel pana nu ne-a rascumparat Domnul nostru. Nu la a-i condamna suntem chemati, ci la a ne ruga pentru ei, pentru mantuirea lor, pentru schimbarea atmosferei spirituale din zonele, din comunitatile in care suntem.

Domnul zguduie o tara, dar de fapt, ne zguduie pe noi, poporul Lui, pentru ca daca nu ne ridicam acum sa mijlocim pentru oprirea acestui val de violente, pentru protectia si binecuvantarea copiilor si tinerilor tarii, maine raul acesta vine peste copiii nostri. Da, Domnul ne pazeste in mijlocul furtunilor, dar nu ne putem ascunde in confortul crestin, fara sa ne pese de cei din jur.

Inteleg ca este un nou test pe care ni-l da Domnul, ingaduind aceste lucruri in tara noastra. E un nou test pentru crestini, este un nou test legat de familie, de copii, iar Domnul vrea sa ne vada inimile ca si crestini - ne pasa sau nu, actionam sau nu?

La referendumul pentru familie Domnul ne-a dat un mare test, noua, Bisericii Lui. Si multi am esuat.

Acum este un nou test pentru noi - Biserica. Ce vom face? Putem face multe comentarii si sa emitem judecati. Dar Biserica Domnului are, de fapt, alt mandat - de a purta luptele Domnului cu arme spirituale - adica in rugaciune si in post. Acesta nu este un razboi in plan natural, ci lupta trebuie purtata in domeniul spiritual, unde Biserica lui Isus Hristos are acces si are autoritate.

• Este timpul ca Biserica sa se ridice ca Debora in Romania (Jud 5:7-13). Sa ne ridicam ca niste parinti in Romania (Debora s-a ridicat ca o mama in Israel!). Parintii lupta pentru copiii lor.

• Sa ne rugam ca Romania sa se ridice ca o natiune de parinti, o natiune camin pentru copiii ei! Declaram ca Biserica Domnului se ridica in mandatul de parinte spiritual!

• Chemam Numele Domnului peste copiii Romaniei si proclamam binecuvantarea din Numeri 6:24-27 peste ei.

• ACUM este vremea ridicarii. Acum razboiul este la porti - la portile familiilor, la portile natiunii (Jud 5:8).

• Pentru luna AUGUST, va provoc sa ne rugam pentru copiii si tinerii Romaniei, cei pentru care poate nu se roaga prea multi. Sa ne rugam ca vrajmasul sa nu-i mai poata atinge. Putem! In Numele Domnului, va chem sa ne ridicam la lupta - in rugaciune si post, mijlocind, legand puterile intunericului care afecteaza viitorul tarii - copiii si tinerii. Biserica Domnului Isus Hristos este singura care poate actiona in lupta in domeniul spiritual. Autoritatile pot actiona in domeniul natural, dar victoria se castiga in domeniul spiritual, prin rugaciune si post.

Citeste mai departe si aboneaza-te: http://prayernet.ro/rugaciune