Puterea rugaciunii 8.6 - 40 de zile de post si rugaciune - 20 martie - 28 aprilie 2019

Adaugat la :  22.03.2019

Mai multe informatii: http://prayernet.ro/20-martie-28-aprilie-40-de-zile-de-post-si-rugaciune-pentru-romania/

„Daca poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, şi va cauta Faţa Mea şi se va abate de la caile lui rele – il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul, şi ii voi tamadui ţara”. 2 Cronici 7:14

Perioada de 40 de zile inaintea sarbatorii Pastelui, cand celebram jertfa Domnului Isus Hristos, care a murit pentru pacatele noastre, si Invierea Lui, este o perioada in care cred ca DOMNUL NE CHEAMA SA NE INTOARCEM la EL cu toata fiinta noastra, in post si rugaciune pentru noi, familiile noastre, Biserica Lui din Romania, pentru tara noastra, Romania. Este chemarea Domnului de a ne INTOARCE la El – din starea ca a bisericii din Laodiceea (Apoc. 3:14-22), la starea smerita a bisericii din Filadelfia (Apoc. 3:7-13), de a ne sui pe muntele Lui sfant (Ps 24:3-6, Ps 15)

Va chem sa ne unim in aceasta perioada: 20 martie – 28 aprilie in post si rugaciune, in care esenta este POCAINTA noastra de pacate personale, in care sa ne cerem iertare pentru pacatele si faradelegile comise de altii , facand aceasta slujire de a fi mijlocitori intre oamenii pierduti si Dumnezeu.

Cartea Daniel 9:1-19 ne arata un model de rugaciune in care noi, cei ce-L cunoastem pe Domnul, ne cerem iertare pentru pacatele comise pe teritoriul Romaniei de catre locuitorii tarii- cum spune Daniel- “noi si parintii nostri am pacatuit”. Chiar daca Daniel era un om neprihanit, el si-a cerut iertare Domnului.

Daniel 9 – Daniel s-a rugat pentru restaurare dupa daramarea Ierusalimului (la noi vedem un asalt pentru daramarea Bisericii, a tarii, a conducerii spirituale – Biserica, cat si a conducerii tarii). Familia, Biserica, natiunea noastra sunt sub asediul puterilor intunericului.

O alta rugaciune pentru poporul care a pacatuit a facut-o si Neemia (Neemia 1:4-7), in care Neemia, trezit de Duhul Domnului, se pocaieste pentru pacatele poporului.

Domnul Isus – pe cruce – S-a rugat pentru cei care L-au rastignit: “Tata, iarta-i ca nu stiu ce fac” .

Noi, astazi, cei ce-L cunoastem pe Domnul, suntem chemati sa ne POCAIM- de pacate personale, ale Bisericii, ale natiunii!

2 Cronici 7:14 – „Daca poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, şi va cauta Faţa Mea şi se va abate de la caile lui rele – atunci il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul, şi ii voi tamadui ţara.”

Perioada aceasta de rugaciune si post ar trebui sa aiba aceste 4 caracteristici:

– Pocainta intensa– sa ne doara pacatele noastre, sa tanjim sa ne curatim inimile, sa fim plini de Duhul Sfant.

– Tanjire dupa Domnul – apropiere de El, dor dupa Dumnezeu, foame si sete dupa Cuvant si Duhul Sfant

– Rugaciune fierbinte – o comunicare pasionata, din dragoste, cu Creatorul universului si Mantuitorul nostru, mijlociri fierbinti pentru oameni, pentru tara

– Durere pentru cei pierduti– sa ne doara pentru oameni, sa luptam ca sufletele lor sa nu ajunga in iad!

20 martie –28 aprilie. Perioada de 40 zile este impartita in saptamani – in care ne vom focaliza pe anumite puncte de rugaciune:

Saptamana 1: 20 martie – 24 martie – Personal

Saptamana 2: 25 martie – 31 martie – Familii

Saptamana 3: 1 aprilie – 7 aprilie – Biserica

Saptamana 4: 8 aprilie – 14 aprilie – Natiune/populatie

Saptamana 5: 15 aprilie – 21 aprilie (Florii) – Tara

Saptamana 6: 22 aprilie – 28 aprilie (Pastele) – Lauda, inchinare, multumire

Cum postim: – Cum are incredintare fiecare, dar ar fi bine macar 1-2 zile pe saptamana.

Cine poate, ar fi bine ca in acest interval sa ia 21 zile de post, sau 7 zile sau 3 zile de post, odata sau de mai multe ori in timpul celor 40 de zile. Se poate posti doar cu legume si fructe (21 zile, 7 zile, 3 zile), sau cu o masa pe zi seara intre orele 18-19 (21 zile,7 zile, 3 zile). Dar este dupa incredintarea fiecaruia.

Esentiala este atitudinea inimii noastre si dorinta de a ne infrana firea noastra care pofteste impotriva Duhului!

Cu totii putem posti de:

- obiceiuri care fura timp si ne impiedica in relatia cu Domnul (mers excesiv la cumparaturi, timp pierdut prin magazine, timp pierdut in activitati neesentiale, timp pierdut in discutii inutile)

- timp petrecut inutil la televizor (se pot vedea scurt stirile importante sau programe crestine), post de stat pe internet- pe Facebook, alte retele de socializare, lecturi care nu zidesc

- vorbire care nu zideste

- mancaruri neesentiale (mancaruri grele, sofisticate), de forme de imbuibare.