Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Realitati si perspective 61 - Halloween - granita dintre divertisment si ocult - Fanel Serban

Adaugat la :  30.10.2017

Halloween-ul a patruns in Romania recent. El se suprapune cu o sarbatoare deja existenta de foarte mult timp pe teritoriul Romaniei. Aceste doua evenimente, „Seara mortilor” si „Halloween”-ul au radacini comune, cu diferenta ca Halloween-ul in vest si-a dezvoltat o latura comerciala si a fost adoptat ca sarbatoare intr-un mod mai frumos. In Romania in schimb, „Sarbatoarea mortilor” a ramas ancorata in vechiile traditii pre-crestine.

Cand vorbim despre o sarbatoare celtica, trebuie ne ducem in istorie si sa vedem ca civilizatia celtica este una pre-crestina. Halloween-ul nu este o sarbatoare crestina ci una pagana, ce isi are radacinile in civilizatia secolului I.

Halloween-ul este o zi care are de a face cu ocultul. Istoric privind, celticii spuneau ca in ziua acestei sarbatori se deschid niste porti intre lumea naturala si cea spirituala, astfel ca accesul spritelor din supranatural este foarte usor. Se presupunea ca acestea puteau intra in legatura cu oamenii. Datorita ca aceste spirite puteau intra in conact cu umanitatea, ele veneau si faceau rau. In acest mod s-a ajuns sa se ofere mancare, jertfe si cadouri, pentru a imbuna acele spirite. In acest mod a aparut si costumarea, pentru a trece nevazut printre spiritele care aveau acces in lumea naturala. Oamenii au inceput sa se costumeze asemenea acelor spirite. Incet-incet s-a diluat aceasta imagine clara a ocultului din secolul XIX, copiii incepand sa se costumeze in super eroi si printese.

Asadar, in ce priveste aceasta sarbatoare, avem de a face cu un crez care precizeaza ca in ziua respectiva se intra in contact cu mortii. O alta problema legata de aceasta sarbatoare este ceea ce spun oamenii din „spatele cortinei”. Cel care a scris Biblia satanista (Anton LaVey) considera cea mai importanta sarbatoare din intregul an pentru aceasta religie, ca fiind Halloween-ul. In aceasta zi, in religia satanista au loc jertfe, sacrificii si tot felul de ritualuri care de cele mai multe ori sunt ascunse de ochii oamenilor. Un alt pilon tot din latura ocultului este cel al organizatiei vrajitoarelor magiei albe, ce pun accentul pe aceasta sarbatoare, mentionand ca este una dintre cele mai importante sarbatori, la egalitate cu cea mai importanta sarbatoare a lor, care se afla pe 1 mai, unde iarasi au tot felul de ritualuri.

Dumnezeu a fost foarte radical cand i-a spus lui Iosua (in Iosua 7:12) ca poporul Israel nu poate tine piept vrajmasilor lor si vor pierde. Acest motiv era faptul ca poporul Israel avea in mijlocul lor lucruri care trebuiau date spre nimicire. Pana acestea nu erau scoase afara, ei nu puteau tine piept vrajmasilor. Bijuteriile acelea si tot felul de alte lucruri trebuiau date spre nimicire, deoarece ele purtau o conotatie spirituala. Vechiul Testament fara Noul testament este greu de inteles. Revelatia Noului Testament ne da pricepere sa intelegem ce s-a intamplat de fapt in Vechiul Testament.

In Noul Testament avem ilustratia poporului lui Dumnezeu (Biserica) spalat de sangele lui Hristos si apoi trimis in lume (nu doar intr-o tara), cu un mesaj.

Intotdeauna cand o mancare sau un lucru este inchinat cuiva, se intampla ceva. Nu este vorba despre ce crede o persoana, ci despre principiile spirituale pe care Dumnezeu le-a lasat. Dumnezeu ne-a lasat Scriptura sa ne ghideze, deoarece din joaca sau de dragul distractiei, intram pe teritorii care nu ii apartin lui Dumnezeu si „impartasirea” cu astfel de lucruri ne pun in contact cu demonii.

Ce efecte poate avea asupra unui copil participarea la festival/ sarbatoare?

Nu este vorba neaparat de Halloween sau de imagini infioratoare ce sa il sperie pe copil, ci este vorba de ce anume a intrat in urma unor anumite imagini. Ochii si urechile sunt ferestre care pot deschide porti catre binecuvantare sau catre blestem, catre lumea ocultului sau catre lumea lui Dumnezeu. Fiind fiinte spirituale, in noi exista un interes catre spiritual.

Putem vedea la nivel global ca radicalitatea cu care se tine o credinta se manifesta in dreptul poporului islam si a poporului evreu. Oamenii atat la nivel de copil, cat si la nivel de adult, sunt legati de credinta lor mai mult decat partea crestina. Copiii trebuie invatati de mici caile Domnului, ca atunci cand vor creste sa ramana inradacinati in ele. Lor trebuie sa li se explice chiar si notiuni despre lumea oculta.

Exista o agenda, asa cum si Dumnezeu are una, pe care Diavolul o stie. Ce ma inspaimanta si vad ca se intampla in ultimul timp este readucerea in prim-plan a zeitatilor, fara sa ne dam seama. Ei sunt numiti „supereroi”, dar in majoritatea filmelor de genul acesta incep sa se includa zei. In mod agresiv, exista ceva in spate care promoveaza aceste lucruri in mai multe moduri. Incep sa se renasca din nou credintele pagane ale Antichitatii. De fiecare data cand Hollywood a lansat anumite apucaturi sau obiceiuri in filmele lor, in vremea respectiva au fost extravagande, dar mai tarziu au devenit vicii. Aici se includ: fumatul, divortul si lista poate continua.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.