Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Ian Green - Biserica versus comunitatea

Adaugat la :  23.07.2018

„Limba este foarte fascinanta si interesanta. Putem vorbi despre comunitatea extinsa, cum ar fi comunitatea Timisoarei sau a Oradei, insa fiecare comunitate e formata din subcomunitati. Asadar, putem vorbi de comunitatea celor care fac parte din clubul de golf, de tenis sau de fotbal, care sunt comunitati mai mici.

Cand folosesc termenul comunitate, ma refer la un grup de oameni care sunt conectati la nivel social si care sunt laolalta cu acelasi scop. Asadar, Ecclesia, sau Biserica este un grup de oameni adunati cu un scop anume, cu un anumit motiv, avand anumite valori si intentii si, probabil, cu aceeasi viziune, care se doreste a fi implinita.

Mi se pare ca Noul Testament se bazeaza pe relatii mai mult decat o face Biserica. Cred ca, intr-un loc precum Romania, care are radacini latine, oamenii din cadrul comunitatilor, dar si la nivel de natiune, se bazeaza mult mai mult pe relatii decat nord-europenii din tari precum Marea Britanie, Germania sau tarile scandinave. Aici exista legaturi mult mai apropiate.

Insa, referitor la comunitatea crestina, la Ecclesia crestina sau la comunitatea apartinatoare Ecclesiei... Acum intentionat fac acest joc de cuvinte. Asadar, acesta este un grup de oameni interconectati datorita identitatii reciproce si a experientelor precum cautarea lui Hristos, a sperantei si a viitorului. Acestea sunt lucrurile care unesc acest grup de oameni.”

Urmariti emisiunile „REALITATI SI PERSPECTIVE” pentru a obtine o perspectiva crestina asupra contextului actual in care traim - in fiecare sambata, de la ora 21, la Alfa Omega TV. Urmareste toate emisiunile Realitati si Perspective - https://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective #‎RSP‬ ‪#‎RealitatiSiPerspective‬

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.