TREI ÎNTREBĂRI Semnele vremurilor, cu Willem J. J. Glashower, episodul 4 52

Adaugat la :  21.05.2020

Oamenii nu L-au înțeles pe Isus când le-a spus că ei știu cum să prezică vremea și că a fost dezamăgit că nu înțelegeau „semnele vremurilor”. Și nu numai publicul larg nu înțelegea „semnele vremurilor”, ci chiar și prietenii Săi, ucenicii, au înțeles cu greu ce se întâmpla. Astfel, ei Îl întreabă următoarele trei întrebări:

- Când se va întâmpla acest lucru?

- Care va fi semnul venirii Tale?

- Care va fi semnul sfârșitului veacului?

Achiziționează cartea: https://alfaomega.tv/librarie/israel-orientul-mijlociu/semnele-vremurilor-willem-j-j-glashouwer-produs

Haideți să înțelegem aceste semne ale vremurilor. Mai întâi, când se va întâmpla acest lucru groaznic: distrugerea orașului Ierusalim și a Templului din centrul Ierusalimului? Domnul tocmai le spusese despre asta. În Matei 23:38, El spune: „Iată că vi se lasă casa pustie...”.

Acesta a fost un șoc total pentru ei! Ierusalimul să fie distrus? Templul să fie distrus? Nu se poate așa ceva! Este centrul Împărăției care are să vină!

Nu spune profetul Isaia în capitolul 2:2-4: „Se va întâmpla în scurgerea vremurilor că muntele Casei Domnului va fi întemeiat ca cel mai înalt munte; se va înălţa deasupra dealurilor, şi toate neamurile se vor îngrămădi spre el. Popoarele se vor duce cu grămada la el şi vor zice: „Veniţi să ne suim la muntele Domnului, la Casa Dumnezeului lui Iacov, ca să ne înveţe căile Lui, şi să umblăm pe cărările Lui.” Căci din Sion va ieşi Legea, şi din Ierusalim, cuvântul Domnului. El va fi Judecătorul neamurilor, El va hotărî între un mare număr de popoare; aşa încât din săbiile lor îşi vor făuri fiare de plug, şi din suliţele lor cosoare; niciun popor nu va mai scoate sabia împotriva altuia şi nu vor mai învăţa războiul”?

Orașul și Templul să fie distruse? Nu se poate așa ceva! Orașul și Templul vor fi centrul Împărăției Tale! Noi Te-am primit și am strigat: „Osana! Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului, Împăratul lui Israel!” (Ioan 12:12-13).

Dar Isus a spus: „nu va rămâne aici piatră pe piatră care să nu fie dărâmată.” (Matei 24:3). „Iată că vi se lasă casa pustie...” (Matei 23:38)

„Când se va întâmpla acest lucru?” - aceasta este prima lor întrebare. Ei bine, s-a întâmplat 40 de ani mai târziu. Isus a trăit, a murit și a înviat din morți în jurul anului 30 d.Hr. Patruzeci de ani mai târziu, romanii au venit și au distrus cu desăvârșire orașul Ierusalim și Templul, în anul 70 d.Hr. Conform istoricului evreu Josephus Flavius, peste 1 milion de evrei au fost uciși în acea perioadă. Soldații romani s-au umplut până la glezne de sângele evreilor masacrați, care a curs pe străzile înguste ale Ierusalimului.

Isus a prezis în Luca 21:24: „Vor cădea sub ascuţişul sabiei, vor fi luaţi robi printre toate neamurile; şi Ierusalimul va fi călcat în picioare de Neamuri, până se vor împlini vremurile Neamurilor.

Astfel a început „captivitatea romană”, care a durat aproape 2 000 de ani. Primul exil a fost în Babilon, cei 70 de ani ai captivității babiloniene între 600-500 î.Hr.. Nu va exista o a treia captivitate. Profetul Amos își încheie profețiile în capitolul 9:14-15 astfel: „Voi aduce înapoi pe prinşii de război ai poporului Meu, Israel; ei vor zidi iarăşi cetăţile pustiite şi le vor locui, vor sădi vii şi le vor bea vinul, vor face grădini şi le vor mânca roadele. Îi voi sădi în ţara lor, şi nu vor mai fi smulşi din ţara pe care le-am dat-o, zice Domnul Dumnezeul tău!” Nu vor mai fi niciodată dezrădăcinați.

Prima dată când Domnul Și-a ridicat mâna a fost după captivitatea babiloniană, când a adus pe israeliți înapoi în Țara Promisă. A doua oară este acum.

Isaia 11:11-12 spune: „În acelaşi timp, Domnul Îşi va întinde mâna a doua oară ca să răscumpere rămăşiţa poporului Său risipit în Asiria şi în Egipt, în Patros şi în Etiopia, la Elam, la Şinear şi la Hamat, şi în ostroavele mării. El va înălţa un steag pentru neamuri, va strânge pe surghiuniţii lui Israel şi va aduna pe cei risipiţi ai lui Iuda de la cele patru capete ale pământului” (Comparați cu Isaia 49:22)

Nicăieri în Biblie nu ni se spune că Domnul va ridica mâna a treia oară pentru a aduce pe poporul evreu înapoi în Țara Promisă. În cele din urmă, Israel se întoarce acasă ca să rămână acolo pentru totdeauna și să nu mai fie niciodată dezrădăcinat.

Vrei să distingi mai bine vremurile în care trăim? Aici găsești mai multe materiale: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor